Αρχική » Βάζουν τα αναβολικά μέσα σε σκόνη για Πουτίγκες! με το όνομα της Μητέρας τους

Βάζουν τα αναβολικά μέσα σε σκόνη για Πουτίγκες! με το όνομα της Μητέρας τους

by admin

Η αύξηση του φαινομένου της χρήσης και της διακίνησης των αναβολικών στεροειδών φαρμάκων απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης στην γερμανία, όπου η κατοχή, η εμπορία και η ιδιωτική παρασκευή των ουσιών είναι παράνομες δραστηριότητες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται  όλο και περισσότεροι ερασιτέχνες bodybuilders στρέφονται στα αναβολικά στεροειδή για να αυξήσουν την απόδοσή τους, να τονώσουν –  μεγαλώσουν πιο γρήγορα τους μυς τους και έτσι να αποκτήσουν το δήθεν τέλειο σώμα.

 Η επιχείρηση Viribus

Η επιχείρηση Viribus εξελίχθηκε σε μια μαζική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Κολομβίας. Σε αυτή την επιχείρηση , συνελήφθησαν 234 ύποπτοι, κατασχέθηκαν 24 τόνοι στεροειδών και κατασχέθηκαν περίπου 3,8 εκατομμύρια σε φάρμακα Κατά τη διάρκεια αυτής  της έρευνας ανακαλύφτηκαν  εννέα υπόγεια εργαστήρια τα οποία στην συνέχεια έκλεισαν. Σύμφωνα με την Europol, αυτή η επιχείρηση ήταν η μεγαλύτερη του είδους της, η οποία είχε ως στόχο την αποτροπή της πώλησης αναβολικών στεροειδών και παραποιημένων φαρμάκων.

Το υπόγειο εργαστήριο στο Ρεκλινγκχάουζεν και οι πουτίγκες φαρμάκων

Στην Γερμανία σε πρόσφατη έφοδο συνελήφθη ένας  38χρονος, ο οποίος οργάνωσε  ένα υπόγειο εργαστήριο στην περιοχή του  Ρεκλινγκχάουζεν στα βορειοδυτικά του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου η δημιουργικότητα του με τις  συγκεκαλυμμένες ουσίες για την παραγωγή αναβολικών στεροειδών ήταν εξαιρετικές και εκπληκτικές ταυτόχρονα. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων του Έσσεν, οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι βρήκαν την περασμένη εβδομάδα ένα πλήρες εργαστηριακό εξοπλισμό  για την παραγωγή στεροειδών Ο άντρας έκανε χρήση του δικού του διαμερίσματος αλλά και του διαμερίσματος της 69χρονης μητέρας του η οποία δεν είχε καμία γνώση από μέρους της και χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο ως αποθήκη, αλλά ως πραγματικό εργαστήριο παραγωγής παράνομων φαρμάκων.

Foto: ZFA Essen

Ο 38χρονος εντοπίστηκε  όταν οι τελωνειακοί υπάλληλοι κατάσχεσαν ένα πακέτο με πρώτη ύλη για πουτίγκα, που περιείχε 1,5 κιλό  σκόνης φαρμάκων  στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στις 11 Οκτωβρίου, το οποίο είχε την διεύθυνση τη μητέρας του. Η περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι ο πραγματικός αποδέκτης ήταν ο γιος της 69χρονης.  Τα αναγκαία ενεργά συστατικά που απαιτούνταν για να αναμειχθούν ως καμουφλάζ  τα αναβολικά στεροειδή, ήταν η σκόνη πουτίγκας και διάφορα μίγματα ψησίματος που είχαν σταλεί από το Χονγκ Κονγκ.

Foto: ZFA Essen

Η περαιτέρω έρευνα, στο υπόγειο εργαστήριο όπου πραγματοποιούνταν  η παράνομη παραγωγή, απεκάλυψε  500 εμπορεύσιμες αμπούλες των 10 ml με ουσίες  ντόπινγκ και 850 g φαρμάκων.
Εδώ να σημειωθεί ότι με το 1,5 κιλό που κατασχέθηκε στο τελωνείο μπορούσαν να παραχθούν 780 φιαλίδια των 10 ml με αναβολικές ουσίες αξίας 13.000 ευρώ, αυτό δήλωσε ο Heike Senne εκπρόσωπος τύπου για την τελωνειακή έρευνα στο Έσσεν.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα