Αρχική » Ο ΕΟΦ αναφέρει ότι το προϊόν Black Latte το οποίο κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει ενεργό άνθρακα.

Ο ΕΟΦ αναφέρει ότι το προϊόν Black Latte το οποίο κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει ενεργό άνθρακα.

by admin

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στη διαδικτυακή διαφήμιση του προϊόντος Black Latte. Το προϊόν, το οποίο κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, διαφημίζεται στο διαδίκτυο ότι προάγει την απώλεια βάρους σε μεγάλο βαθμό και με μεγάλη ταχύτητα. Επισημαίνεται ότι ισχυρισμοί που αναφέρονται στο ρυθμό ή το μέγεθος της απώλειας βάρους δεν επιτρέπονται στα τρόφιμα.
Τι περιέχει το προϊόν σύμφωνα με τον ΕΟΦ

Επιπλέον, σύμφωνα με τη διαδικτυακή διαφήμιση του προϊόντος, το Black Latte περιέχει ενεργό άνθρακα, συστατικό μη αποδεκτό σε συμπληρώματα διατροφής. Το προϊόν διακινείται διαδικτυακά μέσω της ομώνυμης ιστοσελίδας, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του έχει έδρα τη Μάλτα.


Σημ BS ο ενεργός άνθρακας να αποφεύγεται από άτομα με ιστορικό αιμορραγίας του γαστρεντερικού ή πριν/μετά από χειρουργική επέμβαση. Δεν συστήνεται η χρήση ενεργού άνθρακα κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.  Το υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τα τρόφιμα που εμπεριέχουν ενεργό άνθρακα προειδοποιώντας ότι μπορεί να επηρεάσει τη φαρμακευτική αγωγή, συμπεριλαμβανομένης και της αντισύλληψης.

Πιο συγκεκριμένα η συστηματική χρήση του πρέπει να αποφεύγεται διότι:

  1. Απομακρύνει και θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τον οργανισμό.
  2. Απομακρύνει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκαλώντας αβιταμίνωση και υποκαλιαιμία και επηρεάζει αρνητικά την ισορροπία των ηλεκτρολυτών.
  3. Απομακρύνει μέρος των δραστικών συστατικών των φαρμάκων μειώνοντας την δράση τους.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα