Αρχική » Bodybuilding και ενδομυϊκές ενέσεις

Bodybuilding και ενδομυϊκές ενέσεις

by admin

Ο δόκτωρ τεστοστερόνη – Γιώργος Τουλιάτος μας αναφέρει τα σημεία όπου οι χρήστες ενίουν τις ενδομυϊκές ενέσεις στο bodybuilding.



ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΝΕΣΕΩΝ PED’S

Οι ενέσεις γίνονται σε δυο σημεία.
– Στο γλουτό στο άνω και έξω τεταρτημόριο και στον ώμο στην πλάγια-οπίσθια μοίρα του δελτοειδή.
– Στο γλουτό με μεγάλη-πράσινη βελόνα, ενώ με την παιδική-μπλε στον ώμο.
Λίγο πριν τους αγώνες, όπου το υποδόριο έχει λεπτύνει σημαντικά, μπορεί να γίνει ενδομυϊκή ένεση με την ενδιάμεση μαύρη βελόνα στην περιοχή του γλουτού.
Είναι μύθος ότι κάποια σκευάσματα πρέπει να γίνονται στον ώμο, γιατί όπου και να γίνουν, μπαίνουν στην κυκλοφορία.
Η χορήγηση της βήτα χοριακής γοναδοτροπίνης (β-HCG) σε υποδόρια μορφή, καθυστερεί στο τριπλάσιο το χρόνο δράσης σε σχέση με την ενδομυϊκή χρήση, η οποία κορυφώνει σε έξι ώρες.
Το ότι η χοριακή γοναδοτροπίνη είναι σε υδατοδιαλυτή μορφή (όπως η σωματοτροπίνη και η ινσουλίνη) δεν την καθιστά ιδανική για υποδόρια χορήγηση, δεδομένου ότι η απορρόφηση της θα
επιβραδυνθεί.
Η ιδέα να γίνονται οι ενέσεις σε μικρές μυϊκές ομάδες, όπως στους τραπεζοειδείς, κνήμες, δικέφαλους, τρικέφαλους, πλάτη είναι απορριπτέα, δεδομένου ότι αγγεία και νεύρα περνούν από την περιοχή, αλλά και γιατί η χωρητικότητα τους είναι σαφώς μικρότερη του γλουτού-ώμου.
Η αυξητική ορμόνη γίνεται περιομφαλικά και υποδόρια με ένεση ινσουλίνης και έχει την τάση να καίει τοπικά λιπώδη ιστό.
Το ίδιο και η ινσουλίνη, η οποία θα πρέπει να γίνεται υποδορίως για πιο αργή απορρόφηση. Ο IGF-1 γίνεται είτε υποδορίως, είτε ενδομυϊκά στον ώμο την ημέρα της προπόνησης του.
Η ενέσιμη μορφή της κλενβουτερόλης πρέπει να γίνεται υποδορίως για βραδύτερη απορρόφηση της. Οι ενέσεις είναι καλό να γίνονται δυο φορές την εβδομάδα με κενό τριών ημερών μεταξύ τους (ελαιώδη διαλύματα), ενώ τα υδατοδιαλυτά κάθε μέρα (Testosterone Suspension, trenbolonebase), είτε κάθε δεύτερη (Stanozolol)

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα