Αρχική » Φυλάκιση δύο ετών στον Βολιώτη Bodybuilder

Φυλάκιση δύο ετών στον Βολιώτη Bodybuilder

by admin

Σε φυλάκιση 24 μηνών και 20 ημερών καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 52χρονο Βολιώτη αθλητή του body building, που κατηγορούνταν για κατοχή αναβολικών για ιδία χρήση. Η δίκη του είχε ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου 2019, αλλά διακόπηκε για χθες, προκειμένου να καταθέσει ένας μάρτυρας που δεν είχε εμφανιστεί στο πρώτο δικαστήριο.
Κατά του άνδρα, που είχε συλληφθεί από την αστυνομία στις 9 Ιανουαρίου του 2018, αρχικά είχε ασκηθεί δίωξη για διακίνηση αναβολικών ουσιών με σκοπό την βελτίωση της αγωνιστικής κατάστασης. Στη συνέχεια με βούλευμά του το δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου μετέτρεψε την κατηγορία παραπέμποντας τον 52χρονο για απλή κατοχή αναβολικών για ιδία χρήση, ελαφρύνοντας έτσι την θέση του. [quote]Είναι αθλητής, συμμετέχει σε αγώνες bodybuilding και εξαιτίας των νομικών του περιπετειών, του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και έτσι δεν έχει την δυνατότητα να λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών άνω των 50 ετών[/quote]


Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα που θεωρούνται στην Ελλάδα αναβολικά, τα είχε παραγγείλει από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Μ. Βρετανία, όπου και θεωρούνται φυσικά σκευάσματα, βάσει του πορίσματος του Γενικού Χημείου του Κράτους. Στη συσκευασία με τα αναβολικά είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν χάπια Viagra, που ο αθλητής είπε ότι παίρνει όταν προετοιμάζεται για αγώνες. που φυσικά δεν είναι παράνομα, όπως άλλα συμπληρώματα διατροφής και σκευάσματα για το συκώτι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρησιμοποιούσε για προσωπική χρήση αφού είναι αθλητής, συμμετέχοντας σε αγώνες bodybuilding και εξαιτίας των νομικών του περιπετειών, του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και έτσι δεν έχει την δυνατότητα να λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών άνω των 50 ετών, για το οποίο και έχασε τη συμμετοχή του.
Τελικά το Δικαστήριο δεν δέχτηκε την πρόταση του συνηγόρου υπεράσπισης να τον κηρύξει αθώο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών και 20 ημερών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.


δείτε επίσης εδώ  

Κατηγορούν τον Έλληνα Πρωταθλητή bodybuilding για τα αναβολικά!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα