Αρχική » Τα ξυρισμένα κεφαλιά των bodybuilders και το μακιγιάζ των κυριών δημιουργούν αδιαφορία

Τα ξυρισμένα κεφαλιά των bodybuilders και το μακιγιάζ των κυριών δημιουργούν αδιαφορία

by admin

Όταν ξεκινούσε το χημικό ντοπάρισμα στις πρώην χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού μετρά το 1950 η στόχευση ήταν διπλή, από την μια η ευθεία επίθεση στο κοινωνικό – οικονομικό μοντέλο των δυτικών και δευτερεύοντος η αναπτέρωση του ηθικού των πληθυσμών που ζούσαν πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα. Με την πτώση του ανατολικού μπλοκ η καθιέρωση των καπιταλιστικών προτύπων ουδόλως άλλαξε την καθεστηκυία αντίληψη για το λαϊκό ντοπάρισμα. Το bodybuilding απετέλεσε το πρόσφορο έδαφος, οπού οι σλαβικοί λαοί – (δυτικοί σλάβοι και ανατολικοί σλάβοι) με τους συγκεκριμένους σωματότυπους είδαν την σωματική διάπλαση ως μια ευκαιρία προβολής. Το ίδιο συνέβη και με τους λαούς από τις βαλτικές χώρες.[quote]Η εισροή του σλαβικού στοιχείου σε αθλητικό και παραγοντικό επίπεδο οριοθέτησε και το style[/quote]

Τα αναβολικά που ήταν φυσιολογικά

Τα αναβολικά στεροειδή ήταν μια φυσιολογική κουλτούρα που ξεκινούσε από τα αθλητικά σχολεία μιας προγενέστερης σοσιαλιστικής εποχής που σταδιακά πέρασε σε γυναίκες και άνδρες μιας καπιταλιστικής εποχής, με μαγιό – μπογιές και αξεσουάρ. Η διαφοροποίηση  έγκειται στο επιδιωκόμενο θέαμα, που τώρα ήταν το bodybuilding. Οι χιλιάδες γυναίκες και άντρες που δεν τα κατάφεραν στα ολυμπιακά αθλήματα βρήκαν μια διέξοδο στους αγώνες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας του Ραφαέλ Σαντόχα.

Λείπει η Class κουλτούρα

Δυστυχώς η εισροή του σλαβικού στοιχείου σε αθλητικό και παραγοντικό επίπεδο οριοθέτησε και το style, δεν έχουμε να κάνουμε με μια class κουλτούρα, μια γαλλική φινέτσα, μια αγγλοσαξονική αξιολόγηση ή ένα αρχαιοελληνικό στερεότυπο αλλά με άντρες που ποζάρουν και θυμίζουν σε αρκετές περιπτώσεις μονοκόμματα σχήματα, στυλιζαρισμένα μετά από χημική καθοδήγηση και τα οποία δεν μπορούν να σταθούν στην παγκόσμια απαιτητική σκηνή του μάρκετινγκ στις ΗΠΑ. Οι γυναίκες προσπαθούν αλλά το πρότυπο βοηθά έως ένα σημείο, είναι και αυτό αρκετά κομφορμιστικό και επαναλαμβανόμενο, Ρωσίδες , Τσέχες, Σλοβάκες.

 

Η κάθε ομοσπονδία, η όποια διοργανώτρια αρχή αναζητά τις συμμετοχές, αλλά η ιδεολογία και η κουλτούρα είναι το πρωταρχικό ζητούμενο, τα ξυρισμένα κεφαλιά των bodybuilders μοιάζουν πάρα πολύ με τα ξυρισμένα κεφάλια των κριτών και το μακιγιάζ των κυριών από το πρώην ανατολικό μπλοκ είναι τόσο πανομοιότυπα που δημιουργούν αδιαφορία ….λείπει το class, ας ψάξουν ένα μύθο, παρόμοιο με αυτό που δημιούργησαν οι Weider αλλά στην αμερική!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα