Αρχική » 19χρονος φοιτητής Πέθανε ενώ έπαιζε Μπάσκετ

19χρονος φοιτητής Πέθανε ενώ έπαιζε Μπάσκετ

by admin

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα samiakonvima,  0 19χρονος Νίκος Μαθιός, φοιτητής και αθλητής, με εξαιρετικό χαρακτήρα, έφυγε χθες βράδυενώ βρίσκονταν σε στιγμές άθλησης στα υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβάσου. Καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες από τους γιατρούς, τόσο του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, αρχικά, όσο και του Νοσοκομείου Σάμου, όπου διακομίστηκε στη συνέχεια, αλλά δυστυχώς δεν απέδωσαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες από τους γιατρούς, τόσο του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, αρχικά, όσο και του Νοσοκομείου Σάμου, όπου διακομίστηκε στη συνέχεια, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στην ζωή. Ο 19χρονος είχε προβλήματα με την καρδιά του, ωστόσο, αν υπήρχε απινιδωτής στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, το πιθανότερο ήταν να ζούσε. 

Έρανος για απινιδωτή

Μάλιστα κατά το news-24, ιστοσελίδα της Σάμου, στο Καρλόβασι έχει ξεκινήσει διαδικτυακό κάλεσμα για την συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό την αγορά απινιδωτή. Η πρωτοβουλία ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος έγραψε: “Θέλω να κάνουμε όλοι κάτι, για όλους μας. Ο πρώτος απινιδωτής ξέρετε τι όνομα θα έχει”.

Συγκεκριμένα έγραψε: “Εγω τη δευτερα το πρωί ξεκιναω ερανο στο μαγαζι για την αποκτηση απινιδωτη φορητου οχι για τους πελατες μας αλλα για ολη τη γυρω περιοχη.. Η ομαδα διασωσης παραρτημα σαμου ηδη εχει κανει σεμιναρια σε πολυ κοσμο και θα κανει κι αλλα.. Με 4 η 5 απινειδωτες καλυπτουμε ολη τη πολη και με κοσμο πιστοποιημενο λαμβανουμε τα μετρα μας μονοι μας κι ελαχιστοποιουμε τις πιθανοτητες απωλειας απο ανακοπη.. Δε θελω ουτε μπραβο ουτε τιποτα. Θελω συμμετοχη να κανουμε ολοι κατι για ολους μας.. Ο απεινιδωτης ο πρωτος καταλαβαινετε ολοι τι ονομα θα εχει!!”

Η αναστάτωση των κατοίκων και των τουριστών είναι τεράστια το τελευταίο 24ωρο, ενώ υπάρχουν καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του το News 24/7 ότι εκτός από την έλλειψη απινιδωτή, το ασθενοφόρο έφτασε με καθυστέρηση μιας ώρας. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα οχήματα του ΕΚΑΒ, που ενώ υπάρχουν αρκετά ασθενοφόρα, δεν υπάρχουν οι οδηγοί.

Και όλα αυτά σε μια περιοχή άκρως τουριστική όπου διαμένουν 1.500 φοιτητές, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, ενώ σημειώστε ότι το κόστος για έναν απινιδωτή δεν ξεπερνά τα 1.100 ευρώ!!!

[quote]Να είναι η τελευταία ψυχή που έφυγε τόσο άδικα[/quote]
Μια ζωή χάθηκε, οι κάτοικοι στο Καρλόβασι είναι ανάστατοι και μας μεταφέρουν την αγωνία τους: “Να είναι η τελευταία ψυχή που έφυγε τόσο άδικα”.

Η κηδεία του έγινε την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νέο Καρλόβασι.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα