Αρχική » Ντόπα στην ποδηλασία! αυξήθηκε

Ντόπα στην ποδηλασία! αυξήθηκε

by admin

Το Κίνημα για μια πιο αξιόπιστη ποδηλασία  ( MPCC ) δημοσίευσε νέα στοιχεία για το ντόπινγκ στον επαγγελματικό αθλητισμό από τις αρχές του 2019, όπου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος έχει πληγεί σκληρά η αξιοπιστία για το ποδηλατικό άθλημα, 15 περιπτώσεις ντόπινγκ βρέθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 7 στην παγκόσμια επαγγελματική κλίμακα.

Ο κύριος λόγος αυτής της παρακμής στο ευγενικό άθλημα;

Η υπόθεση Aderlass που αποκαλύφθηκε από το  γαλλική Le Monde και την ιταλική  Corriere della Serra, ένα πρωτοφανές δίκτυο μεταγγίσεων αίματος που ανακαλύφθηκε πριν από αρκετούς μήνες. Σε αυτό έχουν συμμετάσχει αρκετοί αναβάτες  του World Tour, όπως ο  Kristijan Koren. Ένα άλλο γεγονός είναι ότι η πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά τους αναβάτες τριών εθνικοτήτων: 4 Κολομβιανοί αναβάτες πράγματι ανιχνεύτηκαν  από τις αρχές, 3 Σλοβένοι και 3 Αυστριακοί (οι τελευταίες δύο εθνικότητες ήταν μεταξύ εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από την υπόθεση Aderlass) .

Dopage !

Η προειδοποίηση, που έγινε από τον Roger Legeay, Πρόεδρο του MPCC, καταδεικνύει την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης όσον αφορά τις επιθέσεις που έχουν στόχο την αξιοπιστία της ποδηλασίας.  Δεκαπέντε κρούσματα ντόπινγκ έχουν αποκαλυφθεί στην ποδηλασία από την αρχή του έτους, μεταξύ των οποίων 7 στους επαγγελματίες, μετά από μόλις 6 μήνες. Οι αριθμοί αυτοί είναι οι χειρότεροι από το 2014, δηλαδή από τότε που μετράμε τις περιπτώσεις ντόπινγκ (αλλά και της διαφθοράς).

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”n8a8G1GVbz0″]

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Είναι εν μέρει αποτέλεσμα μιας αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε στη Γερμανία και την Αυστρία: η επιχείρηση Aderlass, η οποία αφορά ένα σύνολο 7 περιπτώσεων που αποκαλύφθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο, έχει επικαιροποιημένες πρακτικές, ορισμένες φορές πολύ πρόσφατες, η οποίες σκιάζουν την αποτελεσματικότητα της καταπολέμησης του ντόπινγκ και αμαυρώνει και πάλι την εικόνα της ποδηλασίας. Ωστόσο, μπορούμε να σχετικοποιήσουμε το πεδίο εφαρμογής ορισμένων υποθέσεων, δεδομένου ότι για 4 από αυτές, οι διαδικασίες αυτές αφορούν γεγονότα που χρονολογούνται από αρκετά χρόνια (2011-2013).

Τρεις χώρες ανησυχούν περισσότερο για τις περιπτώσεις ντόπινγκ που έχουν καταγραφεί από την αρχή του έτους: Κολομβία (4 περιπτώσεις), Σλοβενία (3) και Αυστρία (3). Σε αυτό το πρώτο εξάμηνο του 2019, η ποδηλασία κατατάσσεται στην 4η θέση στον κατάλογο των κλάδων που επηρεάζονται περισσότερο από τις επιθέσεις στην αθλητική ηθική ακριβώς πίσω από την άρση βαρών, το μπέιζμπολ και τον κλασικό αθλητισμό. Μέχρι το τέλος του 2018, η ποδηλασία κατατάχθηκε μόνο στην 13η θέση σε αυτή την κατάταξη.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα