Αρχική » Μαρλέν Αγγελίδου Άλλοι έχουν τη γιόγκα, εγώ έχω τα βάρη

Μαρλέν Αγγελίδου Άλλοι έχουν τη γιόγκα, εγώ έχω τα βάρη

by admin

Η Μαρλέν Αγγελίδου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town Κύπρου  και τη δημοσιογράφο Μαρία Παυλίδου,  και μεταξύ άλλων μίλησε για τη νέα αγάπη στη ζωή της: Το bodybuilding! και για την αλλαγή στην εμφάνιση της.

 


Ζει εδώ και χρόνια στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου ταιριάζει, λέει, πιο πολύ η προσωπικότητά της – κι ας είναι πόλη που δεν ευνοεί τις φιλίες. Σχετικά πρόσφατα δε, εκτός από το τραγούδι και την υποκριτική, πρόσθεσε ακόμα μια αγάπη στη ζωή της: Το bodybuilding!

 

Ομολογουμένως, εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνισή σου! Πώς αισθάνεσαι με τη νέα σου εικόνα;
Ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έκανα για αλλαγή εμφάνισης. Μάλλον, για πνευματική ενδυνάμωση το έκανα. Χαίρομαι που, πλέον, έχω σωματική δύναμη και θετική σκέψη για τον εαυτό μου.

Υπήρξαν, δηλαδή, περίοδοι που δεν είχες αυτή τη θετική σκέψη για τον εαυτό σου; Που δεν είχες αυτοπεποίθηση;
Το θεωρώ ανθρώπινο αυτό. Κανένας δεν είναι τέλειος. Και όλοι περνάμε περιόδους αρνητικότητας.

Πώς αποφάσισες, λοιπόν, να ασχοληθείς με το bodybuilding;
Πάνε χρόνια που ήθελα να βρω την άσκηση που να μου δίνει χαρά. Έτυχε να αρχίσω τα βάρη και μου ταίριαξε. Δεν άρχισα με σκοπό το bodybuilding. Βλέποντας, όμως, τις αλλαγές και ότι δεν χρειαζόταν να κάνω cardio, ασχολήθηκα λίγο πιο σοβαρά.

Ασχολείσαι μ’ αυτό επαγγελματικά; Λαμβάνεις, δηλαδή, μέρος σε διαγωνισμούς;
Ο πρώτος μου διαγωνισμός ήταν φέτος, μαζί με τη Αννέτ Αρτάνι η οποία ασχολείται εδώ και χρόνια. Δεν ξέρω αν θέλω να το κάνω επάγγελμα. Η μουσική και το τραγούδι, το θέατρο και η υποκριτική είναι ακόμη το επάγγελμα μου. Βεβαίως, ότι μπορεί να λάβω μέρος και σ’ άλλους διαγωνισμούς, ισχύει.

Πρόκειται, ασφαλώς, για κάτι που απαιτεί θυσίες, σωστά; Τι είδους;
Δεν το βλέπω ως θυσία. Το βλέπω ως κάτι που κάνω για τον εαυτό μου. Το να καθαρίσω τη διατροφή μου, καλό μου κάνει. Γενικά, έχει αλλάξει ο μεταβολισμός μου τόσο που τρώω πολύ περισσότερο τώρα. Ειδικά υδατάνθρακες που ήταν πάντα ο εχθρός! Για τον διαγωνισμό υπάρχει μια δυσκολία, ειδικά κανένα μήνα πριν, αλλά το βλέπω ως πρόκληση που μου δίνει άλλου είδους δύναμη. Είναι το πώς το βλέπεις.

Σίγουρα απαιτεί και κουραστική προπόνηση, έτσι δεν είναι;
Η αλήθεια είναι πως ναι, αλλά όπως είπα πριν, το γουστάρω. Είναι ο διαλογισμός μου. Άλλοι έχουν τη γιόγκα, εγώ έχω τα βάρη.

Πώς έφτασες εδώ που είσαι σήμερα; Περιέγραψε μας το προπονητικό πρόγραμμα σου ή μια καθημερινότητά σου.
Κάθε δυο βδομάδες και για περίοδο 12 εβδομάδων, άλλαζα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης. Πολύ πρωτεΐνη και φαγητό κάθε δύο ώρες. Άρχισα με 45 λεπτά τη ημέρα γυμναστήριο που στη συνέχεια έφτασε τη μιάμιση ώρα για να γίνει τελικά μια ώρα. Τα πάντα είχαν να κάνουν με το πώς αντιδρούσε το σώμα μου με τις αλλαγές. Δεν υπάρχει ένας τρόπος. Το κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Κάνω βάρη μόνο δέκα περίπου μήνες. Έχω δρόμο ακόμη.

Και το τραγούδι; Η μουσική; Τι ρόλο έχουν σήμερα στη ζωή σου;
Όπως είπα ήδη, είναι το επάγγελμα μου. Κάνω περιοδείες με το γυναικείο συγκρότημα LeZ Zeppelin εδώ στην Αμερική, έχω δικό μου project, Ascending Dawn, κάνω voiceovers για τηλεόραση και σινεμά, και θέατρο- μιούζικαλ στη Νέα Υόρκη…

Αισθάνεσαι ότι έκανες όσα θα ήθελες να κάνεις στον χώρο του τραγουδιού και της μουσικής;
Αυτό που κάνω τώρα με τη ροκ μουσική με αντιπροσωπεύει πλήρως. Γουστάρω που έχω την ευκαιρία να ζω από αυτό. Θα ήθελα να κάνω περισσότερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολύ χρόνo μ’ αυτά που κάνω ήδη.

Είσαι ευχαριστημένη απ’ όσα έχεις κάνει;
Όταν κοιτάζω πίσω, γελάω με τον εαυτό μου. Έχω αλλάξει τόσες φορές με τόσα είδη μουσικής. Άρχισα με μιούζικαλ στο Λονδίνο, έκανα περιοδεία jazz, πήγα Eurovision, μετά πήγα Ελλάδα και έκανα pop μουσική με τις Hi-5, μετά rock με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, πάλη pop με τον Χατζηγιάννη και τώρα είμαι Νέα Υόρκη ασχολούμαι με rock, metal και μιούζικαλ πάλι. Δεν έχω παράπονο. Χαίρομαι με τα διάφορα που έχω κάνει και κάνω ακόμη.

Η φήμη είναι κάτι που σε απασχολεί Μαρλέν;
Η αλήθεια είναι πως όχι τόσο. Δεν με αντιπροσωπεύει. Εάν με απασχολούσε, θα είχα συνεχίσει με την pop μουσική, όπως τις Hi-5. Κάτι «εμπορικό». Αλλά επέλεξα τη ροκ που δεν είναι για τη «φήμη», είναι για την ψυχή μου. Πολλοί δεν με καταλαβαίνουν.

Πλέον, ζεις πάρα πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη. Ανακάλυψες αυτό που λέμε «αμερικανικό όνειρο»;
Ανακάλυψα τον εαυτό μου περισσότερο από κάποιο όνειρο. Ταιριάζω εδώ. Αυτό που μου προσφέρει η Νέα Υόρκη είναι ευκαιρίες πολλές. Αλλά πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να προχωρήσεις μπροστά. Όταν βλέπω πίσω, από εκεί που ήρθα σ’ αυτή την πόλη χωρίς τίποτα, κουβαλώντας μόνο τον εαυτό μου, νιώθω μεγάλη χαρά που έφτασα εδώ που είμαι.

Τι σου έχει προσφέρει η Αμερική που δεν το ‘χες ή δεν θα μπορούσες να το ‘χεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο;
Ταιριάζει η προσωπικότητά μου. Είμαι workaholic. Πρέπει να θέλεις να δουλέψεις. Και υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν τη rock μουσική εδώ, καταλαβαίνουν τη γυναίκα στη rock σκηνή.

Έχεις φίλους στην Αμερική; Είναι πόλη που ευνοεί τις φιλίες;
Με τα χρόνια έχω βρει ανθρώπους εδώ. Αλλά, η αλήθεια είναι πως η Νέα Υόρκη, δεν είναι πόλη για φιλίες.

Δηλαδή; Γιατί συμβαίνει αυτό;
Έχει να κάνει με την απόσταση και το γεγονός ότι όλοι που είναι εδώ έχουν προτεραιότητα την καριέρα τους. Δεν ξέρω γιατί ακριβώς, όλοι το επισημαίνουν, πάντως είναι κρίμα.

Λείπει κάτι από τη ζωή σου, κάτι που θα ήθελες να έχεις και δεν έχεις;
Μου λείπει η οικογένειά μου. Λόγω απόστασης είναι δύσκολο να έρχομαι συχνά. Αλλά προσπαθώ το καλοκαίρι, τουλάχιστον, να είμαι εκεί. Επίσης, μου λείπει η θάλασσα μας, το φαγητό, ο καιρός…

Περιέγραψε μας μια μέρα σου εκεί που ζεις;
Γυμναστήριο, ακροάσεις, στούντιο, live το βράδυ, είτε τραγούδι, είτε θέατρο…

Να ρωτήσω πώς είσαι στην προσωπική σου ζωή αυτή την περίοδο;
Εδώ και έξι χρόνια έχω βρει τον άνθρωπό μου εδώ στη Νέα Υόρκη. Ζούμε ευτυχισμένα μαζί στο Williamsburg.

Την Κύπρο την πεθυμάς;
Φυσικά. Δεν υπάρχει σαν την Κύπρο και την Ελλάδα.

Θα σκεφτόσουνα να γυρίσεις κάποια στιγμή στο «σπίτι»;
Βεβαίως. Το σκέφτομαι ήδη. Αλλά, φαντάζομαι θα γίνει όταν θα σταματήσω να θέλω να είμαι πάνω στη σκηνή. Θα δείξει με τα χρόνια.

Ποιο είναι το ανεκπλήρωτο όνειρο σου, Μαρλέν;
«What would you do if you knew you would not fail?» Το κάνω. Είμαι στη Νέα Υόρκη και δουλεύω ως performer. Σίγουρα έχω ακόμη πράγματα που θέλω να κάνω. Ολόκληρη λίστα! Αλλά τα δουλεύω ένα-ένα, όσο μπορώ. Το θέμα είναι να νιώθω χαρούμενη στο παρόν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μου όνειρο και είμαι πολύ κοντά σε αυτό.

πηγή like.philenews.com

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα