Αρχική » Τουλιάτος προβάλει το πρόβλημα στην καρδιά του για να βοηθήσει άλλους!

Τουλιάτος προβάλει το πρόβλημα στην καρδιά του για να βοηθήσει άλλους!

by admin

Είναι μια εξομολόγηση με πολλούς αποδέκτες, αθλητές που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς μυών, ερασιτέχνες αθλητές που έχουν την προοπτική της καριέρας, gym junkies που τους ενδιαφέρει η φιγούρα, αλλά και καθοδηγητές – προπονητές που κουράρουν δίνοντας αναβολικά στεροειδή σε πολύ κόσμο!

O Γιατρός καρδιολόγος  που επικουρεί τον Γιώργος Τουλιάτο του συνταγογράφησε β-αναστολείς (φάρμακα β-αποκλειστών για την καρδιά) διότι παρατηρήθηκε υπερτροφία της αριστερής κοιλίας LVH ( το πάχος της αριστερής κοιλίας είναι 13mm με όριο τα 11 ) αποτέλεσμα της χρήσης  AAS ανδρογόνων αναβολικών στεροειδών και  GH – αυξητικής ορμόνης που κατά βάση έπρεπε να ελαχιστοποιηθούν στην καθημερινή τους χρήση.
(Σημ BS :Η εμφάνιση υπερτροφίας στην αριστερή κοιλία μας φέρνει σε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου!)

Ο bodybuilder Γιώργος Τουλιάτος είχε αρτηριακή πίεση  130/70 που άμεσα έπρεπε να μειωθεί, και για αυτό οι δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος ήταν η μείωση της έντασης στα βάρη. Αυτό όπως αναφέρει ισοδυναμεί με περισσότερες επαναλήψεις με ελαφρύτερα βάρη και περισσότερη καρδιοαγγειακή άσκηση. Όπως επισημαίνει τίποτα από αυτά δεν είναι ωφέλιμο εάν δεν μειωθούν τα πολλά βάρη στην προπόνηση, όπου τα βαριά κιλά θα δημιουργήσουν υπερτροφία και σε κάποιον που δεν κάνει χρήση αναβολικών στεροειδών φαρμάκων, επομένως είναι πολλή σημαντική η παράμετρος της πολύ σκληρής προπόνησης.

Επίσης, η μείωση του σωματικού βάρους είναι υποχρεωτική. Το άγχος πρέπει επίσης να ελέγχεται. Όπως και το ιξώδες του αίματος λόγω της HRT – ορμονική αποκατάσταση που εφαρμόζει στον εαυτό του (αποτέλεσμα της χρονιάς κατάχρησης αναβολικών στεροειδών και της μεγαλύτερης ηλικίας του σήμερα).

Όπως τονίζει «Όλοι οι bodybuilders θα αντιμετωπίσουν μερικές φορές τις συνέπειες της ματαιοδοξίας τους» Η υγιής γήρανση είναι η πραγματική διαπραγμάτευση εδώ.

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”-598WYOGGbk”]
[quote]Το πιο σημαντικό είναι ότι οι β2 αναστολείς μειώνουν την υπό μέγιστη ένταση και τον καρδιακό ρυθμό[/quote]

Σήμερα ο ίδιος αναφέρει Η πίεση έπεσε άμεσα!  και πήγε στα παλιά επίπεδα 115/65  όπου είναι  η κανονική αρτηριακή μου πίεση, ο ίδιος προτείνει, σε περιπτώσεις  υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας, που οδηγεί σε αυξημένη αρτηριακή πίεση, την μείωση από τους β2 αναστολείς, εκτός αν έχετε υπέρταση, εκεί επιβάλλονται αναστολείς του μετατρεπτικου ενζύμου της αγγειοτενσίνης (ACE)

Όπως επισημαίνεται μειώνεται  η αρτηριακή πίεση και βελτιώνεται η παροχή αίματος στην καρδιά. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι οι β2 αναστολείς μειώνουν την υπό μέγιστη ένταση και τον καρδιακό ρυθμό. Με αυτόν τον τρόπο τα τοιχώματα της καρδιάς γίνονται λεπτότερα…όπως τονίζει το θέμα είναι η καρδιά να λεπτύνει, αλλά αυτό θέλει χρόνο!

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα