Αρχική » Γυμνασμένα Μπουμπουκάκια Ομόρφυναν τους διαγωνισμούς! NPC

Γυμνασμένα Μπουμπουκάκια Ομόρφυναν τους διαγωνισμούς! NPC

by admin

Γεγονότα που συμβαίνουν μακριά από εμάς δείχνουν και την τάση που θα επικρατήσει. Παράδειγμα το πρόσφατο NPC JUNIOR NATIONALS 2019 στις ΗΠΑ, όπου οι συμμετοχές στις  light κατηγορίες κυριάρχησαν. Η τάση επιβεβαιώνει αυτό που έχει γραφτεί εδώ. Οι διοργανωτές επενδύουν στις πιο light – “απαλές” κατηγορίες που συνδυάζονται με την μοντελίστικη ομορφιά ενώ ταυτόχρονα απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό. Οι κατηγορίες αυτές είναι στους άνδρες, η MEN’S PHYSIQUE και η κατηγορία MEN’S CLASSIC PHYSIQUE στις γυναίκες η κατηγορία BIKINI και έπεται η κατηγορία FIGURE.

 

Ευρώπη

Το ίδιο συμβαίνει και στην ευρώπη τα τελευταία χρονιά οι διοργανωτές είδαν πως η βασική κατηγορία του bodybuilding άρχισε να ατονεί και να μην μοιάζει τόσο ελκυστική στα ματιά μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού. Η προσέλκυση νέων φρέσκων κοριτσιών που θα αποτύγχαναν στο modelling λόγω συγκριμένης  σωματοδομής- ύψος  ή χαρακτηριστικών στο πρόσωπο επέφερε την κατηγορία BIKINI κυρίως από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες γεμίζοντας τους καταλόγους με συμμετοχές. Στους άνδρες η κατηγορία MEN’S PHYSIQUE ως μια πιο συμβατή κατηγορία που βοηθούσε στο fitness  marketing και ήταν για όλους κατάφερε να προσελκύσει χιλιάδες νέους που φόρεσαν μια βερμούδα έως το γόνατο, προβάλλοντας κοιλιακούς και ένα αστραφτερό χαμόγελο.

Η  κατηγορία MEN’S CLASSIC PHYSIQUE ως πιο πρόσφατη «έδεσε» το νοσταλγικό bodybuilding της δεκαετίας του 60 με τις σύγχρονες ανάγκες ενός πληθυσμού που ήθελε το πιο συμβατό σώμα χωρίς μυϊκές υπερβολές σε όγκο , ήταν μια κατηγορία για τους πιο κλασσικούς στην εικόνα του σώματος.

BLAKE CORNETT νικητής κατηγορία MEN’S CLASSIC PHYSIQUE

ΗΠΑ

Εάν δούμε τα νέα πρόσωπα στο εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ θα διαπιστώσουμε πως ο αντίπαλος του δόκτορα Ραφαέλ Σαντόχα, ο πρόεδρος  Τζιμ Μανιον ( Jim Manion) στηρίζεται στα κορίτσια που συμμετέχουν στην κατηγορία Bikini, και στα αγόρια που συμμετέχουν στην κατηγορία MEN’S PHYSIQUE, και την κατηγορία MEN’S CLASSIC PHYSIQUE, αυτό δείχνει πως και από την άλλη πλευρά του ατλαντικού η κουλτούρα της μυϊκής εμφάνισης τείνει να κυριαρχήσει σε πλαίσια που ζητούν οι πλατιές μάζες = οι καταναλωτές. Το hard core bodybuilding αν και παραμένει ένα σπορ με πιστούς οπαδούς για τους διοργανωτές και κυρίως για τις εταιρείες που τους ενδιαφέρουν οι πωλήσεις δεν είναι πια τόσο ελκυστικό.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα