Αρχική » Ντοπαρισμένος με LGD 4033 ο ακοντιστής Γιάννης Κυριαζής

Ντοπαρισμένος με LGD 4033 ο ακοντιστής Γιάννης Κυριαζής

by admin

Τον προσωρινό αποκλεισμό του Γιάννη Κυριαζή ανακοίνωσε η  AIU (Athletics Integrity Unit). Η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει : «Η ομοσπονδία ανακοινώνει πως ενημερώθηκε επισήμως από την AIU (Athletics Integrity Unit) ότι ο αθλητής Γιάννης Κυριαζής τελεί σε προσωρινό αποκλεισμό μέχρι να παράσχει εξηγήσεις για υπόθεση που σχετίζεται με τη χρήση απαγορευμένης ουσίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ». 

Ο Έλληνας ακοντιστής  ανιχνεύτηκε με απαγορευμένη ουσία σε έλεγχο στις ΗΠΑ και μέχρι να δώσει εξηγήσεις είναι αποκλεισμένος από τους αγώνες.  Η ουσία που βρέθηκε είναι η LGD 4033 και ο αθλητής θα πρέπει να την δικαιολογήσει στο υπόμνημα που θα καταθέσει. Στη συνέχεια η αρμόδια επιτροπή θα πάρει την τελική της απόφαση για το εάν θα τιμωρήσει ή όχι τον Έλληνα αθλητή. Το Το LGD-4033 είναι ένας selective androgen receptor modulator  ή SARM που ανακαλύφθηκε από την Ligand Pharmaceuticals και επί του παρόντος βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την Viking Therapeutics. Η από του στόματος χορήγηση του φαρμάκου σε πιθήκους cynomolgus σε ημερήσιες δόσεις κυμαινόμενες από 0 έως 75 mg / kg σε διάστημα 13 εβδομάδων έδειξε σημαντική αύξηση του σωματικού βάρους τόσο σε αρσενικά όσο και σε θηλυκά. Μετά από 48 ημέρες, η δοκιμασία δόσης των 75 mg / kg σταμάτησε λόγω ανησυχιών σχετικά με την τοξικότητα, αλλά αυτό δεν επηρέασε αρνητικά την ανάπτυξη καθώς η δόση είναι σημαντικά υψηλότερη από εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στην κλινική δοκιμή. Αν και δεν είναι εγκεκριμένο φάρμακο, το LGD-4033 έχει πωληθεί στη μαύρη αγορά  και έχει βρεθεί σε δείγματα δοκιμών φαρμάκων ορισμένων αθλητών.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα