Αρχική » Antoine Vaillant “έσχισε” τον δικέφαλο -ρήξη

Antoine Vaillant “έσχισε” τον δικέφαλο -ρήξη

by admin

Οι οπαδοί των μυών και η βιομηχανία θέλουν το καλύτερο από τους bodybuilders, περισσότερους μυώνες – περισσότερο θέαμα ο Antoine Vaillant το γνωρίζει αυτό.

O ίδιος που είναι σε περίοδο έντονης προπόνησης και αυστηρής δίαιτας περιγράφει πως έσκισε τον δικέφαλο του, (ρήξη ) full bicep rupture/tear  κατά την προσπάθεια του να μετακινήσει κάποια πράγματα 0:20 όπου άκουσε έναν ήχο σαν σκίσιμο όπως όταν ανοίγεις μια αυτοκόλλητη ταινία.  Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει και κράτησε το χέρι του. Η επόμενη κίνηση του ήταν να δει τι θα καταγράψει το υπερηχογράφημα. Αν και ο τραυματισμός του έγινε τη περίοδο της προετοιμασίας του, πριν τους διαγωνισμούς, ο ίδιος θέλει να αναλάβει το ρίσκο να συνεχίσει την προσπάθεια! Ακόμη και αυτό μπορεί να του επιφέρει και μια μακροχρόνια αποχή από το bodybuilding.

ΡΗΞΗ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Η κυρία αιτία είναι ένα ξαφνικό ατύχημα από απόπειρα ανύψωσης μεγάλου βάρους από άνδρες άνω των 30 χρόνων, ενώ κατά βάθος υποβόσκει και κάποιος βαθμός εκφύλισης(φθοράς) που μπορεί να οφείλεται σε κακή κατασκευή (γονίδιο), κακή διατροφή, κάπνισμα, χρήση κορτιζόνης, έλλειψη άσκησης.

Συνήθως ρήξη του τένοντα παθαίνουν εργαζόμενοι σε βαριές χειρωνακτικές εργασίες, όσοι ασχολούνται με Body Buildig, αθλητές ρίψεων (ακόντιο, σφύρα σφαίρα ) κ,α,λ.

[quote]Αν η ρήξη δεν αντιμετωπιστεί άμεσα χειρουργικά και αφεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η αντιμετώπιση γίνεται δύσκολη καθώς η χειρουργική λύση είναι πολύπλοκή και απαιτούνται μοσχεύματα[/quote]

Τα συμπτώματα που έχει κάποιος όταν υποστεί ρήξη του τένοντα είναι:

Επώδυνος κρότος , με τη ρήξη

Συνέχιση του πόνου τοπικά – σε ελαφρύτερη μορφή- τις επόμενες δυο εβδομάδες

Πρήξιμο και μώλωπας(μελανιά) στον αγκώνα

Αδυναμία στο λύγισμα (κάμψη) και πλήρη αδυναμία έξω στροφής του αγκώνα

Εμφάνιση προεξοχής στο πάνω μέρος του μπράτσου σαν «μπαλάκι» από το μάζεμα (συρρίκνωση) του Δικεφάλου μυός και ένα κενό στο κάτω μέρος ,από την απουσία του μυός που τραβήχτηκε προς τα πάνω.

Όταν κάποιος αισθανθεί κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει άμεσα να απευθυνθεί σε ορθοπεδικό και η επιβεβαίωση της ρήξη γίνεται μεΜαγνητική Τομογραφία (MRI) αγκώνα η υπερηχογραφία.

«Η αποκατάσταση, όταν η ρήξη είναι πρόσφατη, μπορεί να γίνει εύκολα μέσα από δυο μικρές τομές η μία σε μορφή «Ζ» και ο ασθενής επιστρέφει αυθημερόν σπίτι του»τονίζει Χειρουργός Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός Χεριούκαι αντιπρόεδρος για το 2014 της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού -Άνω Άκρου,κ Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης.

Η επέμβαση γίνεται με περιοχική νάρκωση και διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του αυθημερόν αφού πρώτα τοποθετηθεί το χέρι του σε πλαστικό νάρθηκα σε γωνία 90 μοιρών. «Αμέσως μετά την πρώτη αλλαγή χρησιμοποιούμε νάρθηκα δυναμικό-λειτουργικό με γωνιόμετρο για να απελευθερώνεται σταδιακά κάθε βδομάδα το εύρος κίνησης αρχίζοντας από θέση ακινητοποίησης 90 μοιρών» προσθέτει ο κΙγνατιάδης.

Έτσι αποφεύγεται η αγκύλωση, αλλά και η επαναρρήξη. Ο ασθενής συνήθως επιστρέφει στην εργασία του μετά από 40 ημέρες.

Η διαφοροποίηση μεταξύ αληθώς μερικών ρήξεων και ψευδώς φερομένων πρέπει να γίνει από έμπειρο ακτινοδιαγνώστη ή κλινικά από τον ορθοπεδικό

Για νέους άνδρες συνίσταται άμεσα το χειρουργείο. Η ρήξη του τένοντα αυτού πρέπει να χειρουργείται το πολύ εντός 3-4 εβδομάδων , καθώς η επέμβαση είναι τεχνικά απλή.

«Μέσα από δυο μικρές τομές βάζουμε τον τένοντα στη θέση του και με δυο μικρές άγκυρες (αγκυροράμματα) ράβουμε τον τένοντα και τον καρφώνουμε στο οστό» καταλήγει ο κΙγνατιάδης.

Αν η ρήξη δεν αντιμετωπιστεί άμεσα χειρουργικά και αφεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η αντιμετώπιση γίνεται δύσκολη καθώς η χειρουργική λύση είναι πολύπλοκή και απαιτούνται μοσχεύματα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Bad news : full bicep rupture/tear = no competing soon. I was so ready to battle it out… but here is another challenge to overcome. I am documenting everything for my youtube, first video is actually online right now, just click the link in my bio. It happened not even during training, it was moving something heavy on the ground.. jerked it wrong and heard the dreaded VELCRO sound. You know what’s good though? TODAY IS LEG DAY!!!!!! ????????????????PS: Do not DM me about this since I won’t be able to answer all messages, if you want to know more watch the video, link in bio… thanks everybody for the support, LET’S KEEP ON MOVING FORWARD!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IFBB PRO Antoine Vaillant (@antoinev87) στις

Προβλήματα που σχετίζονται με το δικέφαλο μυ, είναι είτε αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενων συνεχών κινήσεων, όπως για παράδειγμα στη δουλειά, ή ενός ξαφνικού τραυματισμού με ή χωρίς ρήξη του παρακείμενου τένοντα του υποπλατίου μυός. Όταν ο τραυματισμός είναι συνέπεια χρόνιας φλεγμονής, τότε λέγεται τενοντίτιδα του δικεφάλου. Αυτή συμβαίνει από την τριβή και τη φλεγμονή της λιπαντικής μεμβράνης (στρώματος) που περιβάλλει το τένοντα. Σε επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς ο τένοντας μπορεί να φθαρεί και να σχιστεί όπως παθαίνει ένα σκοινί όταν ολισθαίνει επαναλαμβανόμενα μέσα σε μία θήκη.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

You do what you can with what you got. Wasn’t the best workout, but it will happen sometimes. As long as we keep showing up, time after time, we can create the results through perserverance. LET’S GO! @frank_mcgrath78 @dorian_hamilton @redcon1

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IFBB PRO Antoine Vaillant (@antoinev87) στις

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα