Αρχική » Ραφαέλ Σαντόχα είμαστε καθαροί….εσείς έχετε Ντοπαριστές

Ραφαέλ Σαντόχα είμαστε καθαροί….εσείς έχετε Ντοπαριστές

by admin

Ο Rafael Santonja,  (Ραφαέλ Σαντόχα) Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Fitness και Bodybuilding, λέει ότι η IFBB PRO-League  της οποίας ο υποστηρικτής Eric Favre συνελήφθη λόγω καταγγελιών για προϊόντα ντόπινγκ, προκαλεί σύγχυση στο κοινό, μέσω μιας εσφαλμένης συσχέτισης των δραστηριοτήτων της  IFBB “. δείτε εδώ Συνέλαβαν για ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ και ξέπλυμα το Αφεντικό των Γάλλων Eric Favre Ο Rafael Santonja συνεχίζοντας ανέφερε:  η IFBB PRO-League National Physique Committee (NPC),  με έδρα τις ΗΠΑ (NPC), ήταν «εμπαιγμός του κώδικα της WADA.» 

Μετά την σύλληψη του Favre, ακυρώθηκε η εκδήλωση για τον bodybuilding, το Φεστιβάλ Eric Favre Sport Sante –  National Physique Committee (NPC) και ο προκριματικός διαγωνισμός IFBB PRO League στη Νίκαια. Όπως αναφέρθηκε η Διεθνής Ομοσπονδία BodyBuilding και Fitness – IFBB δεν έχει σχέση με την IFBB Pro League η οποία  χρησιμοποιεί τα αρχικά  της παράνομα!
Το NPC, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος ερασιτεχνικός οργανισμός bodybuilding στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ότι ήταν «σε κατάσταση σοκ» κατά την ακύρωση της εκδήλωσης.

[quote]Ραφαέλ Σαντόχα τους κατηγορεί για Ντοπαρισμένους στοχοποιεί τον Jim Manion και τον Eric Favre[/quote]


Ο Santonja δήλωσε: «Η Διεθνής Ομοσπονδία Bodybuilding και Fitness (IFBB) έχει, μεταξύ των θεμελιωδών αρχών της, την σαφή έννοια ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ο οποίος είναι σαφώς πλήρως εναρμονισμένος με την καταπολέμηση του ντόπινγκ. “Η IFBB συμμορφώνεται πλήρως με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την καταπολέμηση του Ντόπινγκ και τον Κώδικα τηςWADA, κάτι που θεωρούμε κεφαλαιώδους σημασίας για τη σωστή ανάπτυξη του αθλητισμού”.

Η IFBB αριθμεί 199 εθνικές ομοσπονδίες και αναγνωρίζεται από πολλούς άλλους διεθνείς οργανισμούς ή συνδέεται με πολλούς άλλους διεθνείς οργανισμούς, όπως την GAISF (Παγκόσμιος Σύνδεσμος Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών), το Panamsports, το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας (OCA), την Ένωση Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής ANOCA) και της Διεθνούς Ένωσης Παγκόσμιων Αγώνων (IWGA). Ο Santonja δήλωσε ότι η IFBB ήταν “η μοναδική οργάνωση που εκπροσωπεί παγκοσμίως τα αθλήματα του bodybuilding και fitness”, προσθέτοντας ότι οι ενέργειές της επηρέασαν εκατομμύρια bodybuilders, είτε ανταγωνιστές είτε αθλούμενους. «Λόγω αυτής της μεγάλης δημοτικότητας, γνωρίζουμε επίσης τον μεγάλο αντίκτυπο που έχουν τα αθλήματά μας στην κοινωνία, καθώς οι δραστηριότητες που τις περιβάλλουν δεν σχετίζονται μόνο με τον αθλητισμό αλλά και με τη δημόσια υγεία. “Εξαιτίας αυτής της μεγάλης δημοτικότητας κατανοούμε ότι μπορεί να υπάρχουν ιδιωτικές οντότητες, διοργανωτές ή υποστηρικτές που σκοπεύουν να εκτελέσουν ή να μιμηθούν εκείνα τα αθλητικά γεγονότα που διοργανώνονται, προωθούνται ή τιμωρούνται από την IFBB. “Κατ ‘αρχήν, δεν έχουμε προβλήματα με αυτές τις ιδιωτικές ομάδες, εκτός αν έχουμε αποδείξεις ότι αποτελούν σοβαρή απειλή για την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό μας”.

Ο  Santonja επεσήμανε ότι το Σεπτέμβριο του 2017, «λόγω συστηματικών παραβιάσεων του κώδικα της WADA», η IFBB αναγκάστηκε να αναστείλει την Εθνική Ομοσπονδία των ΗΠΑ – γνωστή σήμερα ως  National Physique Committee (  (NPC)  και τον Πρόεδρο της, James (Jim) Manion. Πρόσθεσε ότι το NPC συμπεριλήφθηκε τώρα στον κατάλογο απαγορευμένων ενώσεων της WADA.

Ο  Santonja Πρόεδρος της IFBB υποστήριξε ότι το NPC και ο Πρόεδρός του έκτοτε «προκαλούν σύγχυση στο κοινό μέσω ψευδούς σύνδεσης των δραστηριοτήτων τους με την IFBB».

“Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν το όνομα IFBB PRO-League για την οργάνωση των εκδηλώσεων όπου επέτρεψαν (και ενθάρρυναν) τη συμμετοχή των αναρμόδιων (μη επιλέξιμων) αθλητών, καθιστώντας τον Κώδικα WADA αστείο και αναδεικνύοντας τη σημαία μιας προσποιημένης έκκλησης για ελευθερία  . “Πολύ πρόσφατα, ένα νέο σκάνδαλο επηρέασε το NPC, τον κ. Manion και το περιβάλλον τους. Τον περασμένο 11 Απριλίου, ο εκπρόσωπος της NPC για τη Γαλλία συνελήφθη στο σπίτι του στο πλαίσιο εκτεταμένης έρευνας για την αναβολική διακίνηση, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσής τους στη Νίκαια (Γαλλία), η οποία τελικά ακυρώθηκε.

“Actually, they are using the name IFBB PRO-League in the organisation of events in which they let (and encourage) the participation of suspended (ineligible) athletes, making fun of the WADA Code and raising the flag of a pretended call to freedom.

“Very recently, a new scandal has affected the NPC, Mr Manion and their environment.

On last April 11, the NPC’s representative for France was arrested at his home as part of an extensive investigation into anabolic trafficking, just before the beginning of their event in Nice (France) that was finally cancelled.

“More recently, the Court of Justice in Lebanon has stopped another event, the Brazilian Senate has initiated an investigation of their actions and a growing number of public actions have been adopted by public authorities concerned for public health and the use of steroids.

“The IFBB fully endorses and supports these reactions, which are in line with our principles on healthy lifestyle and the fight against doping.”

“Πρόσφατα, το Δικαστήριο του Λιβάνου διέκοψε ένα άλλο γεγονός, η Γερουσία της Βραζιλίας ξεκίνησε έρευνα για τις ενέργειές τους και αυξήθηκε ο αριθμός των δημόσιων ενεργειών που έχουν ληφθεί από τις ενδιαφερόμενες δημόσιες αρχές για τη δημόσια υγεία και τη χρήση στεροειδών. “Η IFBB υποστηρίζει πλήρως και υποστηρίζει αυτές τις αντιδράσεις, οι οποίες είναι σύμφωνες με τις αρχές μας για τον υγιεινό τρόπο ζωής και την καταπολέμηση του ντόπινγκ”.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα