Αρχική » Συνέλαβαν για ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ και ξέπλυμα το Αφεντικό των Γάλλων Eric Favre

Συνέλαβαν για ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ και ξέπλυμα το Αφεντικό των Γάλλων Eric Favre

by admin

Για όσους ασχολούνται με την Βιομηχανία πρωτεϊνών (συμπληρώματα διατροφής)  και το σκληροπυρηνικό bodybuilding η είδηση έρχεται να ταράξει τα ήρεμα νερά της μυϊκής κοινότητας. Το μεγάλο αφεντικό των Γάλλων ο  Eric Favre ιδιοκτήτης της εταιρείας που παράγει συμπληρώματα διατροφής και σπόνσορας πολλών αθλητών συνελήφθη για  διανομή αναβολικών στεροειδών και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες! (ξέπλυμα)  Είκοσι άτομα συνελήφθησαν από την έρευνα του τμήματος (SR) στη Λυών Μεταξύ των άλλων κατηγορουμένων – οκτώ συνολικά – είναι και οι δύο γιοι του Eric Favre! 

Ο Eric Favre κρατείται υπό κράτηση στη φυλακή Corbas, ως υποπτος διαφυγής στο εξωτερικό.  Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 9 Απριλίου σε διάφορες τοποθεσίες ταυτόχρονα στην περιοχή της  Ρηνανίας, στην περιοχή του Παρισιού, στη Νίκαια, στο Μπορντό, στη Μιλούζ, στο Βέλγιο και στο Λουξεμβούργο.

Trafic d’anabolisants: Eric Favre

 

Η Βιτρίνα είναι οι πρωτεΐνες!

Είναι πασιφανές η πληθώρα των νέων εταιρειών από την κεντρική και πρώην ανατολική ευρώπη που σε συνδυασμό με τα υπόγεια νόμιμα και παράνομα εργαστήρια παραγωγής αναβολικών στεροειδών, κατέκλυσαν τον κόσμο εξαναγκάζει και πολλούς νόμιμους «πρωτεΐνάδες» να διακινούν, να πωλούν και σε κάποιες περιπτώσεις να παρασκευάζουν ανδρογόνα αναβολικά στεροειδή.

Ο γκουρού  Εric Favre
με τον αθλητή του Morgan Aste
το “τέρας” των Γάλλων

Ακυρώθηκαν και αγώνες Μυών

Ο Αγώνας που ακυρώθηκε λόγω της «μπούκας»  της αστυνομίας ήταν το Eric Favre Festival Sport Sante 2019, προκριματικός αγώνας της αμερικανικής λίγκας  NPC/Pro League που ανήκει στον έμπειρο Jim Manion που σκόπευε να παραστεί στους αγώνες μυών της γαλλίας.

12 ώρες πριν γίνει η γιορτή των μυών στην Γαλλία, διαμηνύθηκε στους αθλητές πως αναβάλλεται! Αφήνοντας στα κρύα του λουτρού πολλούς αθλητές που ταξιδεύουν πιστεύοντας ότι πρόκειται να κάνουν check-in, και δεν γνωρίζουν ότι το αθλητικό γεγονός έχει ακυρωθεί.


Τον παρακολουθούσαν

Η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας από τον Δεκέμβριο του 2017 και  τον εισαγγελέα της Λυών. Όλα ξεκίνησαν από ένα πακέτο που παρελήφθη στο αεροδρόμιο του Roissy τον Σεπτέμβριο του 2016. Μέσα, οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανακάλυψαν  αναβολικά προϊόντα από την Ταϊλάνδη. Μια προκαταρκτική έρευνα “άνοιξε” την υπόθεση για αρκετούς bodybuilders της Λυών που ασχολούνται με την αγορά και την μεταπώληση. Τώρα οι κατηγορίες είναι για «απόκτηση, κατοχή, πώληση ή προμήθεια και εισαγωγή αναβολικών ουσιών, για οργανωμένη συμμορία υπό την κάλυψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την κατάχρηση κοινωνικών αγαθών από την οργανωμένο ξέπλυμα, για φορολογική απάτη από εγκληματική οργάνωση (είχε μαϊμού εταιρεία στο Λουξεμβούργο)  ένα έγκλημα που τιμωρείται με ποινή 10 ετών,  «αυτό επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο εισαγγελέας Nicolas Jacquet» όπου σε πρώτη φάση ανακαλύφθηκαν  134 000 ευρώ σε μετρητά…και φάρμακα όπως αυξητική ορμόνη.

Trafic d’anabolisants: Eric Favre mis en examen et écroué

Eric Favre, le patron fondateur des laboratoires des Trois Chênes, et le PDG, ont été arrêtés mardi à leur domicile dans le cadre d’une vaste enquête portant sur un trafic d’anabolisants destinés aux culturistes. Ils ont été mis en examen dans la soirée de jeudi, avec six autres personnes.

Όπως αναφέρθηκε από πηγές:  Αυτός ο επιχειρηματίας έχει επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό την επιχείρησή του για περισσότερα από 25 χρόνια”Εκτός από το bodybuilding, έχει επίσης επενδύσει σε πρακτικές όπως η ορεινή ποδηλασία, το MMA,  to Trail και το ράγκμπι, σπονσοράρωντας αθλητές. 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα