Αρχική » H τεστοστερόνη και οι αθλήτριες με υπερανδρογονισμό

H τεστοστερόνη και οι αθλήτριες με υπερανδρογονισμό

by admin

H τεστοστερόνη – τα ανδρογόνα αναβολικά στεροειδή ουσιαστικά βοηθούν δεν είναι μόνο για την ωραιοποίηση των μυών. Οι αθλητές οι αθλήτριες  το γνωρίζουν και για αυτό τα χρησιμοποιούν για να νιώσουν το συναίσθημα του ικανοποιητικού  εγωισμού να περάσουν μπροστά από τα απογοητευμένα πρόσωπα των αντιπάλων τους και να πουν σε νίκησα!… είμαι καλύτερος , είμαι καλύτερη εσύ είσαι υποδεέστερος! Αυτό αποδεικνύεται σε κάθε περίπτωση όπου η τεστοστερόνη κυριαρχεί ακόμη και εάν είναι “φυτεμένη”! για αυτο προβλέπεται  η μείωση με χημικά μέσα της τεστοτερόνης που παράγει φυσικά ο οργανισμός τους, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις οι αθλήτριες με υπερανδρογονισμό!

Ο νέος κανονισμός της IAAF για τις αθλήτριες με υπερανδρογονισμό, προβλέπει τη μείωση με χημικά μέσα της τεστοτερόνης που παράγει φυσικά ο οργανισμός τους, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις.[quote]Tουλάχιστον να μειώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους στα θηλυκά προκειμένου να ανταγωνιστούν την ελίτ της γυναικείας κατάταξης, αυτό αναφέρεται! [/quote]

BS σημείωση

Σύμφωνα με την IAFF οι αθλήτριες που επιθυμούν να συναγωνιστούν στα σχετικά αθλητικά γεγονότα θα πρέπει να μειώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους σε πέντε νανογραμμάρια ανά λίτρο (nmol / L) για τουλάχιστον έξι μήνες πριν τον αγώνα.

Η IAAF δήλωσε ότι ενεργεί επειδή θέλει να «εξουσιοδοτήσει τα κορίτσια και τις γυναίκες» διατηρώντας ισότιμους όρους ανταγωνισμού. “Η γυναικεία κατηγορία στον αθλητισμό είναι προστατευμένη κατηγορία”.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, Κάστερ Σεμένια, έφτασε σήμερα στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο για να ξεκινήσει τη δικαστική της μάχη κατά του νέου κανονισμού της IAAF για αθλήτριες με υπερανδρογονισμό, που προβλέπει τη μείωση με χημικά μέσα της τεστοτερόνης που παράγει φυσικά ο οργανισμός τους, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Caster Semenya (@castersemenya800m) στις

Η 28χρονη Νοτιοαφρικανή φωτογραφήθηκε μαζί με τον δικηγόρο της έξω από το δικαστήριο, που βρίσκεται στη Λωζάνη της Ελβετίας, ενώ έκανε το σήμα της ειρήνης. Ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που την περίμεναν υπομονετικά όλο το πρωί.

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής εξέφρασε πριν από λίγες μέρες τη στήριξή της στην παγκόσμια πρωταθλήτρια που έχει προσφύγει στο δικαστήριο της Λωζάνης κατά του νέου κανονισμού. Όπως δήλωσε η Νοτιοαφρικανή υπουργός Αθλητισμού, Τοκοζίλε Χάσαμε, οι νέες διατάξεις φαίνεται να «στοχοποιούν» συγκεκριμένα την Κάστερ Σεμένια, και καταπατούν με βάναυσο τρόπο τα δικαιώματά της.

«Αυτό που διακυβεύεται με τον νέο κανονισμό δεν είναι τίποτα λιγότερο από το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να κάνει αθλητισμό. Το σώμα των γυναικών, η ευημερία τους, η δυνατότητά τους να κερδίζουν τα προς το ζην, η ιδιωτικότητά τους και η αίσθηση ότι ανήκουν στον κόσμο τίθενται υπό αμφισβήτηση», υπογράμμισε η Τοκοζίλε Χάσα.

Την περασμένη εβδομάδα διέρρευσε στα ΜΜΕ ότι η IAAF θα υποστηρίξει στο δικαστήριο πως η 28χρονη αθλήτρια είναι άνδρας, από βιολογικής άποψης, και γι’ αυτό επιβάλλεται να ρυθμίσει την τεστοστερόνη της ώστε να διαγωνίζεται μαζί με γυναίκες. Αντιδρώντας σε αυτό το σενάριο, η Σέμένια εξέδωσε ανακοίνωση μέσω των δικηγόρων της, τονίζοντας ότι είναι «αναμφισβήτητα» γυναίκα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η Διεθνής Ομοσπονδία διέψευσε τα δημοσιεύματα εξηγώντας ότι «η IAAF σε καμία περίπτωση δεν κατατάσσει μια αθλήτρια DSD (με διαφορές στη σεξουαλική ανάπτυξη) ως άνδρα» και ότι αποδέχεται χωρίς καμία αμφισβήτηση το νομικό φύλο κάθε αθλητή.

Ωστόσο η ανακοίνωση διευκρίνιζε ότι: «Αν μία αθλήτρια DSD έχει όρχεις και ανδρικά επίπεδα τεστοστερόνης, αυτό σημαίνει ότι εμφανίζει τις ίδιες αυξήσεις στο μέγεθος και τη δύναμη των οστών και των μυών και τα ίδια υψηλά επίπεδα αιμοσφαιρίνης με έναν αρσενικό αθλητή κατά την διάρκεια της εφηβείας του. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που δίνει στους άνδρες το πλεονέκτημα έναντι των γυναικών όσον αφορά στην απόδοση. Κατά συνέπεια, προκειμένου να διατηρηθεί ο θεμιτός ανταγωνισμός στην κατηγορία των γυναικών, είναι απαραίτητο να απαιτηθεί από τις αθλήτριες DSD να μειώσουν την τεστοστερόνη τους σε επίπεδα γυναικών πριν διαγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο».

Η Κάστερ Σεμένια, γεννηθείσα το 1991 στη Νότια Αφρική, είναι μια αμφιλεγόμενη φιγούρα του αθλητισμού. Ο σάλος γύρω από το πρόσωπό της ξεκίνησε το 2009, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Οι σχεδόν υπερφυσικές επιδόσεις της σε συνδυασμό με τη φωνή και το παρουσιαστικό της, προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, με αρκετούς να αμφισβητούν ότι είναι γυναίκα. Ως αποτέλεσμα η IAAF της ζήτησε να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης φύλου, το οποίο και έκανε η αθλήτρια. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν πως η Σεμένια είναι γυναίκα και η αθλήτρια συνέχισε να αγωνίζεται κατακτώντας και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και το χρυσό στους επόμενους Ολυμπιακους του Ρίο.

Η Σεμένια παντρεύτηκε με την επί σειρά ετών σύντροφό της, Βάιολερ Ρασεμπόγια, το 2017. Στην εντυπωσιακή τελετή, η αθλήτρια φορούσε ενδυμασία πρίγκιπα και η σύντροφός της ένα παραδοσιακό νυφικό. πηγή πρώτο θέμα.

caster

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα