Αρχική » Γιατροί Χτυπούν ενέσεις Τεστοστερόνης και όποιον πάρει ο Χάρος!

Γιατροί Χτυπούν ενέσεις Τεστοστερόνης και όποιον πάρει ο Χάρος!

by admin

Όπως θα διαπιστώσετε κάποιοι γιατροί λειτουργούν όπως οι ντίλερ μέντορες, χτυπούν ενέσεις τεστοστερόνης και όποιον πάρει ο χάρος! Εδώ υπάρχει μια κοινή συνισταμένη που δυστυχώς ενώνει την υποκουλτούρα με την νόμιμη ιατρική, θεραπεία αντικατάστασης τεστοστερόνης (TRT). Αυτή είναι η θέληση για το χρηματικό κέρδος, που θα επιφέρει χρήματα, αυτοκίνητα και θελκτικά baby’s. Οι συνάδελφοι τους αντιδρούν, δεν αποδέχονται τις ενέσεις τεστοστερόνης ως μια εύκολη λύση.

Όπως δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018, παρά τις προειδοποιήσεις ότι η συμπληρωματική τεστοστερόνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής, οι γιατροί συνεχίζουν να συνταγογραφούν την ορμόνη σε άνδρες με καρδιαγγειακή νόσο, σύμφωνα με νέα μελέτη στις ΗΠΑ.[quote]Τους χτυπούν ενέσεις τεστοστερόνης για να τους λύσουν το πρόβλημα! [/quote]

Όπως δήλωσε ο Dr. Nancy Mordon του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας και Κλινικής Πρακτικής του Dartmouth στο  Νιου Χάμσαϊρ. «Εξετάσαμε ειδικά τους ασθενείς με καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με τους ασθενείς χωρίς καρδιακή νόσο. Στην έρευνα διαπιστώθηκε  ότι οι ασθενείς είχαν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν τεστοστερόνη αν είχαν καρδιακές παθήσεις». Και για αυτό υπήρχε λόγος! Η Dr. Erin Michos του Κέντρου Ciccarone για την Πρόληψη της Καρδιακής Νόσου στο Johns Hopkins School of Medicine στη Βαλτιμόρη, επεσήμανε Οι άνδρες με διαβήτη και ασθένεια στεφανιαίας αρτηρίας συχνά εμφανίζουν αγγειακή στυτική δυσλειτουργία, που προέρχεται από αθηροσκλήρωση και ενδοθηλιακή δυσλειτουργία.

Ο Δρ Harry Fisch, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, διαπίστωσε το ίδιο: «Oι άνδρες με καρδιαγγειακές παθήσεις τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Επιπλέον, τα άτομα με καρδιακές παθήσεις είναι συχνά υπέρβαρα και «τα άτομα που είναι βαρύτερα τείνουν να έχουν χαμηλότερη τεστοστερόνη»,  ο Fisch, είναι κλινικός καθηγητής ουρολογίας και αναπαραγωγικής ιατρικής στο Weill Cornell Medical College της Νέας Υόρκης. «Όσο μεγαλύτερη είναι η κοιλιά, τόσο μικρότερη είναι η τεστοστερόνη τους. Μια καλύτερη λύση για αυτούς τους άνδρες θα ήταν η «διατροφή και η άσκηση»,δήλωσε ο Fisch“Αυτό θα μειώσει το λίπος της κοιλιάς.”

Η ΕΡΕΥΝΑ

Οι ανησυχίες μας άρχισαν να γίνονται πιο έντονες από το 2010 ανέφερε ο Dr. Nancy Mordon, ο Food and Drug Administration (FDA) από το 2014 είχε προειδοποιήσει ότι η εξωγενής χρήση ορμόνης – τεστοστερόνη μπορεί να αυξήσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο!

[accordion title=”Θεραπεία αντικατάστασης τεστοστερόνης και καρδιαγγειακός κίνδυνος: Μια ανασκόπηση” close=”0″]Πρόσφατες αναφορές στον επιστημονικό και στο καθημερινόΤύπο έχουν δείξει ότι η θεραπεία αντικατάστασης τεστοστερόνης (Τ) (TRT) είναι πιθανό να αυξήσει τον καρδιαγγειακό (CV) κίνδυνο. Σε μια τελική έκθεση που κυκλοφόρησε το 2015, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποίησε ότι τα προϊόντα Τ είναι έγκυρα μόνο για άνδρες που έχουν χαμηλά επίπεδα Τ λόγω πρωτογενούς ή δευτερογενούς υπογοναδισμού λόγω προβλημάτων στον όρχι, την υπόφυση ή τον υποθάλαμο ( π.χ.., γενετικά προβλήματα ή βλάβες από χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία ή μόλυνση). Σε αυτή την έκθεση, ο FDA τόνισε ότι τα οφέλη και η ασφάλεια των φαρμάκων Τ δεν έχουν τεκμηριωθεί για τη θεραπεία χαμηλών επιπέδων Τ λόγω της γήρανσης, ακόμη και αν τα συμπτώματα ενός ανθρώπου φαίνεται να σχετίζονται με το χαμηλό Τ. διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τη σχέση μεταξύ κινδύνου TRT και CV. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν λεπτομερώς στοιχεία από τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες και πληροφορίες που προέρχονται από παρατηρήσεις και φαρμακοεπιδημιολογικές έρευνες. Τα μετα-αναλυθέντα δεδομένα εδώ δεν υποστηρίζουν κανέναν αιτιώδη ρόλο μεταξύ TRT και ανεπιθύμητων συμβάντων CV. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ο υπογοναδισμός είναι σωστά διαγνωσμένος και η θεραπεία αντικατάστασης εκτελείται σωστά. Ο αυξημένος αιματοκρίτης αντιπροσωπεύει την πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια που σχετίζεται με τη θεραπεία TRT[/accordion]

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι η τεστοστερόνη δεν έχει αποδειχθεί ότι έχει σημαντικά οφέλη, είπε ο Mordon. “Οι γιατροί αποτελούν μέρος της εξίσωσης”, πρόσθεσε. “Συντάσσουν προϊόντα σε μια γκρίζα ζώνη όπου η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια είναι ασαφείς και συνταγογραφούν σε έναν πληθυσμό που διατρέχει κίνδυνο. Η ουσία είναι ότι οι γιατροί πρέπει να έχουν σε βάθος συζήτηση με τους ασθενείς τους. ” Σε τεστ όπου διερευνήθηκε η επίδραση της συμπληρωματικής ς τεστοστερόνης στη σεξουαλική λειτουργία “έδειξε ένα μικρό όφελος, 0,2 μονάδων σε μια κλίμακα 13 σημείων”, δήλωσε ο Dr. Nancy Mordon.

Τεράστιο δείγμα

Οι επιστήμονες – ερευνητές εξέτασαν ένα μεγάλο τυχαίο δείγμα δεδομένων  από ασθενείς που δεχτήκαν ιατρική φροντίδα επ αμοιβή την περίοδο της 1ης Ιανουαρίου 2007 έως και της 31ης Δεκεμβρίου 2016. Εξέτασαν χωριστά τις συνταγές τεστοστερόνης για τις εγκεκριμένες συνθήκες και εκείνες που δεν ήταν πιστοποιημένες – εκτός ετικέτας, που σημαίνει ότι είχαν συνταγογραφηθεί για τη θεραπεία μιας πάθησης για την οποία το φάρμακο δεν είχε εγκριθεί από τον FDA.

Ο ετήσιος αριθμός των ασθενών που μελετήθηκε κυμάνθηκε από 1,8 εκατομμύρια έως 3,1 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας το 10% έως 20%των αντρών ηλικίας άνω των 50 ετών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χρήση τεστοστερόνης ήταν σταθερά υψηλότερη για τους άνδρες με καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με αυτούς που δεν είχαν τη πάθηση!

Ο Δρ Harry Fisch ως κλινικός καθηγητής ουρολογίας και αναπαραγωγικής ιατρικής δήλωσε ότι ποτέ δεν χορηγεί τεστοστερόνη  εκτός ετικέτας  για χαμηλά επίπεδα ορμονών. Πέρα από τα θέματα ασφάλειας, “δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ποια συμπτώματα βελτιώνονται με την τεστοστερόνη”, είπε ο καθηγητής.  Μια μεγάλη, συνεχιζόμενη τυχαιοποιημένη μελέτη – η θεραπεία αντικατάστασης τεστοστερόνης (TRT) για την εκτίμηση των μακροπρόθεσμων αγγειακών συμβαμάτων και η ανταπόκριση αποτελεσματικότητας στους υπογοναδικούς άνδρες – θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 2022, δήλωσε η Dr. Erin Michos του Κέντρου Ciccarone για την Πρόληψη της Καρδιακής Νόσου στο Johns Hopkins School of Medicine στη Βαλτιμόρη, Μέριλαντ. “Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής θα μπορούσαν να είναι το σημείο ανατροπής που αλλάζει τα πρακτικά πρότυπα.”

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα