Αρχική » Άρση Βαρών έχετε πολλούς Ντοπαρισμένους Προσέξτε έως το 2024 !

Άρση Βαρών έχετε πολλούς Ντοπαρισμένους Προσέξτε έως το 2024 !

by admin

Τα πράγματα “σκουραίνουν” πολύς κόσμος καρδιοχτυπά διότι με τις νέες χημικό-βιολογικές εξελίξεις δύναται να εξεταστούν δείγματα ούρων που βρίσκονται στο ψυγείο/ ακόμη και μετά από χρόνια!

Άρση Βαρών: Πέντε αθλητές ντοπέ
απο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012

Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η άρση βαρών, μετά την ανακοίνωση ότι πέντε αθλητές, εκ των οποίων δύο Ολυμπιονίκες, βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, κατόπιν επανεξέτασης των δειγμάτων τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

Ο Ουκρανός Ολέξι Τορόκτι, νικητής στην κατηγορία των 105 κιλών

Ο Ουκρανός Ολέξι Τορόκτι, νικητής στην κατηγορία των 105 κιλών, κινδυνεύει να χάσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ «ντοπέ» πιάστηκε και ο… διάδοχός του, ο Ουζμπέκος Ρουσλάν Νουρουντίνοφ, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στην ίδια κατηγορία το 2016 στο Ρίο (το δείγμα αφορά το Λονδίνο όπου κατετάγη 4ος). Στα δείγματα αμφοτέρων ανιχνεύθηκε τεστοστερόνη πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Ο Ρουσλάν Νουρουντίνοφ απο το Ουζμπεκιστάν είναι μεταξύ των πέντε αγωνιστικών που έλαβαν προσωρινές αναστολές μετά το 2012,  όπου τα αποτελέσματα ντόπινγκ επανεξετάστηκαν.

Ακόμη ένας αθλητής που κινδυνεύει να χάσει το μετάλλιό του είναι ο Αζέρος Βαλεντίν Χριστόφ, ο οποίος στο Λονδίνο είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 56 κ. Οι άλλοι δύο αθλητές που αναφέρονται στην ανακοίνωση της IWF, η Μελίνε Νταλουζιάν από την Αρμενία και ο Μικαλάι Νοβικάου από τη Λευκορωσία, δεν είχαν κατακτήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2012.

Η IWF υιοθέτησε μια αυστηρότερη πολιτική
κατά της φαρμακοδιέγερσης φέτος

Η άρση βαρών που  παρουσιάστηκε στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896, κινδυνεύει! παραμένει σε δοκιμασία μετά από ευρήματα εκτεταμένων αδικημάτων ντόπινγκ. Η ΔΟΕ απειλεί να την απομακρύνει από τους Αγώνες του Παρισιού το 2024 εάν δεν προσαρμοστεί στις υποδείξεις της ανεξάρτητης επιτροπής περί « καθαρού αθλητισμού» την τήρηση του κώδικα αντι-ντοπινγκ και την σύνταξη έκθεσης από μέρους της που θα αφορούν τις διαρθρωτικές ενέργειες που θα προβεί ως Διεθνής Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (IWF).

“Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει την ευθύνη να αποφασίσει για τυχόν συνέπειες που σχετίζονται με τη συμμετοχή των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012”, ανέφερε η IWF.

“Σε όλες τις περιπτώσεις όπου έχει αποφασιστεί ότι έχει διαπραχθεί μια παραβίαση του κανόνα κατά της νομιμότητας  η ευθύνη για τη διεξαγωγή της διαχείρισης των αποτελεσμάτων θα μεταβιβαστεί στην IWF  όσον αφορά τις συνέπειες,  εκτείνονται πέρα από τη συμμετοχή των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες  “.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα