Αρχική » Γιατρέ μου σου παραδίδω το DATA μου …Το ηλεκτρονικό μου Χαπάκι!

Γιατρέ μου σου παραδίδω το DATA μου …Το ηλεκτρονικό μου Χαπάκι!

by admin

Το σενάριο μοιάζει φανταστικό στο μέλλον θα  υλοποιηθεί σε πραγματικό, όπως έγινε και με τα αναβολικά στεροειδή, δημιουργήθηκαν να αντιμετωπίσουν  τις καχεξίες, τον καρκίνο, τα εγκαύματα, κ.α,  εφαρμόστηκαν στην παραγωγή ζωοειδών, και παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν από το πρώην ανατολικό και δυτικό μπλοκ για αθλητικά ρεκόρ, φθάνοντας να γίνουν μια παγκόσμια κουλτούρα, σήμερα όπου εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες υιοθέτησαν τον επιστημονικό πειραματισμό ως ένα ιδεατό life style.

 Θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τη φαρμακοκινητική! με επαγγελματική στρωματοποίηση σε διαφορετικά στοιχεία στα μεμονωμένα μικρομερή. Και όταν τα “χτυπήσουμε” στην εκτύπωση, εκτυπώνετε o συνδυασμός των φαρμάκων που μπορεί να χρειαστείτε από εσάς οποιαδήποτε μέρα! H ιατρική  ομάδα ή o ίδιος ο χρήστης, θα μπορούσε να δει αναδρομικά τα δεδομένα  και πάλι, αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να τροποποιήσει τη δοσολογία και το φάρμακο!  Θα σκεφτεί.. κάποιος μπορώ να αρχίσω να καταλαβαίνω τη φαρμακογονιδιωματική μου – πώς επηρεάζουν τα γονίδια μου αν χρειάζομαι εντελώς υψηλή δόση, χαμηλή δόση ή ίσως διαφορετικό φάρμακο!

Το χαπάκι που θα βοηθά σε όλα

Μαζί με το επεξεργασμένο γονιδίωμα, το κατά παραγγελία γενετικό ντοπάρισμα θα έρθει και το DATA ντοπαριστικό χαπάκι, ουσιαστικά θα έχουμε το ίδιο φαινόμενο με τα στεροειδή, όπου μια ανακάλυψη για αρρώστιες και άμεση αντιμετώπιση ασθενειών, διαχώρισε τον δρόμο της. Όπως δημοσιεύτηκε Ερευνητές στο MIT, το Draper και το Brigham και το  Women’s Hospital  έχουν σχεδιάσει μια καταπόσιμη κάψουλα που μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας ασύρματη τεχνολογία Bluetooth. Η κάψουλα, η οποία μπορεί να “προσαρμοστεί” για να παραδώσει  τα φάρμακα,  αισθάνεται τις περιβαλλοντικές συνθήκες!  ή και τα δύο, μπορεί να διαμένει στο στομάχι για τουλάχιστον ένα μήνα, να μεταδίδει πληροφορίες και να ανταποκρίνεται στις οδηγίες από το smartphone ενός χρήστη.

Το σημαντικό είναι πως: Το ηλεκτρονικό χάπι μπορεί είτε να κάνει διάγνωση για κάποιο πρόβλημα μέσα στον οργανισμό και μετά να μεταδώσει τις σχετικές πληροφορίες ασύρματα, είτε να μεταφέρει φάρμακα μέσα στο σώμα, είτε και τα δύο, ανάλογα με τις εντολές που θα δώσει ο χειριστής (ο γιατρός ή ο ίδιος ασθενής) μέσω του smartphone.

Το σημαντικό είναι πως: Το ηλεκτρονικό χάπι μπορεί είτε να κάνει διάγνωση για κάποιο πρόβλημα μέσα στον οργανισμό και μετά να μεταδώσει τις σχετικές πληροφορίες ασύρματα, είτε να μεταφέρει φάρμακα μέσα στο σώμα, είτε και τα δύο, ανάλογα με τις εντολές που θα δώσει ο χειριστής (ο γιατρός ή ο ίδιος ασθενής) μέσω του smartphone.

Όπως ανακοινώθηκε τα ηλεκτρονικά χάπια θα μπορούσαν  να βοηθήσουν τους ασθενείς να διατηρήσουν τα αυστηρά δοσολογικά σχήματα που απαιτούνται για τους ασθενείς με HIV ή ελονοσία .

Εδώ προκύπτει μια νέα τακτική που θα δημιουργούσε ένα ιδεατό πεδίο έλεγχου και στην ντοπαριστική χημικο- τροποδοσολογία , ουσιαστικά ένα σύστημα φανταστικής ανάδρασης , όπου η πληροφορία θα διαδραμάτιζε τον μέγιστο – ισχυρό παράγοντα σε υποψηφίους πελάτες που θα επιθυμούσαν ένα διακρατικό επιστημονικό μοτίβο σε συνεργασία με τον γιατρό τους, ή τον γκουρού τους (η εφαρμογή θα πέσει κάποια στιγμή στο μέλλον και στην μαύρη αγορά – όπως έγινε και με αναβολικά – ανδρογόνα – στεροειδή AAS )

το 3D Printed Smart Pill
μπορεί να ζήσει μέσα
στο στομάχι σας για ένα μήνα

 

“Το κάνει ευκολότερο για τους ασθενείς να είναι ασθενείς”, εξηγεί ο Giovanni Traverso, συγγραφέας της μελέτης.

Από το 2016, ο Traverso και ο Yong Lin Kong, τώρα βοηθός καθηγητής χημικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, οδήγησαν μια ομάδα που εξέτασε την ιδέα των μακροχρόνιων εισπνεόμενων ουσιών που μπορούν να παρακολουθήσουν τη θερμοκρασία του πυρήνα, να ανιχνεύσουν τις λοιμώξεις και ακόμη και να αποβάλουν τα φάρμακα επικοινωνώντας με μια εξωτερική συσκευή, όπως ένα έξυπνο τηλέφωνο ή tablet.

Στην πρόσφατη μελέτη τους, οι ερευνητές πρότειναν να συνδυάσουν πολλά από τα χαρακτηριστικά που είχαν προηγουμένως αναπτυχθεί. Το 2016, οι ερευνητές σχεδίασαν μια κάψουλα σε σχήμα αστεριού με έξι βραχίονες που αναδιπλώνονται πριν εγκλωβιστούν σε μια ομαλή κάψουλα. Μετά την κατάποση, η κάψουλα διαλύεται και τα “όπλα” επεκτείνονται επιτρέποντας τη συσκευή να καταλαμβάνει στο στομάχι. Ομοίως, η νέα συσκευή ξετυλίγεται σε σχήμα Υ μετά την κατάποση. Αυτό επιτρέπει στη συσκευή να παραμείνει στο στομάχι για περίπου ένα μήνα, προτού σπάσει σε μικρότερα κομμάτια και περάσει μέσω του πεπτικού σωλήνα.[quote]Με γκρι χρώμα τα τέσσερα μικρά διαμερίσματα που μπορούν να φορτωθούν με μια ποικιλία φαρμάκων..θα απελευθερώνονται κατά βούληση ….εντυπωσιακό![/quote]

 

Ένας από αυτούς τους βραχίονες περιλαμβάνει τέσσερα μικρά διαμερίσματα που μπορούν να φορτωθούν με μια ποικιλία φαρμάκων. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να συσκευαστούν μέσα σε πολυμερή που τους επιτρέπουν να απελευθερώνονται σταδιακά για αρκετές ημέρες. Οι ερευνητές αναμένουν επίσης ότι θα μπορούσαν να σχεδιάσουν τα διαμερίσματα για να ανοίξουν από απόσταση μέσω ασύρματης επικοινωνίας Bluetooth.

 

Ο αισθητήρας διαθέτει δυνατότητα Bluetooth για ασύρματη επικοινωνία με εξωτερική συσκευή. 

Η συσκευή μπορεί επίσης να φέρει αισθητήρες που παρακολουθούν το γαστρικό περιβάλλον και πληροφορίες αναμετάδοσης μέσω ασύρματου σήματος. Σε προηγούμενες εργασίες, οι ερευνητές σχεδίασαν αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν ζωτικά σημάδια όπως ο καρδιακός ρυθμός και ο ρυθμός αναπνοής. Σε αυτή την εργασία, απέδειξαν ότι η κάψουλα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και την αναμετάδοση αυτών των πληροφοριών απευθείας σε ένα smartphone σε απόσταση μεταξύ τους.

Το όξινο περιβάλλον του στομάχου

Για να καταστεί δυνατή η κατασκευή όλων αυτών των πολύπλοκων στοιχείων, οι ερευνητές αποφάσισαν να εκτυπώσουν 3-D τις κάψουλες. Αυτή η προσέγγιση τους επέτρεψε να ενσωματώσουν εύκολα όλα τα διάφορα συστατικά που φέρουν οι κάψουλες και να κατασκευάσουν την κάψουλα από εναλλασσόμενα στρώματα από άκαμπτα και εύκαμπτα πολυμερή, γεγονός που την βοηθά να αντέξει το όξινο περιβάλλον του στομάχου. “Η εκτύπωση πολυμέσων 3-D είναι μια πολύ ευέλικτη τεχνολογία κατασκευής που μπορεί να δημιουργήσει μοναδικές αρχιτεκτονικές πολλαπλών στοιχείων και λειτουργικές συσκευές, οι οποίες δεν μπορούν να κατασκευαστούν με συμβατικές τεχνικές κατασκευής”,. “Μπορούμε να δημιουργήσουμε εξατομικευμένα καταπιεσμένα ηλεκτρονικά όπου η περίοδος γαστρικής παραμονής μπορεί να προσαρμοστεί με βάση μια συγκεκριμένη ιατρική εφαρμογή, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξατομικευμένη διάγνωση και θεραπεία που είναι ευρέως προσβάσιμη”.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτός ο τύπος αισθητήρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση πρώιμων σημείων της νόσου και στη συνέχεια να ανταποκριθεί με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση ορισμένων ατόμων με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, όπως ασθενείς που λαμβάνουν χημειοθεραπεία ή ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Εάν εντοπιστεί μόλυνση, η κάψουλα μπορεί να αρχίσει να απελευθερώνει αντιβιοτικά. Ή, η συσκευή θα μπορούσε να σχεδιαστεί για να απελευθερώνει αντιισταμινικά όταν ανιχνεύει αλλεργική αντίδραση.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα