Αρχική » Η Βιομηχανία έχει βρει τον τρόπο να τσαλακώνει τους bodybuilders

Η Βιομηχανία έχει βρει τον τρόπο να τσαλακώνει τους bodybuilders

by admin

H κάτωθι αναφορά επαναλαμβάνει ένα στερεοτυπικό μοτίβο που επανέρχεται. Είναι γνωστό πως οι bodybuilders αποτελούν μια εκμεταλλεύσιμη ομάδα που απέδιδε κατά καιρούς ικανοποιητικά κέρδη σε σπόνσορες, διοργανωτές, ντίλερ φαρμάκων, περιοδικά.

Σήμερα το διαδίκτυο έχει κυριαρχήσει με αποτέλεσμα η οπορτουνιστική σχέση του βιομηχανικού συστήματος με τους bodybuilders να διαρραγεί. Η Βιομηχανία έχει βρει τον τρόπο να τσαλακώνει πολύ γρήγορα τα διαφημιζόμενα ιλουστρασιόν πόστερ με τις φιγούρες των bodybuilders.
Όπως αναφέρει ο 7ακις Mr. Olympia Phil Heath, η American Media Inc (AMI) είχε διαφορετικές  προτεραιότητες  για το Olympia Weekend 2018.

Συγκεκριμένα  ο Phil Heath επισήμανε το γεγονός πως  στο παρελθόν οι μεγάλες εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής  προέβαιναν  σε ενυπόγραφες συμφωνίες με κορυφαίους bodybuilders προωθώντας τους ταυτόχρονα. Η διαφημιστική εκστρατεία περιελάμβανε αξιοπρόσεκτη προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , καθώς και φωτογραφίες από τους διαγωνισμούς που αντικατοπτρίζονταν στα περιοδικά. Όμως την χρονιά που πέρασε ο Phil και άλλοι bodybuilders διαγωνίστηκαν στο Mr. Olympia 2018 χωρίς χορηγούς.

Αντίθετα ο αιγύπτιος Big Ramy είχε την βοήθεια που χρειαζόταν διότι ο “πατέρας” Bader Boodai επένδυσε πολλά χρήματα για την προώθηση του Big Ramy,  αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο , (με αποτέλεσμα ο Boodai να χάσει τα χρήματα του).[quote]οι διαγωνισμοί  μυών δεν είναι πια το βασικό εχέγγυο για πωλήσεις, το ηλεκτρονικό προφίλ έχει υποκαταστήσει το παραδοσιακό μοντέλο των αγώνων, οι fans ακολουθούν το πιο πειστικό γοητευτικό – μυϊκό τρόπο ζωής του οποιουδήποτε[/quote]

Η περίπτωση αυτή είναι από τις ελάχιστες που παρατηρούνται παγκοσμίως, διότι σε ερασιτεχνικό άλλα και κατώτερο επαγγελματικό επίπεδο η κατάσταση είναι δραματική. Η ανάπτυξη μιας παράλληλης βιομηχανίας που παρέδωσε στο bodybuilding εκατομμύρια ποσότητες φθηνών αναβολικών – ορμονών έδωσε την δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους να κατακλύσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , δημιουργώντας fitness, classic, και hard core χημικοτροποποιημένα μοντέλα που μαζί με τις εταιρείες πρωτεϊνών βιτρίνα ισοπέδωσαν την αγορά, στριμώχνοντας αρκετούς φτασμένους επαγγελματίες στα πλαίσια του μεροκάματου και ότι κερδηθεί από κάποια σεμινάρια ή “εκθέσεις μυών” με δική τους πρωτοβουλία.

Σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ελλάδα η χημική αγωγή έδωσε το δικαίωμα σε χιλιάδες ανθρώπους να φορέσουν το σελοφάν του επιτυχημένου προβάλλοντας, διατροφές, προπονήσεις, life style για όλα τα μυϊκά γούστα, Light, Medium , Large , X LARGE ! οι διαγωνισμοί  μυών δεν είναι πια το βασικό εχέγγυο για πωλήσεις, το ηλεκτρονικό προφίλ έχει υποκαταστήσει το παραδοσιακό μοντέλο των αγώνων, οι fans ακολουθούν το πιο πειστικό γοητευτικό – μυϊκό τρόπο ζωής του οποιουδήποτε.

Οι μονοί που κερδίζουν στα σίγουρα είναι κάποιοι διοργανωτές,  οι βιτρινάτοι γκουρού, οι πρωτεινάδες με παρελθόν και οι steroids dealer’s που ήδη από τώρα σχεδιάζουν τις διακοπές τους με τα θελκτικά μωρά τους …


δείτε επίσης εδώ 

Phil Heath Μυϊκό Αγγελούδι! τα είπε όλα
συμπαθεί τον Kai Greene
αλλά θα πέσει και πείνα στους bodybuilders

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα