Αρχική » Θα εισχωρήσει η επίσημη ΜΑΦΙΑ στο Bodybuilding;

Θα εισχωρήσει η επίσημη ΜΑΦΙΑ στο Bodybuilding;

by admin

Η πρόσφατη υπόθεση με τις συλλήψεις των μελών που διακινούσαν αναβολικά στεροειδή χαρακτηρίστηκε ευκόλως από τα ελληνικά Media ως MAFIA, ένας χαρακτηρισμός που προκαλεί εντύπωση και θόρυβο, πραγματικά ισχύει;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο να συγκροτούνται ολιγομελείς ομάδες, που έχοντας ως ιδεολογία την ανάπτυξη των μυών και ως στόχο την συσσώρευση κερδών από την πώληση αναβολικών στεροειδών ουσιών δικτυώνονται πίσω από τα παρασκήνια των αγώνων, τις πλαστές βιτρίνες καταστημάτων συμπληρωμάτων διατροφής , τα γυμναστήρια και τις  αθλητικές εκδηλώσεις.

Το προγενέστερο σχήμα πώλησης όπου ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου  βιοπορίζονταν από την επιχείρηση του ενώ  παράλληλα συμμετείχε σε διαγωνισμούς μυών και πουλούσε σε λίγους πελάτες ανδρογόνες ουσίες τείνει να χαρακτηριστεί ως παρωχημένο και κυρίως ερασιτεχνικό.

Σήμερα σε κάθε περίπτωση διακρίνουμε μια προσπάθεια οργανωμένης συγκρότησης ενός δικτύου, αλλά ταυτόχρονα δεν δύναται να αποκρυσταλλωθεί μια εικόνα που θα εμφάνιζε πειστικά  τον τρόπο οργάνωσης ,την ιεραρχία, τους νόμους σιωπής και αφοσίωσης ως ένα σχήμα που εύκολα θα χαρακτηριζόταν MAFIA, αυτό δεν είναι MAFIA.

Πρόσφατα ο Εθνικός Εισαγγελέας κατά της μαφίας στην Ιταλία, Φεντερίκο Καφιέρο Ντε Ραχο  προέβη  σε δηλώσεις που αφορούσαν  στην εξάπλωση του εγκληματικού δικτύου της «Ντραγκέτα» (μαφία της Καλαβρίας). Ο Εισαγγελέας  ανέφερε πως αυτή τη στιγμή η «Ντραγκέτα» είναι το πιο ισχυρό δίκτυο οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία, το οποίο διεισδύει σε ολόκληρη την Ευρώπη ιδρύοντας επιχειρήσεις τις οποίες χρησιμοποιεί για κάλυψη προκειμένου να διακινούνται ναρκωτικά.  Όπως τόνισε ο εισαγγελέας, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση έχει πάψει εδώ και καιρό να δραστηριοποιείται μόνο σε πόλεις της Ιταλίας. Μάλιστα επισημαίνει ότι η μαζική καταδίκη μελών της δεν αρκεί αφού αποδεικνύεται πως «τα κύτταρα της “Ντραγκέτα” μπορούν να αναπτύσσονται παντού». αυτό είναι MAFIA !

Μπορεί να εμπλακεί η επίσημη MAFIA στους Μυώνες

Κατά καιρούς έχει παρατηρηθεί πως σε ένα ευρύ φάσμα της βιομηχανίας, αθλητικά event, εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής, διαγωνισμούς μυών, εισχώρησαν άνθρωποι που βρήκαν μια διέξοδο στο να ξεπλύνουν ύποπτο χρήμα, παρά ταύτα  σε αυτές τις προσπάθειες δεν διακρίνεται ένα οργανωμένο σχέδιο. Όμως, η νέα εισροή χρηστών αναβολικών στεροειδών φαρμάκων αλλάζει το τοπίο προσφέροντας πολλαπλάσια κέρδη σε όσους αναμειχθούν. Εδώ μπορεί να εμπλακεί η επίσημη MAFIA στους Μυώνες και στην Βιομηχανία τους .[quote]Το κόστος παραγωγής για ένα πακέτο αναβολικών στεροειδών κυμαίνεται γύρω στα 50 σεντς, στη συνέχεια πωλούνται για € 35 έως € 40.[/quote]

10

Το κομβικό σημείο είναι τα υψηλά κέρδη, ο ερευνητής Αντρέας Χολτσέρ ανέφερε πως το μέσο κόστος παραγωγής για ένα πακέτο αναβολικών στεροειδών κυμαίνεται γύρω στα 50 σεντς, στη συνέχεια πωλούνται για € 35 έως € 40. Τεράστιο κέρδος που φαντάζει ελκυστικό για μια δομημένη οργάνωση που βλέπει πως πολλές μικρές ομάδες καρπώνονται τα κέρδη, καιρός λοιπόν για σταδιακή εισχώρηση τα επόμενα χρόνια.[quote]καθοδήγηση από συγκεκριμένους χημικούς- γιατρούς και προπονητές που συνεργάζονται με τα αυτόνομα κυκλώματα αναβολικών στεροειδών[/quote]

Ήδη κάποιες αυτόνομες ομάδες λειτουργώντας μακριά από την MAFIA οργάνωσαν ένα δίκτυο παράγωγης – πώλησης όπου με την συμμέτοχη παραγόντων – αθλητών –bodybuilders  καθοδηγούν ανθρώπους στη χρήση αναβολικών ουσιών, γιατροί και χημικοί προσκλήθηκαν σε αυτή την επιχείρηση ώστε να δημιουργηθούν στεγανά παρεμπόδισης σε οποιοδήποτε τρίτο που θα εμβόλιζε την σχέση εξάρτησης των πελατών με το κύκλωμα. Ουσιαστικά έχουμε μια παράγωγη – πώληση και ταυτόχρονα καθοδήγηση από συγκεκριμένους χημικούς- γιατρούς και προπονητές που συνεργάζονται με τα αυτόνομα κυκλώματα αναβολικών στεροειδών.

Αυτό λοιπόν είναι ένα μοντέλο που φαντάζει ιδεατό και για την επίσημη MAFIA που μπορεί να ελέγξει επιβάλλοντας το δικό της νόμο απέναντι στις μικρό-ομάδες που σήμερα καρπώνονται τα κέρδη αλλά δεν είναι MAFIA.

Οι gym junkies

H νέα γένια των χρηστών του γυμναστηρίου φαντάζει ως το ιδανικό πελατολόγιο. Ο Χολτσέρ πριν από καιρό ανέφερε πως Οι νεώτεροι αθλητές που ασχολούνται με τα ψυχαγωγικά αθλήματα και  το ντόπινγκ είναι ηλικίας 15 ή 16 ετών! και αυτό έχει να κάνει με την αλλαγή στον τρόπο ζωής. Σήμερα, όλα πρέπει να συμβαίνουν όσο πιο γρήγορα και εύκολα γίνεται. Στο παρελθόν, το ποτό , το κάπνισμα ήταν η cool κατάσταση  που έπρεπε να ακολουθεί κάποιος . Αλλά, αυτές τις μέρες, όσοι θέλουν να είναι πιο ισχυροί  λαμβάνουν ενέσεις τεστοστερόνης για να χτίσουν τους μύες τους ή παίρνουν εφεδρίνη για να χάσουν βάρος. Υπάρχει έντονος κίνδυνος ότι, σε λίγα χρόνια, τα επίπεδα εξάρτησης που σχετίζονται με φάρμακα που ενισχύουν την απόδοση θα καλύψουν τα επίπεδα των συμβατικών ναρκωτικών, είχε επισημάνει ο Χολτσέρ, φυσικά εδώ έχουμε άλλη μια παράμετρο που σίγουρα θα προσανατολίσει την επίσημη MAFIA

Νέα δεδομένα

Τα κέρδη είναι υπέρογκα, συμμετέχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που το πεδίο πρέπει να ξεκαθαρίσει να ελεγχθεί κατά κάποιον τρόπο και από την επίσημη MAFIA .  Η Δημοκρατία της Μολδαβίας είναι από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές αναβολικών στεροειδών, παράνομων ουσιών στην πλειονότητα των κρατών της ΕΕ, τις ΗΠΑ, καθώς και τη Ρωσία. Η διαφθορά, η χαλαρή νομοθεσία και ο πολιτικός προστατευτισμός που αποκτήθηκε εύκολα δημιούργησαν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας τεράστιας βιομηχανίας αναβολικών στη χώρα μας, οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση στη μαύρη αγορά σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, στη Μολδαβία λειτουργούν τουλάχιστον επτά εργοστάσια παραγωγής αναβολικών, τέσσερα από τα οποία είναι λαθραία εργαστήρια. Οι νόμιμοι κατασκευαστές αναβολικών φέρονται να έχουν προστασία από έναν πρώην Ρουμάνο γερουσιαστή, εξέχοντα επιχειρηματία της Μολδαβίας και πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Bodybuilding στο Κισινάου.

H επισήμανση του εισαγγελέα

Η παράνομες δραστηριότητες αναζητούν νέες πήγες απόκτησης κερδών, δεν είναι μόνο η αποκομιδή των σκουπιδιών, η μεταφορά ανθρώπων , το ποδόσφαιρο, η προστασία – εκβιασμός  σύντομα θα είναι και ο έλεγχος των αναβολικών και των διαγωνισμών εκεί που συμφέρει . Όπως διαφαίνεται στελέχη ομοσπονδιών , προπονητές, μικρό-ντίλερς ασχολούνται διότι κερδίζουν πολλά  , αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη διότι άλλοι για πολύ λιγότερα ρισκάρουν μια σφαίρα στο κεφάλι, ή ένα βασανιστικό τσιμέντωμα στη θάλασσα.

Ο Εθνικός Εισαγγελέας όμως δεν στέκεται μόνο στο γεγονός της επέκτασης της «Ντραγκέτα» αλλά και στον κίνδυνο του ότι έχει μετατραπεί η μαφία σε μια αόρατη εγκληματική οργάνωση. «από τη στιγμή που στη μαφία εισέρχονται λογιστές, δικηγόροι και θεσμοί, διευκολύνεται η διείσδυση στην οικονομία αλλά και στην πολιτική».

«Ο κίνδυνος τώρα δεν είναι η κλασσική μαφία την οποία ξέρουμε και αναγνωρίζουμε αλλά η αόρατη, η οποία με τα χρήματα αγοράζει, αλλά φαίνεται πως δεν είναι επικίνδυνη όπως μια φορά. Όμως στην πραγματικότητα είναι ακόμα πιο επικίνδυνη διότι εκεί που δεν μπορεί να αγοράσει χρησιμοποιεί την παράδοση, δηλαδή τον μηχανισμό βίας και εκφοβισμού, όπως την λέξη “εμείς είμαστε”. Δύο λέξεις οι οποίες αρκούν για να καταλάβει ο συνομιλητής με ποιους έχει να κάνει και να αποσυρθεί ώστε να παραμείνουν μόνο αυτοί», ανέφερε.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα