Αρχική » Ο πόλεμος των αφεντικών στην IFBB για το όνομα!

Ο πόλεμος των αφεντικών στην IFBB για το όνομα!

by admin

Το παρακάτω άρθρο είναι για αυτούς που ενδιαφέρονται λίγο περισσότερο για το τι συμβαίνει πίσω απ τις κουρτίνες,  τα back stage των διαγωνισμών αλλά και τα γραφεία με τις αναπαυτικές δερμάτινες πολυθρόνες και τα πανάκριβα πούρα που προσφέρονται ενώ συζητούνται ζητήματα που αφορούν τον κόσμο των μυών.

 

Ο Jim Manion ο Wayne DeMilia
ο Eric Weider ο Dr. Rafael Santonja
οι επαγγελματικές λίγκες
και οι Bodybuilders

Ο Πόλεμος των αφεντικών για διοργανώσεις και πρωτοκαθεδρία

Η διάσπαση της  IFBB ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός που σίγουρα θα κάνει να τρίζουν τα κόκκαλα των ιδρυτών της, του Joe και Ben Weider.  Το NPC / Pro League αναφέρεται στον Jim Manion, η IFBB / IFBB Elite Pro αναφέρεται στον πρόεδρο της IFBB Dr. Rafael Santonja και οι δυο χρησιμοποιούν τα αρχικά της IFBB.

Μετά την διάσπαση ο Dr. Rafael Santonja για να προλάβει τον Jim Manion στην Ευρώπη έκανε αντεπίθεση, διορίζοντας μια έμπειρη προσωπικότητα στο κόσμο των μυών, τον Wayne DeMilia αναθέτοντας του μια αποστολή, να δημιουργήσει στα σπλάχνα του Jim Manion μέσα στις ΗΠΑ μια νέα ομοσπονδία, την IFBB Physique America με στόχο να εμβολίσει το NPC (το εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ) και να αμφισβητήσει την ονομασία με τον αρχικό όρο IFBB.

δείτε εδώ 
Ο Ισπανός Σαντόχα μπουκάρει
με τσαμπουκά μέσα στις ΗΠΑ
GOOD-726x400

 Από την πλευρά του ο Jim Manion με τον άνθρωπο του Bob Cicherillo και αρκετούς επαγγελματίες bodybuilders βετεράνους και ενεργούς άρχισαν να οργώνουν την Ευρώπη και να αφυπνίζουν κόσμο με διαγωνισμούς πρόκρισης – (δίνουν και επαγγελματικές κάρτες ) απέναντι στην παντοδυναμία του Dr. Rafael Santonja.

Τα παιδιά θα συνεχίσουν την κόντρα έτσι γίνεται  la familia

O Tyler Manion εγγονός του Jim Manion φημολογείται πως θα αναλάβει τις τύχες των bodybuilders μετά την “απόσυρση” του παππού Jim.Προς το παρών ο Jim Manion  έχει υποβάλει αίτηση και κατοχύρωσε  τα ονόματα – τίτλους National Physique Committee Pro League, NPC Worldwide, NPC PRO. Αυτό έγινε διότι στο βάθος του μυαλού του γνωρίζει πως πρέπει να κρατήσει τον έλεγχο του bodybuilding μέσα στις ΗΠΑ.

Ένα άλλο παιδί ο Eric Weider γιος του Ben Weider πήρε από τον Dr. Rafael Santonja τον διαγωνισμό Ben Weider Diamond Cup διότι  συμπεριλαμβάνει το  όνομα του πατέρα του, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ο ισπανός Rafael Santonja.

δες εδώ  Ραφαέλ Σαντόχα χάνει
τα Ben Weider Diamond Cup 
22s-726x400

Όμως ο γιος Ben Weider έχει και άλλα δικαιώματα, ενώ τονίζει πως “μόνο η Pro League  μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα Ben Weider σε εκδηλώσεις για το bodybuilding” δες εδώ Eric Weider δεν δίνει το όνομα Weider ή κόντρα συνεχίζεται παράλληλα διατηρεί τα κεκτημένα, το λογότυπο ‘Figurtive’ και το ‘Word’ του ‘IFBB Professional League’ τα οποία είναι εγγεγραμμένα στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Παράλληλα ο φιλόδοξος γιος του WEIDER,  Eric Weider προσπαθεί να καταχωρίσει το όνομα ‘IFBB Pro League’ στην Ευρώπη, αλλά αυτό ανήκει στην IFBB.  Όμως μέσα στις ΗΠΑ ο γιος  Eric προς το παρών συνεργάζεται με τον Jim Manion που γνωρίζει πως ο απόγονος του Ben Weider, κατέχει την σημαντική ονομασία IFBB Professional League ! και για αυτό προσπαθεί με τους Steve Weinberger, και Bob Cicherillo να διατηρήσουν τις ισορροπίες.[quote]Στην Ευρώπη ένα συνονθύλευμα από πρώην ανατολικούς, ένα εκστασιασμένο πλήθος αντρών και γυναικών προσέρχεται στις εκδηλώσεις των μυών[/quote]

Το όνομα IFBB πουλάει

Ο Dr. Rafael Santonja στην Ευρώπη και ο Jim Manion στις ΗΠΑ γνωρίζουν αρκετά καλά πως το όνομα IFBB πουλάει. Ο τελευταίος  γνωρίζει πως στην χώρα του μάρκετινγκ τα παραδοσιακά brand name είναι μια καλή εγγύηση εισοδήματος, ενώ και η βιομηχανία νιώθει ασφάλεια πίσω από ένα όνομα που ελκύει τις μάζες. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ευρώπη όπου ένα συνονθύλευμα από πρώην ανατολικούς, ένα εκστασιασμένο πλήθος αντρών και γυναικών προσέρχεται στις εκδηλώσεις των μυών.

Η διπλωματία του Dr. Rafael Santonja κατάφερε στα μάτια της διεθνούς κοινότητας να είναι πιο καθαρή, αντίθετα ο Jim Manion  και η διοργανώτρια αρχή που εκπροσωπεί αναστέλλεται επί του παρόντος και βρίσκεται  στο κατάλογο των απαγορευμένων! της WADA – Prohibited Association List’  δες εδώ Jim Manion – Constantinos Koutras – Georgios Skafidas στη λίστα της ντόπας ! Αυτό σημαίνει ότι αυτός και το NPC και η Pro League δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση με την IFBB.

Υπάρχει η υποψία πως ο πρόεδρος  Jim Manion βρίσκεται στο στάδιο της εγγραφής ενός νέου ονόματος για την Pro League  την επαγγελματική λίγκα του bodybuilding,  αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το όνομα της IFBB να υποπέσει από τους διαγωνισμούς των μυών ως μια μετάβαση σε μια διαφορετική αυτόνομη κατάσταση ονοματολογίας, απέναντι στην IFFB του Dr. Rafael Santonja που κατέχει τα ονόματα : IFBB Pro League (Word), IFBB Elite Ranking, IFBB International Federation of Bodybuilding & Fitness, IFBB Elite Pro, IFBB Elite World Cup, IFBB International Pro Card, IFBB Diamond Cup, IFBB Diamond League, IFBB Fitness Diamond League, IFBB Elite Champs, IFBB Fit Model και  IFBB Academy International Federation of Bodybuilding and Fitness. Join the Family.

Ο χρόνος θα δείξει

ΣΗΜ (η ιδιοκτησία του Jim Manion για τα  ονόματα NPC, την ιδιοκτησία της IFBB και της IFBB Pro League στις ΗΠΑ  είναι κατοχυρωμένα ήδη)

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα