Αρχική » Bodybuilder ο δράστης των «τρομοδεμάτων»

Bodybuilder ο δράστης των «τρομοδεμάτων»

by admin

Για Bodybuilder και λάτρη του Τραμπ, αναφέρουν τα media πως είναι ο δράστης των «τρομοδεμάτων» συγκεκριμένα δημοσιεύτηκε:

ΗΠΑ: Bodybuilder και λάτρης του Τραμπ ο δράστης των «τρομοδεμάτων» – Τραμπ: «Τον συλλάβαμε»

Φανατικός οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ είναι ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη για τις αποστολές τουλάχιστον 13 παγιδευμένων πακέτων σε πολιτικούς και ΜΜΕ, που έχουν επικρίνει τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο ύποπτος ονομάζεται  Σέζαρ Σέιοκ, ηλικίας 56 ετών, bodybuilder και με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, χωρίς όμως να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες. Ενώ μένει στη Φλόριντα, έχει συνδέσμους με τη Νέα Υόρκη.

Ο Σέιοκ είχε φοιτήσει στο Brevard College της Βόρειας Καρολίνας το 1980, έχοντας παρακολουθήσει τρία εξάμηνα, ωστόσο δεν αποφοίτησε ποτέ, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο του κολλεγίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο 56χρονος έχει συλληφθεί πολλές φορές.  Το ιστορικό των συλλήψεών του ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το 1999 είχε συλληφθεί για κατοχή κλεμμένου οχήματος, ενώ το 2002 είχε απειλήσει να πυροδοτήσει βόμβα σε κτίριο με συνέπειες «χειρότερες από την 11η Σεπτεμβρίου», όπως περιγράφεται στην αναφορά του αστυνομικού τμήματος του Μαϊάμι.

Η σύλληψη του άνδρα έγινε στον χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος της αλυσίδας AutoZone στην πόλη Πλαντέισον. Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του από το DNA που βρέθηκε σε τουλάχιστον ένα από τα πακέτα, αλλά και τις καταγραφές τηλεφωνημάτων, ενώ θεωρήθηκε ύποπτος από προηγούμενες τρομο-απειλές σε δικαστικούς.

Εναντίον του Σέζαρ Σέιοκ έχουν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και απειλές εναντίον πρώην προέδρων των ΗΠΑ, οι οποίες επισύρουν ποινή έως και 58 χρόνια κάθειρξη, επεσήμανε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς.

«Δεν θα ανεχθούμε αυτού του είδους την ανομία, κυρίως την πολιτική βία», υπογράμμισε ο Σέσιονς.

sayoc3

Ο 56χρονος μετά μετά τη σύλληψή του από το FBI, βρίσκεται υπό κράτηση, όπως επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας Κρίστοφερ Ρέι.  Ο ίδιος τόνισε ότι τα δέματα περιείχαν πραγματικό εκρηκτικό υλικό και δεν ήταν φάρσα, ενώ ένα δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο δέμα που είχε παραλήπτη την γερουσιαστή Μαξίν Ουότερς επιβεβαιώθηκε ότι ανήκε στον Σέιοκ, επεσήμανε ο ίδιος. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι είναι πολύ νωρίς να γίνει λόγος για τα κίνητρά του.

Ο διευθυντής του FBI τόνισε ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα δέματα.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια σύντομης ομιλίας του οι Αρχές έχουν συλλάβει τον άνδρα που έστελνε δέματα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

“Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας”, τόνισε ο Τραμπ.

“Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτού δεσμευθεί να την σταματήσει. “Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι”, υπογράμμισε.

Ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει το γεγονός ότι Σέζαρ Σέιοκ φέρεται να είναι ένθερμος υποστηρικτής των Ρεπουμπλικάνων και με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο.

περισσότερα εδώ

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα