Αρχική » Οι έλληνες χρωστούν τα γυμναστήρια για να επιβιώσουν ρίχνουν τις τιμές

Οι έλληνες χρωστούν τα γυμναστήρια για να επιβιώσουν ρίχνουν τις τιμές

by admin

Νέο τιμολογιακό ράλι πτωτικών τιμών από τα γυμναστήρια στην Ελλάδα, που στοχεύουν στα ετήσια συμβόλαια εγγραφών για να προγραμματίσουν τις δαπάνες τους. Σε μια εποχή όπου βασικά ειδή αναγκών, τρόφιμα, καύσιμα, αλλά και ενοίκια, δάνεια δεν παρουσιάζουν μειώσεις, οι τιμές των γυμναστήριων τείνουν προς την κατρακύλα.
Αν και χιλιάδες προσέρχονται στην νέα ασκησιακή μόδα, η διασπορά του πελατολογίου είναι μεγάλη λόγω των πολλών γυμναστήριων, αλλά και ελάχιστοι γυμνάζονται πραγματικά, χωρίς παράλληλα να έχουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία αθλητικής δραστηριότητας, αναγκάζοντας πολλά γυμναστήρια να διατηρούν τις ετήσιες προσφορές όλο το χρόνο ή και να σπάνε τις προσφορές σε εξάμηνα, πεντάμηνα, τρίμηνα ως μια προσπάθεια προσέλκυσης των οικονομικά ασθενέστερων με στόχο την αύξηση των εσόδων.

Ως πότε θα πληρώνουν και τα γυμναστήρια 

Όλα αυτά φαντάζουν δυσοίωνα, εάν λάβουμε υπόψη πως ζούμε σε ένα δυσμενή οικονομικό περιβάλλον με  μια παγιωμένη νοοτροπία δεν μπορώ  να πληρώνω, αλλά χρωστώ  και πληρώνω μόνο για να ζήσω!όπου το fitness life style  εντάσσεται σε αυτή τη λογική, είναι μια φθηνή λύση διασκέδασης όποτε μπορούμε  πιο φθηνά, και λιγότερο μια συνειδητοποιημένη προσπάθεια  για ένα γυμνασμένο  σώμα βάση μιας σωστής προσφοράς  παροχής υπηρεσιών. Είναι μια φυγή από την καθημερινότητα και λιγότερο μια συνειδητοποιημένη ασκησιακή προσπάθεια, όπου πολλοί άνθρωποι όπως αποδεικνύεται παρακάτω αδυνατούν να προγραμματίσουν ή να ελέγξουν την οικονομική τους κατάσταση, ένα παράδειγμα τα δάνεια που επηρεάζουν τις οικογένειες.


ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

Οι τιμές είναι χαμηλές με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να δυσκολεύονται

Α. Παρά την προσέλευση του κοινού, παρουσιάζεται το φαινόμενο μεγάλων χρονικών περιόδων όπου το κοινό δεν προσέρχεται με σταθερό ρυθμό.
Β. Ο ανταγωνισμός διαλύει τα περιθώρια κέρδους


 

ΧΡΩΣΤΟΥΝ σε δάνεια, αύξηση των προβληματικών δανείων,
ανασταλτικός παράγοντας για κερδοφορία στην αγορά
και στα γυμναστήρια.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έδειξαν ότι τον Ιούλιο οι οφειλέτες του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 206.212 άτομα, περίπου 300 εκατ. ευρώ φόροι από τους φόρους εισοδήματος, ύψους 993,46 εκατ. ευρώ που έπρεπε να πληρωθούν, δεν πληρώθηκαν, και οι  νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο από τις αρχές του έτους αυξήθηκαν στα 5,569 δισ. ευρώ (παλαιές και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν τον Ιούλιο ανήλθαν στα 101,7 δισ. ευρώ από 97,35 δισ. ένα χρόνο πριν), ο δεύτερος “συναγερμός” έρχεται από τις τράπεζες.[quote]Ο δείκτης αθέτησης πληρωμών κινείται ανοδικά[/quote]

Σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων (ένα χρόνο και κάτι από την λήξη της στοχοθεσίας τους για τη μείωση των NPEs/NPLs και ενώ αναμένεται ανοδική αναθεώρηση των στόχων), οι τράπεζες καταγράφουν αύξηση των προβληματικών δανείων που δεν μπορούν να γιατρευτούν και σθεναρή αντίσταση στην αποκλιμάκωση των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων. Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, ο δείκτης αθέτησης πληρωμών κινείται ανοδικά, αντιστρέφοντας την τάση που είχε φανεί τον Δεκέμβριο του 2017, δημιουργώντας τότε αισιοδοξία στις τράπεζες ότι οι ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων θα έπιαναν τόπο, εξυγιαίνοντας προβληματικά δάνεια και εξομαλύνοντας την τακτική αποπληρωμή τους.

Ειδικότερα, ο τριμηνιαίος ρυθμός αποκατάστασης της τακτικής εξυπηρέτησης δανείων (cure rate) παρέμεινε σταθερός, στο 1,8%, με τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, ενώ ο δείκτης αθέτησης (default rate) αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, φτάνοντας στο 2,1% και επιβεβαιώνοντας την αρνητική τάση που παρατηρήθηκε από το α΄ τρίμηνο 2018 (1,9%).

Κατόπιν αυτού και ενσωματώνοντας στα μοντέλα τους χειρότερες μακροοικονομικές υποθέσεις για τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ και το διαθέσιμο εισόδημα, οι τράπεζες αύξησαν κατά 1,2 δισ. ευρώ τις προβλέψεις τους για την εισροή νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά την περίοδο Ιουνίου 2017 – Δεκεμβρίου 2019 και μείωσαν κατά 2,5 δισ. ευρώ τις προβλέψεις τους για την αποκατάσταση της τακτικής εξυπηρέτησης δανείων.

Για δε το σύνολο των επιχειρηματικών δανείων, ύψους 135,1 δισ. ευρώ, δεν εξυπηρετείται το 48%, δηλαδή δάνεια 64,84 δισ. ευρώ. Το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων παρουσιάζουν τα δάνεια προς ελεύθερους επαγγελματίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις (68,8%). Πράγμα που σημαίνει ότι επί συνόλου 23,1 δισ. ευρώ της κατηγορίας αυτής, δεν εξυπηρετούνται δάνεια 15,89 δισ. ευρώ.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα