Αρχική » Γλουταμίνη ρε Μήτσο τι χρησιμοποιούν και οι γιατροί; Eγώ νόμιζα ότι ήταν μόνο για μύες!

Γλουταμίνη ρε Μήτσο τι χρησιμοποιούν και οι γιατροί; Eγώ νόμιζα ότι ήταν μόνο για μύες!

by admin

Τα τελευταία  χρόνια και λόγο αναδουλειάς και κρίσης  πολλοί φιλόδοξοι “Μυϊκοί Καουμπόι” που βασίστηκαν στο συνδυασμό απέκτησα νέα μπρατσάκια – κοιλιακούς,  προώθησαν ως νέοι ενδοκρινολόγοι άρπα κόλα βελτιωτικά χημικά,  έως συμπληρώματα διατροφής  που πουλήθηκαν στα παιδιά της γειτονιάς , σε φοιτητές, σε πελάτες που σύχναζαν σε γυμναστήρια και μιλούσαν στο κινητό.

Ένα από αυτά τα αθώα συμπληρωματικά θαύματα ήταν η γλουταμίνη που πραγματικά κάνει δουλειά στην μυϊκή κουλτούρα αλλά προτείνεται και από την Ιατρική στο κάτωθι :

Ο ΕΟΦ με την υπ’ αρ. O-413/17η /20-12-2017 Απόφαση, σχετικά με προϊόντα γλουταμίνης, ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι:

1. H συμπληρωματική χορήγηση γλουταμίνης εντερικώς και με ένδειξη για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς προτείνεται ΜΟΝΟ για εγκαυματίες ΜΕΘ, πολυτραυματίες ΜΕΘ, ποικίλους τύπους ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Δεν ενδείκνυται η αντικατάστασή της από αργινίνη.

2. Στην επισήμανση όλων των σχετικών προϊόντων, Ειδικών Ιατρικών Σκοπών και Συμπληρωμάτων Διατροφής, θα πρέπει να αναγράφονται τα κάτωθι: «Η εντερική χορήγηση γλουταμίνης πρέπει να λαμβάνεται με ειδικές προφυλάξεις σε άτομα με τις κάτωθι νόσους:

• Οξεία κεραυνοβόλο ηπατίτιδα (αντένδειξη)

• Ηπατική εγκεφαλοπάθεια (πιθανή επιδείνωση της νόσου)

• Νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις (λόγω του ότι η γλουταμίνη αποτελεί πρόδρομο του διεγερτικού νευροδιαβιβαστή γλουταμικό οξύ)

• Υπερευαισθησία στο γλουταμινικό μονονάτριο (MSG) (αντένδειξη χορήγησης, λόγω μεταβολισμού της γλουταμίνης σε γλουταμικό οξύ)

• Επιληπτικές κρίσεις: Θεωρητικά, πλεονάζουσα δόση γλουταμίνης και του μεταβολίτη, γλουταμικό, μπορεί να μειώσουν την ουδό της κρίσης

Νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση (χρήζουν μεγαλύτερης δόσης) Η χρήση γλουταμίνης πρέπει να αποφεύγεται σε:

• Εγκυμοσύνη • Θηλασμό»

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα