Αρχική » Νοθεία στα συμπληρώματα Μπορεί να γίνει;

Νοθεία στα συμπληρώματα Μπορεί να γίνει;

by admin

Το Σχήμα είναι απλό,  δημιουργείς μια δική σου Β ή και Γ κατηγορίας πρωτεϊνική φόρμουλα ή ενεργειακό συμπλήρωμα και το παρουσιάζεις ως  Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ . Σκόνη είναι και ποιος θα το ελέγξει; Ακόμη και εάν ελεγχθεί, οι επόμενες παρτίδες ΔΕΝ ελέγχονται διότι διακινούνται στας ΕΥΡΩΠΑΣ,  ΕΛΕΥΘΕΡΑ!  Εμποτίζεις αυτό που επιθυμείς και αναγράφεις έξω από το κουτί,  Isolate protein, πανίσχυρη amino φόρμουλα, και ότι άλλους παπάδες σκεφτείς!  Φυσικά αυτά δεν συνέβαιναν  πριν περίπου 20 χρόνια όταν είχαμε φέρει Ion Exchange Whey Protein από ΗΠΑ . Σήμερα μπορείς να δώσεις εντολή να σου δημιουργήσουν μια συμφέρουσα  ουσία στην προπαρασκευή συμπύκνωσης  της πρωτεΐνης ορού γάλακτος.  Και ταυτόχρονα θα έχεις πελάτες – οπαδούς που θα μοστράρουν τη φίρμα σου στις διαφημιστικές σου φόρμες, και θα είναι διατεθειμένοι να σκυλοβρίσουν όποιον αμφισβητήσει την επιλογή τους.

Στις φόρμουλες ισχύει το καθεστώς, δημιουργώ ότι θέλω! διότι είναι σκόνη, και δεν είναι αυτοκίνητο που το βλέπουν όλοι. Για παράδειγμα δεν γίνεται να είναι  η Ferrari  ίδια με την  Skoda την Daihatsu, ή τη Lada διότι φαίνεται η διάφορα με τη πρώτη μάτια!

Το δεύτερο πλάνο, αναφέρει  ότι  συνεργάζεσαι με έναν άλλο δημιουργικό  παπατζή και πουλάς  πρωτεϊνικές σκόνες, μαζί και φάρμακα, τα οποία θα τα αγοράσουν μαζί με τις σκόνες σου. Είναι ο ψυχικός δεσμός που δημιουργείται με τον πελάτη και που ορίζει μια αμοιβαία  διαχρονική σχέση. Ο πελάτης μαζί με τα steroids θα αγοράσει και τα συμπληρώματα που θα του προτείνεις.  Ουσιαστικά κάνεις αλχημείες στην μέθοδο ανάλυσης και παραγωγής των συμπληρωμάτων σου όταν τα κατασκευάζεις,  και τα πουλάς στον καταναλωτή πελάτη σου, εάν έχεις μεγαλύτερες επιδιώξεις εξυπηρετείς και με steroids τον γενικό πληθυσμό.

Τα συμπληρώματα διατροφής χρησιμοποιούνται από τον πληθυσμό γενικά για διάφορους σκοπούς, μεταξύ άλλων για την εξισορρόπηση της διατροφής, για την αντιστάθμιση της έλλειψης θρεπτικών στοιχείων ή της άσκησης ή του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, της συντήρησης της υγείας, της πρόληψης των χρόνιων παθήσεων, της βελτίωσης της εμφάνισης, , για τη βελτίωση των σεξουαλικών επιδόσεων και την ενίσχυση της απόδοσης των αθλημάτων, μεταξύ άλλων (Egan  and others 2011 , Petroczi   and others2011).

Η επικερδής προσπάθεια είναι στην πρόσμιξη στοιχείων με ύλες που θα είναι φθηνές και θα παρουσιάζονται ως ακριβές. Σόγια, β κατηγορίας  λευκώματα, χημικά στοιχεία, αλλά και μέθοδοι παράγωγης που εμφανίζονται ως υψηλού κόστους , μειώνουν το κόστος και αυξάνουν το κέρδος. Σε αυτή την διαδικασία έχουν εισέλθει  πολλοί  φιλόδοξοι Ευρωπαίοι που διέβλεψαν τον νομικό αχταρμά που επικρατεί,  και μαζί με την προώθηση φαρμάκων, θησαυρίζουν εις βάρος των οραματισμών του πελατολογίου τους.

Μία από αυτές τις νοθείας συμπεριλαμβάνει την παράνομη προσθήκη συνθετικών φαρμάκων, καθώς οι αδίστακτοι παραγωγοί μπορούν να αυξήσουν  τις ιδιότητες στα συμπληρώματα διατροφής για να παράσχουν ταχύτερο αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, για ορισμένα προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα διαιτητικά συμπληρώματα απώλειας βάρους, οι καταναλωτές τείνουν να εγκαταλείπουν τη χρήση αυτών των προϊόντων εάν δεν συνειδητοποιήσουν κάποια αρχικά αποτελέσματα. Αντίθετα, αν το συμπλήρωμα επιτύχει γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι πιθανό να πωληθούν περισσότερες μονάδες, αυξάνοντας έτσι το κέρδος του πωλητή.

Το ίδιο θα λέγαμε συμβαίνει και με τις σκόνες που δύναται να εμπεριέχουν φθηνή χημικά στοιχεία.

Α. Η  Φασματομετρία μάζας  είναι η πλέον εφαρμοσμένη μέθοδος ανίχνευσης για την αναγνώριση και τη διαρθρωτική αποσαφήνιση των μολυσματικών ουσιών στα διαιτητικά συμπληρώματα, δεδομένου ότι πληροί τις απαιτήσεις επιλεκτικότητας και ευαισθησίας που απαιτούνται για τέτοιες αναλύσεις. Β. Η χρήση βιοπροσδιορισμών, όπως οι αναλύσεις γονιδίων αναφοράς οιστρογόνων και ανδρογόνων γονιδίων (RGAs) και η βιοανάλυση ανδρογόνων ζυμομυκήτων, έχουν προταθεί ως μια γενική διαδικασία διαλογής για την ανίχνευση στεροειδών σε αθλητικά συμπληρώματα διατροφής (Rijk και άλλοι 2009, Plotan και άλλοι 2012). Αυτές οι βιοδοκιμές παρουσιάζουν αρκετά πλεονεκτήματα, όπως υψηλή ευαισθησία και χαμηλότερο κόστος, σε σύγκριση με μεθόδους που απαιτούν τη χρήση προηγμένου και δαπανηρού εξοπλισμού καθώς και υψηλή απόδοση καθώς εξετάζουν δείγματα για μια μεγάλη ομάδα ενώσεων που παρουσιάζουν παρόμοια βιολογικά αποτελέσματα
Τα συμπληρώματα διατροφής χρησιμοποιούνται από ένα μεγάλο ποσοστό γενικών καταναλωτών. Παρόλα αυτά, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα χρήσης στους αθλητές, αν και ο επιπολασμός της κατανάλωσης ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του αθλητισμού, το φύλο και το επίπεδο ανταγωνισμού (Maughan και άλλοι 2011). Οι περισσότεροι αθλητές είναι πολύ προσεκτικοί με την εικόνα του σώματός τους και συχνά επιλέγουν να διατηρούν ορισμένες περιοριστικές διατροφές, αποφεύγοντας κάποια τρόφιμα προκειμένου να επιτύχουν μια επιθυμητή σωματική σύσταση, η οποία θεωρείται από ορισμένους αθλητές ως σημαντικός παράγοντας για τη βελτίωση της απόδοσής τους. Τέτοιες δίαιτες είναι συχνά πολύ αυστηρές και μερικές φορές μη ισορροπημένες, οδηγώντας έτσι σε διατροφική ανεπάρκεια βασικών βιταμινών και μετάλλων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τόσο την απόδοση όσο και την υγεία. Για να εκπληρώσουν τις διατροφικές τους ανάγκες, οι αθλητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα συμπλήρωμα διατροφής για να μειώσουν τα ελλείμματα των μικροθρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη θρεπτική τους κατάσταση, ορισμένοι αθλητές πιστεύουν ότι η λήψη συμπληρωμάτων βελτιώνει την εμφάνιση του σώματος και τη φυσική απόδοση,2013).

Σημείωση (Όπως αναφέρεται δεδομένου ότι θεωρούνται νόμιμα ως τρόφιμα σε πολλές χώρες, τα συμπληρώματα διατροφής  δεν απαιτούν τη χορήγηση οποιασδήποτε άδειας στην αγορά, αλλά η νομική ευθύνη για την ασφάλειά τους ανήκει στους επιχειρηματίες. Κατά συνέπεια, στην ΕΕ πωλούνται αρκετές φυτοδιαμορφώσεις υπό το πρόσχημα και των  φυτικών συμπληρώματα διατροφής, επιτρέποντάς τους να παρακάμψουν τις απαιτούμενες απαιτήσεις και τη διαδικασία επίσημης καταχώρισης, εάν θεωρούνταν παραδοσιακά φάρμακα).

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στις χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ, τα συμπληρώματα διατροφής (συμπεριλαμβανομένης της PFS) δεν υπόκεινται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις κανονιστικής έγκρισης ή σε αξιολογήσεις ασφαλείας πριν από την εμπορευματοποίηση. Αυτό επιτρέπει στους αδίστακτους κατασκευαστές και διανομείς να συντηρούν σκόπιμα συμπληρώματα μέσω της προσθήκης φαρμακευτικών φαρμάκων ή αναλόγων ουσιών (σχεδιαστικά φάρμακα, συχνά μη χαρακτηρισμένα για την αποτελεσματικότητα ή την τοξικότητά τους), προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Ωστόσο, οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν τέτοιες δυνατότητες και περιπτώσεις αλληλεπιδράσεων φαρμάκων και μπορούν να εμφανιστούν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα