Αρχική » Αναβολικά – Στεροειδή και υγεία του ενδοκρινικού συστήματος

Αναβολικά – Στεροειδή και υγεία του ενδοκρινικού συστήματος

by admin

ΝΑΙ! δεν είναι το ίδιο, η χρήση φαρμάκων δεν είναι απλά μια μικρή  βοήθεια, είναι μια δραματική αλλαγή του ορμονικού συστήματος, που φέρνει τον ανθρώπινο οργανισμό σε ένα άλλο επίπεδο, που δεν μπορεί να συσχετιστεί με αυτό ενός φυσιολογικού ανθρώπου που εργάζεται ή αθλείται. Μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατηγορία αναβολικών στεροειδών είναι τα λεγόμενα σχεδιαστικά φάρμακα – τα συνθετικά στεροειδή που έχουν παραχθεί λανθασμένα για να είναι μη ανιχνεύσιμα από τις τρέχουσες δοκιμές φαρμάκων. Είναι κατασκευασμένα ειδικά για αθλητές και δεν έχουν εγκεκριμένη ιατρική χρήση. Εξαιτίας αυτού, δεν έχουν ελεγχθεί ή εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και αποτελούν ιδιαίτερη απειλή για την υγεία για τους αθλητές.

Το ενδοκρινικό σας σύστημα λειτουργεί με το νευρικό σας σύστημα για τον έλεγχο σημαντικών σωματικών λειτουργιών. Οι ευθύνες του ενδοκρινικού συστήματος περιλαμβάνουν τη ρύθμιση της ανάπτυξης, τη σεξουαλική ανάπτυξη και λειτουργία, το μεταβολισμό και τη διάθεση.

Το ενδοκρινικό σύστημα βοηθάει επίσης στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Οι ενδοκρινικοί αδένες εκκρίνουν ορμόνες στην κυκλοφορία του αίματος. Οι ορμόνες θεωρούνται χημικοί αγγελιοφόροι, συντονίζοντας το σώμα σας μεταφέροντας πληροφορίες από ένα σύνολο κυττάρων σε ένα άλλο. Η υγεία του ενδοκρινικού συστήματος μπορεί να επηρεαστεί από ορμονικές ανισορροπίες που προκαλούνται από εξασθενημένους αδένες. Μια ανισορροπία ορμονών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σωματικής ανάπτυξης, σεξουαλικής ανάπτυξης, μεταβολισμού και άλλων σωματικών λειτουργιών.

Οι ασθένειες ή οι καταστάσεις του ενδοκρινικού συστήματος περιλαμβάνουν διαβήτη, αναπτυξιακές διαταραχές και οστεοπόρωση.

Η χαμηλή τεστοστερόνη στους άνδρες μπορεί να επηρεάσει πολλά από τα συστήματα του σώματός σας – όχι μόνο τη σεξουαλική σας κίνηση. Εκτός από την παραγωγή σπέρματος, η χαμηλή  τεστοστερόνη μπορεί επίσης να επηρεάσει τη μυϊκή μάζα και τη δύναμη, τη κατανομή λίπους, την πυκνότητα των οστών και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Όταν ένας αντρας  ασκείται , τα φυσικά επίπεδα τεστοστερόνης του πέφτουν δραματικά καθώς το σώμα απελευθερώνει άλλες ορμόνες, που ονομάζονται γλυκοκορτικοειδή , που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής. Ωστόσο, τα γλυκοκορτικοειδή έχουν δευτερεύουσα επίδραση στην αποστολή του σώματός σας σε καταβολική κατάσταση. Το να είσαι σε καταβολική κατάσταση σημαίνει ότι ο μυϊκός σου ιστός πέφτει. Κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης, τα στεροειδή επηρεάζουν την ορμονική ανισορροπία με δύο διαφορετικούς τρόπους. Πρώτον, τροφοδοτούν τα επίπεδα τεστοστερόνης, τα οποία επιταχύνουν την αποκατάσταση των μυών. Δεύτερον, είναι γνωστό ότι εμποδίζουν τα γλυκοκορτικοειδή να διασπάσουν τις μυϊκές ίνες.[quote]Ο μέσος άνθρωπος παράγει μεταξύ τεσσάρων και επτά χιλιοστογράμμων τεστοστερόνης ανά ημέρα. Συγκρίνετε αυτό με ένα μπουκάλι τεστοστερόνης enanthate[/quote]

Όταν “τραυματίζουμε”  ένα μυ κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, είναι η πρωτεΐνη που έχετε καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας που κάνει το δρόμο της στην κατεστραμμένη ίνα και την αποκαθιστά, καθιστώντας την όλο και καλύτερη κάθε φορά. Όταν κάποιος παίρνει ένα  “συμπλήρωμα” τεστοστερόνης, μετακινείται γρήγορα στα κύτταρα σας, ενεργοποιώντας τη σύνθεση πρωτεϊνών και ενισχύοντας τη διαδικασία αναδόμησης .

Ο μέσος άνθρωπος παράγει μεταξύ τεσσάρων και επτά χιλιοστογράμμων τεστοστερόνης ανά ημέρα. Συγκρίνετε αυτό με ένα μπουκάλι τεστοστερόνη enanthate, το οποίο μπορεί να περιέχει έως και 300 χιλιοστόγραμμα ανά cc. Αυτή η ποσότητα εγχέεται από τον μέσο χρήστη στεροειδών δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα!  Πραγματικά μια εντυπωσιακή ορμονική αλλαγή, που μεταμορφώνει ένα ον σε κάτι άλλο. 

Πρόκειται  ουσιαστικά για τεχνητές εκδόσεις τεστοστερόνης, ανδρικής ορμόνης φύλου που βοηθά στην κατασκευή μεγαλύτερων μυών. Μπορείτε να τα πάρετε από το στόμα ή να εκγχύσεται την ουσία με  μια σύριγγα σε έναν μυ. Ένας γιατρός μπορεί νομίμως να τα συνταγογραφήσει εάν το σώμα σας δεν παράγει  αρκετή τεστοστερόνη. Ένα παράδειγμα θα ήταν τα αγόρια με καθυστερημένη εφηβεία. Οι γιατροί  συνταγογραφούν επίσης σε άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη και άτομα που χάνουν μυϊκή μάζα εξαιτίας του καρκίνου, του AIDS και άλλων προβληματικών καταστάσεων  υγείας.

Οι δυνατότητές τους για αύξηση των επιδόσεων και των μυών έχουν οδηγήσει σε ευρεία χρήση και κατάχρηση. Οι χρήστες καταχρήσεων τείνουν να χρησιμοποιούν εξαιρετικά υψηλές δόσεις. Ορισμένοι λαμβάνουν 100 φορές τη δόση που προβλέπεται νόμιμα για προβλήματα υγείας.

Υπάρχουν περισσότερες από μερικές δυσάρεστες παρενέργειες στη λήψη αναβολικών, όπως η ακμή, ή η γυναικομαστία , που ενεργοποιείται από τη μείωση της ποσότητας της ορμόνης τεστοστερόνης σε σύγκριση με τα οιστρογόνα. Η αιτία αυτής της μείωσης μπορεί να είναι οι καταστάσεις που εμποδίζουν τις επιδράσεις ή τη μείωση της τεστοστερόνης ή μια κατάσταση που αυξάνει το επίπεδο οιστρογόνου σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το οιστρογόνο ως αποκλειστικά γυναικεία ορμόνη, αλλά οι άνδρες επίσης το παράγουν αν και συνήθως σε μικρές ποσότητες. Ωστόσο, τα επίπεδα των ανδρικών οιστρογόνων που είναι πολύ υψηλά ή είναι εκτός ισορροπίας με τα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να προκαλέσουν γυναικομαστία.[quote]Η διακοπή των αναβολικών – στεροειδών απότομα, είναι μια κακή ιδέα. Μπορεί να προκαλέσει μεταβολές της διάθεσης, κόπωση, ανησυχία, μυϊκούς πόνους και κατάθλιψη. [/quote]

Η κατακράτηση υγρών που μπορεί να προκαλέσει διόγκωση της καρδιάς και καρδιακή ανεπάρκεια. Αυτά τα φάρμακα μπορούν επίσης να αυξήσουν την LDL “κακή” χοληστερίνη σας, η οποία μπορεί να σας κάνει πιο πιθανό να έχετε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια σε οποιαδήποτε ηλικία, όπως και  ατροφία των όρχεων και μειώσει του αριθμού των σπερματοζωαρίων. Χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων σημαίνει ότι το υγρό (σπέρμα) που εκσπερματίζετε κατά τη διάρκεια ενός οργασμού περιέχει λιγότερα σπερματοζωάρια από το κανονικό. Ένας χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων ονομάζεται επίσης ολιγοσπερμία (ol-ih-go-SPUR-me-uh). Η πλήρης απουσία σπέρματος ονομάζεται αζωοσπερμία. Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων σας θεωρείται χαμηλότερος από τον κανονικό εάν έχετε λιγότερα από 15 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο σπέρματος. Η ύπαρξη χαμηλού αριθμού σπερματοζωαρίων μειώνει τις πιθανότητες ένα από το σπέρμα σας να γονιμοποιήσει το ωάριο του συντρόφου σας, με αποτέλεσμα την εγκυμοσύνη.

Η διακοπή των αναβολικών – στεροειδών  απότομα, είναι μια κακή ιδέα. Μπορεί να προκαλέσει μεταβολές της διάθεσης, κόπωση, ανησυχία, μυϊκούς πόνους και κατάθλιψη. Η αναστολή των αναβολικών μπορεί να χτυπήσει τη σεξουαλική σας δραστηριότητα. Αν παίρνατε στεροειδή για να θεραπεύσετε μια ασθένεια, αυτά τα συμπτώματα μπορεί επίσης να επανέλθουν. Είναι ασφαλέστερο να μειώσετε αργά ή να μειώσετε τη δόση σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας πει πώς. Οποιαδήποτε συμπτώματα θα έχετε ως αποτέλεσμα θα είναι λιγότερο σοβαρά.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα