Αρχική » Γιατί λες ότι παίρνεις λιποτροπικό; Εσύ πήρες σιβουτραμίνη!

Γιατί λες ότι παίρνεις λιποτροπικό; Εσύ πήρες σιβουτραμίνη!

by admin

Η διακίνηση και πώληση αναβολικών στεροειδών φαρμάκων έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη Ελλάδα, ως ένα φαινόμενο που έχει και κοινωνικές προεκτάσεις  επηρεάζοντας  ευρύτερες ομάδες του πληθυσμού ανατρέποντας και τις οικονομικές ισορροπίες στη νόμιμη βιομηχανία του fitness που ταυτόχρονα αυτο – γελοιοποιείται προτάσσοντας σκευάσματα μυϊκής ενίσχυσης και σκευάσματα –  συμπληρώματα, μείωσης λίπους που προβάλλουν μυϊκά μοντέλα που δεν τα χρησιμοποιούν, αλλά αντίθετα λαμβάνουν παρεκκλίνουσα φαρμακευτική αγωγή.

Όπως δημοσιεύτηκε στα μέσα, πριν λίγα εικοσιτετράωρα στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ έπεσαν δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης αναβολικών.
Οι ποσότητες που θα διακινούσαν σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν χιλιάδες χάπια και χιλιάδες ενέσιμες αμπούλες, ως μια νέα εισαγωγή που στόχο είχε να καλύψει κάποιες ανάγκες.
Η υπόθεση θα πάρει την πορεία της αλλά αυτό που κυριαρχεί ως συμπέρασμα είναι πως στην Ελλάδα των μειωμένων συντάξεων, των  χρεωμένων οικογενειών, και των αργών  επιχειρηματικών εξελίξεων η κουλτούρα  των αναβολικών στεροειδών φαρμάκων και συναφών προϊόντων χημικής βελτίωσης έχουν  ταχύτητα και ζήτηση! Ακόμη και ως ένα δεύτερο εισόδημα για τον ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, τον έμπορο βιταμινών, τον γιατρό, τον φαρμακοποιό, τον personal trainer, ή και τον αστυνομικό.

Μεροκάματο για όλους

Το ρίσκο της εισαγωγής και διακίνησης φαρμάκων αποτελεί μια ελκυστική στόχευση ως μια νέα ευκαιρία συσσώρευσης πλούτου από ανθρώπους που έχουν κατανοήσει πως υπάρχει ζήτηση. Στο τελευταίο φορτίο και  η ουσία Σιβουτραμίνη (Sibutramine) βρέθηκε σε ποσότητες δείχνοντας την τάση που επικρατεί σε ένα κομμάτι του γενικού πληθυσμού που κατά ανάγκη δεν ορίζεται ως σκληροπυρηνικό, αλλά ζητά από τους γυμναστές , προπονητές του “ενισχυτικά” για ταχεία βελτίωση. Τα τελευταία 50 χρόνια, οι ρυθμιστικοί μηχανισμοί ενέργειας του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος  που ελέγχουν την όρεξη, την πρόσληψη τροφής και την ενεργειακή δαπάνη αποτέλεσαν το στόχο των περισσότερων αναπτυγμένων φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας.

572455_c46f6d4f12-b13a433db0f5eb0f
Η  σιβουτραμίνη ως ουσία έδωσε την υποτιθέμενη  λύση όμως αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την αμερικανική αγορά και την ΕΕ τον Οκτώβριο του 2010. Η ουσία αρχικά χρησιμοποιήθηκε  ως αντικαταθλιπτικό φάρμακο  που είχε μικρή επίδραση στην κατάθλιψη, αλλά η χρήση του συνδέθηκε με την απώλεια βάρους που φαίνεται να οφείλεται στη μειωμένη όρεξη και στη μειωμένη θερμιδική πρόσληψη όμως σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν ήταν  θετική.[quote]Η σιβουτραμίνη ως ουσία, μπορεί να αυξήσει την συστολική και τη διαστολική αρτηριακή πίεση[/quote]

Παχουλοί – Παχουλές και γυμνασμένοι

Η λαϊκή ρήση μας λέει πως ο καλός ο Μύλος όλα τα αλέθει! Στην περίπτωση του άντρα ή της γυναίκας που έχει μια προσωπική εμπειρία από χρήση φαρμακευτικών ουσιών και έχει γυμναστεί , αυτό λειτουργεί ως ένα ισχυρό πειστήριο,  για να το προτείνει και σε άλλους ανθρώπους , που θα τους γυμνάσει ή θα τους καθοδηγήσει διατροφικά με προϊόντα όπως η  σιβουτραμίνη. Εδώ όλοι χωρούν από νοικοκυρές και φοιτήτριες έως  νέοι υποψήφιοι για μυϊκή προβολή. Η όποια ουσία επιτυγχάνει αυτό τον στόχο είναι χρήσιμη, όπως η σιβουτραμίνη που έχει την ιδιότητα  να μειώνει το σωματικό βάρος και να αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη. Σε πολλές περιπτώσεις οι πειραματιστές γκουρού επιτυγχάνουν ένα πρόσκαιρο αποτέλεσμα , αλλά μετά τη διακοπή, παρατηρείται συχνά επανάκτηση του χαμένου βάρους.  Το κυριότερο όμως είναι ο υπαρκτός κίνδυνος για την υγεία, όπως και σε αλλά φάρμακα που εύκολα διοχετεύονται στον γενικό πληθυσμό, χωρίς να  λαμβάνονται  υπόψη οι βιοχημικές αντιδράσεις .  Η σιβουτραμίνη ως ουσία, μπορεί να αυξήσει την συστολική και τη  διαστολική αρτηριακή πίεση (2-20 mm Hg) και τον καρδιακό ρυθμό (3-20 παλμούς / λεπτό) αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιακές επιπλοκές , ενώ σε πιο ήπιες καταστάσεις  δύναται να προκληθεί κεφαλαλγία, αϋπνία, εξασθένιση και  δυσκοιλιότητα.
Ένα ρίσκο που μεγεθύνεται από την προσπάθεια αρκετών να πειραματιστούν με τους πολλούς.  Διότι οι άνθρωποι δεν ομοειδή μολύβδινα στρατιωτάκια που θα αντιδράσουν πειθαρχημένα σε οποιοδήποτε εξωτερική προσβολή.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα