Αρχική » Η Interpol έδωσε σήμα για τους «αντιπροσώπους» φαρμάκων στην Ελλάδα

Η Interpol έδωσε σήμα για τους «αντιπροσώπους» φαρμάκων στην Ελλάδα

by admin

Από το εξωτερικό το σήμα για τις παράνομες ιστοσελίδες που προωθούσαν αναβολικά και παράνομα φάρμακα και ενισχυτικά, αφροδισιακά.Οι Έλληνες αστυνομικοί, αξιοποιώντας στοιχεία από την Interpol, κατάφεραν να εντοπίσουν τους «αντιπροσώπους» στην Ελλάδα.

Οι Αρχές, είχαν ενημερωθεί ότι λειτουργούν στην Ελλάδα 16 σελίδες, για την κατοχύρωση των οποίων διαμεσολάβησε ελληνικός πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου – φιλοξενίας (hosting). Οι αστυνομικοί συνεργάστηκαν παράλληλα με τον ΕΟΦ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι τα φάρμακα ήταν στο σύνολό τους εν δυνάμει ψευδεπίγραφα, αγνώστου προελεύσεως, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας και άρα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Ο δρόμος για τους αστυνομικούς ήταν πλέον ανοιχτός και άρχισε η προσπάθεια εντοπισμού των διαχειριστών μέσα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του διαδικτύου. Από την ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τριών αλλοδαπών, από Βρετανία, Πολωνία και Ουκρανία, που ήταν οι διαχειριστές πίσω από τις 16 επίμαχες ιστοσελίδες.

Οι Έλληνες αστυνομικοί, που συμμετείχαν στη διεθνή επιχείρηση Pangea X, είχαν δώσει το πρώτο χτύπημα στα κυκλώματα τον περασμένο Οκτώβριο, με τη σύλληψη Έλληνα, ο οποίος, μέσω προσωπικής ιστοσελίδας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διέθετε χιλιάδες χάπια τύπου Viagra, σκευάσματα για σεξουαλική υποβοήθηση και αναβολικά.

περισσότερα εδώ

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα