Αρχική » Μεγάλες ποσότητες αναβολικών εμπλέκονται άτομα που ασχολούνται με το body building καθώς και γυμναστές

Μεγάλες ποσότητες αναβολικών εμπλέκονται άτομα που ασχολούνται με το body building καθώς και γυμναστές

by admin

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της zougla.gr  Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παρασκευής και διακίνησης αναβολικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό εξάρθρωσε η οικονομική αστυνομία. Η εγκληματική οργάνωση παρασκεύαζε τα χάπια σε δύο παρασκευαστήρια στην οδό Σπ. Πάτση στον Βοτανικό και οδό Αλαμάνας στου Ρέντη, ενώ διατηρούσε αποθήκη στα Γλυκά Νερά.

Κατά τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν 1.800.000 δισκία ανάμεσά τους 90.000 χάπια τύπου viagra, 200 κιλά πρώτες ύλες για την παρασκευή των χαπιών, μεγάλο χρηματικό ποσό και δύο πιστόλια.

Το κύκλωμα διακινούσε τα χάπια ακόμα και στο Μεξικό μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών αλλά και σε καταστήματα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής. Στην υπόθεση εμπλέκονται άτομα που ασχολούνται με το body building καθώς και γυμναστές. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 15 Έλληνες και μια γυναίκα από χώρα της ανατολικής Ευρώπης.
Για την υπόθεση αναμένονται σύντομα επίσημες ανακοινώσεις.
πηγή  zougla.gr



 επίσης  από το http://news247.gr

Στην πλειονότητά τους οι εμπλεκόμενοι ήταν αθλητές του Body Building ενώ οι πελάτες τους στο εξωτερικό ήταν ακόμα και πρωταθλητές στον χώρο

Οι δράστες είχαν στήσει εικονική εταιρεία και μέσω αυτής παρασκεύαζαν μόνοι τους και με συνταγές, χωρίς να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, τεράστιες ποσότητες αναβολικών, που κρίθηκαν από τον ΕΟΦ ότι παρασκευάζονταν επί σειρά ετών κάτω από επικίνδυνες για την δημόσια υγεία συνθήκες και έχουν άγνωστες ουσίες που τελούν υπό διερεύνηση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να εντόπισε μεγάλο «εργαστήριο» παρασκευής αναβολικών σε έκταση 300 τμ σε οίκημα στα Γλυκά Νερά καθώς και δύο αποθήκες στην οδό Σπύρου Πάτση και στου Ρέντη.

Είχαν τρεις αποθήκες στα Γλυκά Νερά, στου Ρέντη και στον Βοτανικό με τις δύο τελευταίες από αυτές να αποτελούν και τα αυτοσχέδια εργαστήρια-παρασκευαστήρια που «μαγείρευαν» τα επικίνδυνα αναβολικά. Από την Οικονομική Αστυνομία κατασχέθηκαν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια τεμάχια τέτοιων αναβολικών με την συνολική αξία τους να φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ! Επίσης, κατασχέθηκαν δύο πιστόλια και μεγάλο χρηματικό ποσό όπως δημοσιεύει το πρώτο θέμα. 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα