Αρχική » Κοκαΐνη & Αθλητική επίδοση

Κοκαΐνη & Αθλητική επίδοση

by admin

Υπάρχουν celebrity’s που όταν αποκοπούν από το φαρμακευτικό σχήμα νιώθουν πως καταρρέουν, κλείνονται στον εαυτό τους ή θυμώνουν, με τους άλλους. Δύναται να είναι αθλητικοί τύποι, γυναίκες και άνδρες .
Στις Γυναίκες μια άλλη κατηγορία, τα αναβολικά ανδρογόνα στεροειδή, προκαλούν αρρενοποίηση, που περιλαμβάνει πύκνωση του τριχώματος στο σώμα, βάθεμα της φωνής, σμίκρυνση του στήθους, υπερπλασία της κλειτορίδας, και μείωση του αριθμού των κύκλων εμμηνόρρησης, φυσικά για αυτό δεν φταίνε οι καιρικές συνθήκες.

Τι συμβαίνει με το τροπανιοειδές  αλκαλοειδές – κοκαΐνη

Το αλκαλοειδές αυτό, παρόλο που είναι γνωστό από πολύ παλιά, χρησιμοποιείται ευρέως και σήμερα ως μέσω ντόπινγκ. Αυξάνει την μυϊκή απόδοση ελαττώνοντας το αίσθημα της κόπωσης  στο ΚΝΣ (κεντρικό νευρικό σύστημα) αρχικά προκαλεί διέγερση και συνεχεία καταστολή.[quote]Η διεγερτική δράση της κοκαΐνης στο ΚΝΣ, βελτιώνει τις επιδόσεις στη σύντομη αναερόβια άσκηση[/quote]

Η παρατεταμένη χρήση της κοκαΐνης οδηγεί σε ισχυρή εξάρτηση , με αποτελεσμα σωματική και ψυχική κατάπτωση . Πολύ συχνά εμφανίζονται φοβίες και μανία καταδίωξης Ο χρόνος ημίσειας ζωής τη κοκαΐνης ποικίλει από 45 έως 90 λεπτά. Μπορεί να υπάρξει μια μέτρια αύξηση στο χρόνο ημίσειας ζωής καθώς αυξάνεται η προσλαμβανόμενη δόση. Οι ψυχοτρόπες επιδράσεις του φαρμάκου διαρκούν για
ποικίλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τη μέθοδο χορήγησης. Οι επιθυμητές επιδράσεις της κοκαΐνης προκαλούνται από μια σειρά αντιδράσεων όμοιων με αυτών της αδρεναλίνης, εξαιτίας της διέγερσης του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και της απελευθέρωσης της αδρεναλίνης.

[quote]η κοκαΐνη είναι ένα διεγερτικό και βοηθάει στην καταπολέμηση της κόπωσης[/quote]

Γενικά οι «επιθυμητές» επιδράσεις της κοκαΐνης, όσον αφορά το πνευματικό επίπεδο, αφορούν ένα αισθήματα ευφορίας, ετοιμότητας, ενθουσιασμού και πνευματικής εγρήγορσης. Αυτό ίσως να εκδηλώνεται με τη μορφή υπερδραστηριότητας, αυξημένης αυτοπεποίθησης, ομιλητικότητας και μερικές φορές συναισθηματικής αστάθειας. Ας μη ξεχνάμε ότι η κοκαΐνη είναι ένα διεγερτικό και έτσι βοηθάει στην καταπολέμηση της κόπωσης.. Υποκειμενικά μπορούν να βγουν στην επιφάνεια συναισθήματα υπέρμετρης αυτοπεποίθησης σχετικά με ζητήματα όπως η ικανότητα εργασίας, η σωματική δύναμη και το πνευματικό επίπεδο. Η κοκαΐνη προκαλεί αύξηση της αντοχής στην έντονη άσκηση.
Οι επιθυμητές κλινικές δράσεις της είναι ο αποκλεισμός των νευρικών ώσεων, ως συνέπεια των τοπικών αναισθητικών ιδιοτήτων της, και η τοπική αγγειοσυστολή , δευτερευόντως της αναστολής της επαναπρόσληψης της νορεπινεφρίνης στις περιφερικές νευρομυϊκές συνάψεις. Αυτή η αναστολή της επαναπρόσληψης των κατεχολαμινών λαμβάνει χώρα τόσο κεντρικά όσο και περιφερικά. Στο ΚΝΣ η ντοπαμίνη επηρεάζεται ως επίσης και νορεπινεφρίνη. Η κοκαΐνη λοιπόν προκαλεί αυξημένη διέγερση, βελτιώνει την εγρήγορση και την ετοιμότητα, το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και της ευζωήας. Μεγαλύτερες δόσεις προκαλούν ευφορία.

Δυσμενείς επιδράσεις – Παρενέργειες:

Η λήψη κοκαΐνης μπορεί να προκαλέσει υπέρταση και αυξημένο καρδιακό ρυθμό. Επιπρόσθετα οι καρδιακές αρρυθμίες, η εγκεφαλική νέκρωση και οι καρδιακές προσβολές είναι συνηθισμένες παρενέργειες στους μόνιμους χρήστες κοκαΐνης.
Όπως συμβαίνει με πολλά φάρμακα κατάχρησης, οι σοβαρότερες παρενέργειες είναι αποτέλεσμα υπερδοσολογίας ή χρόνιας λήψης μεγάλων δόσεων. Οι δυνατές οξείες δυσμενείς επιδράσεις , λαμβάνουν χώρα λίγες ώρες μετά την πρόσληψη κοκαΐνης και συνοπτικά είναι οι εξής:

  • Επιδράσεις όμοιες με αυτές της αδρεναλίνης, όπως ταχυκαρδία, μυδρίαση,
    εφίδρωση, τρέμουλο, ερυθρίαση, μειωμένη όρεξη, πονοκέφαλοι.
  • Ναυτία, έμετος
  • Πόνος στο στήθος, μαύρη πτύελος (απόχρεμψη), δύσπνοια, βραχύπνοια,
    αναπνευστική αναστολή.
  • Υπέρταση, αίσθημα παλμών (καρδιοπαλμία), ταχυαρρυθμίες, μυοκαρδίτιδα,
    καρδιομυοπάθεια, καρδιακή αναστολή, ξαφνικός θάνατος.
  • Εγκεφαλικό, σπασμοί.
  • Ραβδομυόλυση με ή χωρίς υπερπυρεξία.
  • Ανησυχία, παράνοια, ψευδαισθήσεις (οπτικές, ακουστικές, αισθητικές) μετά από
    μεγάλες δόσεις. Οξείες ψυχωτικές αντιδράσεις, αντιδράσεις πανικού, βία.
  • Η λήψη κοκαΐνης ενδέχεται να προκαλέσει αυξημένες σεξουαλικές επιθυμίες.
    Η προκαλούμενη μέθη μπορεί να διευκολύνει την πρόκληση ατυχημάτων ή τη
    συμμετοχή σε επικίνδυνες ενέργειες.

Μετά την ανεβασμένη διάθεση που βιώνει κανείς, επέρχεται συχνά μια σωματική
και ψυχολογική κατάπτωση που χαρακτηρίζεται από δυσφορία, κατάθλιψη, ευερεθιστικότητα, ακατάσχετη επιθυμία για την ουσία και η οποία συνήθως ακολουθείται από κόπωση και ύπνο.
Η κοκαΐνη τέλος μπορεί να προκαλέσει τόσο σωματική όσο και ψυχολογική
εξάρτηση (εθισμό), αλλά ο βαθμός της εξάρτησης ποικίλει ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Για παράδειγμα η εισρόφηση από τη μύτη υδροχλωρικής κοκαΐνης.

Winstrol Το Φάρμακο των διάσημων & άλλων ωραίων!

δείτε επίσης εδώ

 ANAVAR Αναβολικός πειρασμός για τους άνδρες και τις γυναίκες!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα