Αρχική » 5.000 ιστοσελίδες έκλεισαν το περασμένο έτος έδιναν και DNP!

5.000 ιστοσελίδες έκλεισαν το περασμένο έτος έδιναν και DNP!

by admin

Συγκεντρώθηκε η παγκόσμια κοινότητα στο Άμπου Ντάμπι και κατέληξε στο αυτονόητο. Σήμερα κυριαρχεί η φιγούρα της Μαϊμούς! Αλλά και οτιδήποτε ικανοποιεί την δίψα για κατανάλωση και άμεσο οικονομικό κέρδος.

Oμάδα από τους κορυφαίους ειδικούς στα παραποιημένα προϊόντα συζήτησαν πώς το εμπόριο προϊόντων απομίμησης αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα στο ζήτημα επιβολής του νόμου.

Η απώλεια της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στον ιατρικό κλάδο έχει πυροδοτήσει μια στροφή για τα πλαστά φάρμακα, τα οποία ως εκ τούτου, προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιακών επεισοδίων, κώμα, ακόμα και θάνατο, είπε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Την τελευταία ημέρα της διάσκεψης Unity for Security conference που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι, μια ομάδα κορυφαίων ειδικών για τα παραποιημένα προϊόντα συζήτησαν πώς το εμπόριο προϊόντων απομίμησης αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα στο ζήτημα επιβολής του νόμου και ένα τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως.

«Όταν αγοράζετε ένα πλαστό προϊόν, δεν έχετε καμία βεβαιότητα του κινδύνου – αντί να σας κάνει κακό, πιστεύετε ότι είναι πραγματικά καλό για σας», είπε ο Hugo Bonar, διευθυντής για τα Προϊόντα Υγείας στη Ρυθμιστική Αρχή της Ιρλανδίας.[quote]η 2,4-δινιτροφαινόλη (DNP) απαγορεύτηκε ως χάπι διατροφής για την καύση λίπους, το οποίο είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιήθηκε σε εκρηκτικά κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου και έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες στους χρήστες, τις περισσότερες φορές σε bodybuilders χρήστες [/quote]

Η εμπορία των παράνομων προϊόντων περιλαμβάνει πρακτικές που περιλαμβάνουν: παραποίηση, παραχάραξη, η πειρατεία, το λαθρεμπόριο, φοροδιαφυγή και τη νοθεία των προϊόντων, που κυμαίνεται από τα φάρμακα στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων και ακόμη και στα παιχνίδια.

Ο Hugo Bonar τόνισε ότι η απώλεια της εμπιστοσύνης του κοινού στον ιατρικό κλάδο οδηγεί τους ανθρώπους να στραφούν σε πλαστά φάρμακα, τα οποία ως εκ τούτου, προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

«Οι άνθρωποι έχασαν την εμπιστοσύνη στο δημόσιο σύστημα υγείας» πρόσθεσε.

Ο Bonar σημείωσε ότι τα  παράνομα φαρμακευτικά προϊόντα και τα πλαστά φάρμακα μπορούν επίσης να περιέχουν λανθασμένες ποσότητες δραστικών συστατικών και επικίνδυνων ουσιών, και ως αποτέλεσμα, προκαλούν καρκίνο, καρδιακές προσβολές ή κώμα για τους καταναλωτές.

Είπε ότι η 2,4-δινιτροφαινόλη (DNP) απαγορεύτηκε ως χάπι διατροφής για την  καύση λίπους, το οποίο είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιήθηκε σε εκρηκτικά κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, και έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες στους χρήστες, τις περισσότερες φορές, σε bodybuilders χρήστες .

Αν και η «γρήγορη λύση» είναι το χάπι αδυνατίσματος  DNP, αυτό απαγορεύεται, αν και εξακολουθεί να πωλείται σε δικτυακούς τόπους που πωλούν επίσης θεμιτά και νόμιμα προϊόντα αδυνατίσματος, έτσι παρατείνεται η σύγχυση των καταναλωτών σχετικά με την πιθανή βλάβη .

Ο Jennie Martel, επικεφαλής της προστασίας του εμπορικού σήματος στην Colgate Palmolive Company, τόνισε ότι η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας είναι σίγουρο ότι επιτρέπει την αύξηση της ελεύθερης κυκλοφορίας των παράνομων προϊόντων, και αν οι εγκληματικές επιχειρήσεις είναι “γκρι” και πολύπλοκες,  ουσιαστική η εφαρμογή του νόμου μπορεί να εμποδίσει τη διακίνηση της εγκληματικότητας, η οποία συχνά δεν έχει όρια.
fgv

Laurent Venetz, Jennie Martel και Hugo Bonar κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα τα παραποιημένα προϊόντα στο συνέδριο Ενότητας για την Ασφάλεια στο Abu Dhabi.  (Φωτογραφία από τον Ryan Lim)

Η επιτροπή τόνισε ότι εκτός από την διακίνηση παράνομων εμπορευμάτων υγείας και την ζημία των καταναλωτών, βλάπτονται και οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο και προκαλώντας ζημιά στις κυβερνήσεις που χάνουνφορολογικά έσοδα, λόγω των προϊόντων που κατασκευάζονται και πωλούνται στη μαύρη αγορά.

Ο Bonar σημείωσε ότι δεν είναι μόνο το φάρμακο που είναι υπό διαπραγμάτευση, αλλά επίσης τα παράνομα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, οι ανθρώπινοι ιστοί καθώς και τα όργανα.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων αντιμετώπισης του εγκλήματος τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Interpol και η Interpol Foundation για έναν πιο ασφαλή κόσμο έχουν αναπτύξει πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την καταπολέμηση της διακίνησης παράνομων και πλαστών προϊόντων.[quote]5.000 ιστοσελίδες έκλεισαν το περασμένο έτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει τους ανθρώπους να αγοράσουν παράνομα φάρμακα[/quote]

Η Ιντερπόλ σήμερα είναι σε σύνδεση με τα παγκόσμια ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών δυνάμεων, στον ιδιωτικό τομέα, τελωνειακές υπηρεσίες, ρυθμιστικούς φορείς, εμπειρογνώμονες της εφοδιαστικής αλυσίδας, διοικήσεις τροφίμων και φαρμάκων, την βιομηχανία καρτών πληρωμών, τον τραπεζικό κλάδο και τους πάροχους υπηρεσιών Διαδικτύου.

Ο Bonar σημείωσε ερευνητές για το Διεθνές IP Έγκλημα College (IIPIC), μια ηλεκτρονική μονάδα εκπαίδευσης που αναπτύχθηκε από την Ιντερπόλ, είναι ένας από τους ηγέτες στον τομέα της κατάρτισης για την επιβολή του νόμου, όπως και οι ερευνητές του ιδιωτικού τομέα και των ρυθμιστικών αρχών σε όλο τον κόσμο.

«5.000 ιστοσελίδες έκλεισαν το περασμένο έτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει τους ανθρώπους  να αγοράσουν παράνομα φάρμακα»

Η συνεργασία όχι μόνο θα διακόψει τη διανομή, αλλά θα συλλάβει και τους εγκληματίες που διανέμουν παράνομα προϊόντα, ιδιαίτερα, τα φάρμακα.

Ο Martel είπε ότι σθεναρή στάση των ΗΑΕ κατά των παράνομων εμπορευμάτων και της διακίνησης έχει σώσει τις ζωές των ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα. «Οι αρχές των ΗΑΕ κατάσχεσαν εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα, τα οποία ήταν επικίνδυνα αντικείμενα, και  τους σταμάτησαν από την διακίνηση στους καταναλωτές.»

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα