Αρχική » Ψέματα στο Bodybuilding & αλήθεια στο πορτοφόλι

Ψέματα στο Bodybuilding & αλήθεια στο πορτοφόλι

by admin

Ο Καλός ψεύτης θέλει ευκολόπιστο κοινό. Το ψέμα είναι τέχνη και όσο με πιο θρασύ τρόπο το πουλάς τόσο πιο πιστευτός γίνεσαι. Παρακάτω θα καταλάβετε πως ένα πιτσιρίκι που αποφάσισε να πουλά πρωτεΐνες έκανε κάποιους να τον πιστεύουν. Όταν βαρέθηκε έκανε κάτι άλλο, αποφάσισε να παρατήσει την επιχείρηση Bodybuilding.com και να δημιουργήσει ένα εικονικό γυμναστήριο, για αυτούς που βαριούνται να πάνε γυμναστήριο!

maxresdefault

Σελίδες Bodybuilding

Όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα ανθρώπους, σε άλλους μελέτησα την πορεία τους, που είχε ένα κοινό χαρακτηριστικό, δημιουργούσαν εταιρείες και μετά τις πουλούσαν ή τους πουλούσαν! Ένα φαινόμενο που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, στην Βιομηχανία του Fitness, από τα μέσα της δεκαετίας του 90.
Αυτή την “ευκαιρία” προσπαθούν και σήμερα να την δημιουργήσουν και κάποιοι νέοι “επιχειρηματίες” στην Ευρώπη. Για την Ελλάδα δεν το προεκτείνω, διότι οι νέες επιχειρηματικές κινήσεις προσομοιάζουν στο επίπεδο του μπακάλικου, με την εμπεριστατωμένη λιχούδικη μέθοδο “θα με προωθείς ως εξής, θα λες ότι η πρωτεΐνη μου είναι η καλύτερη και εγώ θα σου δίνω τζάμπα συμπληρώματα και φαρμακάκια”

Ryan DeLuca

Η επιτυχία είναι να μπαίνει κάποιος στο μυαλό σας, να σας επηρεάζει ακόμη και εάν έχει μπρατζάκια και ποδαράκια, να σας διδάσκει Bodybuilding , CrossFit ή ότι άλλο δυναμικό στυλ έχει σκεφτεί. Εάν πάλι τα άκρα του είναι χημικοβελτιωμένα τότε ακόμη καλύτερα!

11rxqv.AuSt.36
Ο Ryan DeLuca, ιδρυτής και πρώην διευθύνων Σύμβουλος του Bodybuilding.com είχε στην εφηβεία του τις ανησυχίες και του οραματισμούς που χαρακτηρίζουν αυτή την πρώιμη περίοδο. Ήταν κάπου στα μέσα της  δεκαετίας του 90s όταν ο έφηβος Ryan «παρασύρθηκε» από το ορμητικό ρεύμα της κρεατίνης, του νέου συμπληρώματος που εκείνη την εποχή έκανε πάταγο. Εκείνη την εποχή η κρεατίνη παραγόταν ως θαυματουργή ουσία σε μικρές συσκευασίες, θυμάμαι κάπου εκεί στο 1995 την πρωτοείδα και εγώ, στις πωλήσεις, καθαρή, στο βάρος των 200γρ, ήταν κάτι το διαφορετικό. Ήταν τότε που ο Ryan DeLuca στα 21 του, σκέφτηκε να κάνει δουλειές, από το γκαράζ τους σπιτιού του αγοράζοντας παράλληλα το domain Bodybuilding.com για $ 20.000.[quote] Σε 370 ημέρες, η εταιρεία του έφτασε σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο δολάρια. Ένα χρόνο αργότερα, χτύπησε τα 5 εκατομμύρια δολάρια.
Ο DeLuca έκανε κωλοτούμπες ευτυχίας[/quote]

p1010292

Σύντομα στις 13 Απριλίου, 1999 το Bodybuilding.com ήταν μια νέα πραγματικότητα, κλώτσησε την πουριτανική κουλτούρα του bodybuilding και επένδυσε στο διαδίκτυο, στα εκατομμύρια των οπαδών που διψούσαν για επικοινωνία, οι εταιρείες ήταν απρόσωπες και κουρασμένες.
Σε 370 ημέρες, η εταιρεία του έφτασε σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο δολάρια. Ένα χρόνο αργότερα, χτύπησε τα 5 εκατομμύρια δολάρια. Ο DeLuca έκανε κωλοτούμπες ευτυχίας, συνδυάζοντας ένα κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, ένα κέντρο πληροφοριών για τις επιδόσεις στο γυμναστήριο, και ένα μέρος (ιστότοπος) για τους λάτρεις του bodybuilding, το δικό του Bodybuilding.com ήταν στο προσκήνιο. Μέχρι το 2006, ήταν η μεγαλύτερη ιστοσελίδα bodybuilding στον κόσμο.

Όλα κάνουν τον κύκλο τους αρκεί να τα ξεφορτωθείς

Οι εταιρείες διέβλεψαν το ορμητικό κύμα, δεν είναι τυχαίο ότι η Optimum nutrition άλλαξε σχεδιασμό εξώφυλλων στα προϊόντα της και έσπρωξε την νέα πρωτεΐνη της ΟΝ, μέσω της σελίδας του Bodybuilding.com, την θυμάμαι σαν χθες αυτή την προσπάθεια που επηρέασε τους οπαδούς. Όμως όλα τα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους. Μετά από ένα ράλι ανάπτυξης  η πλειοψηφία των μετοχών του Bodybuilding.com αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2006 από τους Milestone Partners και ο Ryan DeLuca προβλήθηκε ως ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας από το περιοδικό Inc. Magazine.

Πουλάς όταν είσαι στα πάνω σου!

Οι Milestone Partners αγόρασαν το Bodybuilding.com αλλά ένα χρόνο μετά το 2007 ένας πράκτορας του FDA αγόρασε αγόρασε αρκετά συμπληρώματα διατροφής από την εταιρεία που σε πέντε από αυτά απεδείχθησαν αργότερα ότι ήταν… χημικοί «κλώνοι» των αναβολικών στεροειδών.
Μετά από ένα χρόνο τον Ιανουάριο του 2008, η Liberty Media Corporation απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών στο Bodybuilding.com για περισσότερα από $ 100 εκατομμύρια και ο DeLuca έμεινε ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Η δύναμη της Liberty βοήθησε την σελίδα, έτσι το 2007 έκανε δωρεάν online μεταδόσεις των δύο μεγαλύτερων γεγονότων στο bodybuilding και fitness, το Joe Weider’s Olympia Weekend και το  Arnold Schwarzenegger’s  Arnold Classic ή Arnold Sports Festival.

Στην φωτογραφία ο DeLuca με τον Bill Phillips, έναν παλαιότερο Guru -οραματιστή που ανέβασε την EAS μια εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής και μετά…την κοπάνησε!

ZTkUErXC-1280

 

Η σφαλιάρα στο δικαστήριο

Τον Μάιο του 2012, στο Bodybuilding.com επιβλήθηκε πρόστιμο 7.000.000 δολαρίων, στο  Διευθύνων Σύμβουλο Ryan DeLuca και τον αδελφό του Jeremy επιβλήθηκαν πρόστιμα  $ 600.000 για την πώληση τυποποιημένων – misbranded drugs.
(Εδώ η απόφαση του δικαστηρίου – παραπομπή) May 22, 2012: Bodybuilding.com, LLC and Jeremy DeLuca Plead Guilty in Federal Court to Violating FDCA

Φυσικά οι ποινές των δικαστηρίων  ήταν σταγόνα στον ωκεανό, ένας συμβιβασμός, που το γνωρίζουν αυτοί που θέλουν να κάνουν επικερδής δουλειές σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ελλάδα. Βγάζω 100 πληρώνω πρόστιμο για 5 και μου μένουν 95!
Τα μεγέθη στην βιομηχανία άρχιζαν να αλλάζουν, νέες και φιλόδοξες εταιρίες με καθαρά και βρώμικα συμπληρώματα επιδίωξαν να πάρουν  τα χρήματα των οπαδών από το πορτοφόλι, με δυναμικούς  μέντορες των πωλήσεων  που ήθελαν να έχουν ωραίες γυναίκες και γρήγορα αυτοκίνητα.

2006olympia_ex_su1

Το Bodybuilding.com συνεργάστηκε με τον εμφανίσιμο και macho bodybuilder Bob Cicherillo. Αλλά και τους γνωστούς Dan Solomon, Dave Farra, και Larry Pepe. Επίσης έδωσε μεροκάματο στον Lou Ferrigno, τον BIG Ronnie Coleman, την Nicole Wilkins-Lee, και την  Layne Norton.

Το 2013 το Bodybuilding.com αλλάζει την πρώτη έδρα και μετακομίζει, αφού ολοκληρώνει την κατασκευή  της νέας έδρας 100.000 τετραγωνικών ποδιών στην 5777 N. Meeker Ave. off Boulevard Chinden, κόστος δαπάνης $ 18 εκατομμύρια.

Ο Ryan DeLuca τα παρατάει

Το  φθινόπωρο του 2015 ο ιδρυτής Ryan DeLuca επικεφαλής της μειοψηφίας παραιτείται από Διευθύνων Σύμβουλος,  δηλώνοντας ότι τι είχε έρθει η ώρα για ένα νέο ηγέτη που θα μπορούσε να φέρει μια πιο επαγγελματική διαχείριση στην  εταιρεία και ότι ο ίδιος θα ταξιδέψει πολύ, όλοι μένουν με την απορία.

Σε λιγότερο από έξι μήνες αργότερα, ο ίδιος θα ενωθεί με μια διαφορετική ομάδα, για μια νέα επιχείρηση, ένα γυμναστήριο εικονικής πραγματικότητας. Είναι η BlackBox VR που στοχεύει να πουλήσει συσκευές εικονικής πραγματικότητας για τους ανθρώπους που θέλουν  να κάνουν το άλμα,  να περιηγηθούν μέσα από ένα εικονικό κόσμο που σχεδιάστηκε ως μια προπόνηση. Σκεφτείτε τον Ιντιάνα Τζόουνς με ένα cardio ρυθμό-στόχο.

Την θέση του στο Bodybuilding.com  καταλαμβάνει τον  Ιανουάριο του 2016 ο Richard Jalichandra, που πρέπει να διοικήσει τους περίπου 800 υπαλλήλους του. Ο Jalichandra είναι ένας τεχνοκράτης που εμφανίστηκε ως ο νέος διοικητικός σωτήρας μετά από μια πορεία ως Διευθύνων Σύμβουλος σε εταιρείες όπως η MapMyFitness Inc. η οποία εξαγοράστηκε από την Under Armour Inc. για 150 εκατομμύρια  το Νοέμβριο του 2013.

56

O Διευθύνων Σύμβουλος Bodybuilding.com Richard Jalichandra το Φεβρουάριο του 2016 τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Λεωφόρο Meeker off Chinden Boulevard.

Τον Δεκέμβριο του 2016 το Bodybuilding.com απολύει περίπου 90 εργαζόμενους που για χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην ανάπτυξη της εταιρείας. Το  2015, το  Bodybuilding.com είχε πουλήσει περίπου 15.000 διαφορετικά συμπληρώματα. Περίπου το 40% των πωλήσεων ήταν προϊόντα πρωτεΐνης και τα έσοδα τον Αύγουστο του 2015, έφταναν περίπου το μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις!

Νέα Παραίτηση 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Richard Jalichandra παραιτήθηκε, μετά από ένα χρόνο ως Διευθύνων Σύμβουλος και  μάλλον απέτυχε, η Liberty Media ψάχνει  νέο διοικητή για το Bodybuilding.com

vr-feature

Τέλος ο ιδρυτής Ryan DeLuca, έχει δημιουργήσει ένα γραφείο για να πουλήσει την νέα του ιδέα, δηλαδή το πώς να ασχολείσαι όχι με τις πρωτεΐνες αλλά με την εικονική πραγματικότητα. Αυτοί που πήραν πρωτεΐνες πήραν, από αυτόν! Επίσης το νέο του γραφείο, του θυμίζει ότι ο χώρος έχει περισσότερα κοινά με το γκαράζ  απ΄όπου ξεκίνησε και δεν έχει ομοιότητα με την έδρα που κατέχει σήμερα το δημοφιλές Bodybuilding.com

Να πάρει μόλις τώρα θυμήθηκα κάποιους που δεν πωλούν τώρα πρωτεΐνες αλλά παράλληλα δεν άνοιξαν και νέα γραφεία..τώρα το έριξαν στο ψάρεμα!


 

Το Black Box VR προσφέρει εικονική πραγματικότητα στην γυμναστική στο Σαν Φρανσίσκο!


Το πρώτο γυμναστήριο Black Box VR  στο Σαν Φρανσίσκο φέτος. σκεφτείτε το ως ένα μείγμα ακουστικών SoulCycle και HTC Vive. Η ιστορία του Black Box VR ξεκινά από τον   Ryan DeLuca και τον Preston Lewis, τον πρώην ιδρυτή και δημιουργικό διευθυντή του Bodybuilding.com, αυτή είναι η προσπάθειά τους στον κόσμο των εμβυθιστικών προπονήσεων.

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”7vnTwEnRcNs”]

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα