Αρχική » Συμπληρώματα Gaspari η άνοδος και η πτώση

Συμπληρώματα Gaspari η άνοδος και η πτώση

by admin

Ο Richard Gaspari Έβγαλε χρήμα από τις πρωτεΐνες  Εσύ; Οι εταιρείες συμπληρωμάτων είναι πολλές. Σήμερα σε Ελλάδα και Ευρώπη ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μια εταιρεία συμπληρωμάτων και να προβάλλεται ως ο θαυματουργός, ο τροφός των οπαδών, που θέλουν να ανακινήσουν το σεΐκερ με την πρωτεΐνη. Δηλώνεις μια έδρα στο εξωτερικό, και τα παράγεις στην Ελλάδα! Κύπριος ή Ελλαδίτης το ίδιο κάνει.
Τι έχει μέσα τα κουτί; δεν έχει καμία αξία, αρκεί να την προτείνει κάποιος μυϊκός τύπος που θα λέει ότι είναι η καλύτερη! Φυσικά δεν έχει δημιουργήσει το σώμα του με πρωτεΐνη αλλά με στεροειδή αναβολικά. No problem, μια μερίδα οπαδών θα τον ακολουθήσει και σε αυτό. Παρακάτω η άνοδος η πτώση & τα μπλεξίματα.

Το story του Richard Gaspari

Ο Gaspari, δεν είναι τυχαίος, οι παλιότεροι τον θυμούνται  για την εντυπωσιακή αγγειοβρίθεια του και την πιεστική προσπάθεια του να νικήσει τον Lee Haney, αλλά στο τέλος συμβιβάστηκε νικώντας τον Lee Labrada. Ήταν νεότατος, όταν εισέβαλε ως γραμμωμένος δυναμίτης και έγινε γνωστός στα μέσα της δεκαετίας του 80.

180111_126570824077633_1122194_n

Τον  Gaspari  τον θυμούνται  για την εντυπωσιακή  αγγειοβρίθεια του

Ο Στόχος του Gaspari ήταν ο επαγγελματικός διαγωνισμός του Mr. Olympia, όπου παρ’ ολίγο να πιει νερό, το 1985 τρίτη θέση, το 1986 δεύτερη θέση, το 1987 δεύτερη θέση, το 1988 δεύτερη θέση, το 1989 τέταρτη θέση. Τις επόμενες χρονιές οι θέσεις κατάταξης ήταν πιο κάτω, το 1996 στον διαγωνισμό IFBB San Jose Pro Invitational  κατετάγει 16ος εκεί ήταν το τέλος. Όλα αυτά τα χρόνια ο Gaspari πρωταγωνίστησε στο επαγγελματικό bodybuilding με πολλές  διακρίσεις, σε επαγγελματικά Grand Prix και στον διαγωνισμό του Arnold Classic.[quote]Mετά το σπάσιμο του συμβολαίου του με τον WEIDER, ουσιαστικά δεν είχε επαγγελματικές ελπίδες. Κάποια στιγμή πούλησε και το σπίτι του.[/quote]

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”swYoYn0V518″]

Η αγωνιστική επιτυχία τον οδήγησε στην δημιουργία ενός γυμναστηρίου, στην πόλη New Jersey, αλλά δεν πέτυχε, κράτησε την επιχείρηση για τρία χρόνια και την έκλεισε. Το ίδιο ανεπιτυχής ήταν και η προσωρινή προσπάθεια του προσωπικού προπονητή. Οι συνθήκες δεν τον ευνοούσαν, κινδύνευε να μείνει έξω από την βιομηχανία, έως που του ήρθε μιας ιδέα, η δημιουργία δικών του συμπληρωμάτων διατροφής! Τα $25,000 που έπαιρνε από τις δεύτερες θέσεις στα Mr. Olympia  ίσως βοήθησαν τον Gaspari  να προχωρήσει σε αυτό που σκεπτόταν, κυρίως όμως ήταν ότι κουβαλούσε και έναν άσχημο τραυματισμό στον αυχένα, αποτέλεσμα των ακραίων προπονήσεων. Τότε ο Gaspari έμοιαζε χαμένος, διότι ήταν τραυματίας και με αβέβαιο μέλλον μετά το “σπάσιμο” του συμβολαίου του με τον WEIDER, ουσιαστικά δεν είχε επαγγελματικές ελπίδες. Κάποια στιγμή πούλησε και το σπίτι του.

Έτσι το 1999 επένδυσε τα τελευταία του $75,000 δολάρια στην ανάπτυξη συμπληρωμάτων διατροφής, δημιουργώντας βασικούς κωδικούς, μια πρωτεΐνη ορού γάλακτος, ένα fat burner και μια πολυβιταμινούχα φόρμουλα. Επένδυσε σε συνεργασίες και του βγήκαν στο προσωπικό, που θα στελέχωνε την νέα εταιρεία, αργότερα δημιούργησε και γεύματα με πρωτεΐνη –meals μια τακτική που πέτυχε σε άλλες εταιρίες, όπως η EAS και η CHAMPION NUTRITION. Τα επόμενα χρόνια η επιτυχία ήταν ανοδική σε παγκόσμιο επίπεδο. Για πρώτη φορά ο Gaspari δημιουργούσε παγκόσμια διατροφική κουλτούρα  αλλά και επένδυε σε bodybuilders, όπως ο Flex Lewis.[quote]Ο Gaspari προσπάθησε να δημιουργήσει κουλτούρα, ήταν ο καθοδηγητής που ανακατευόταν με γνώση και ιδρώτα μέσα στο gym [/quote]

Όλα έμοιαζαν ιδανικά, σε συνεντεύξεις ο Gaspari τόνιζε την αμφίδρομη σχέση που είχε δημιουργήσει με τους fans της διατροφής του. Ήταν περήφανος για το gasparimobile ένα σύστημα επικοινωνίας, όπου λάμβανες μηνύματα παρακίνησης στο κινητό σου.

Η πτώση & τα μπλεξίματα

Όταν τον Σεπτέμβριο 2011 εισέβαλε ο FDA στις εγκαταστάσεις Gaspari Nutrition, Inc ηταν σαν να έπεσε αστραπή μέσα στην τηλεόραση του σπιτιού. Για και καιρό σε Ελλάδα , Ευρώπη και Αμερική τα συμπληρώματα είχαν αξιοσημείωτες πωλήσεις, αλλά και κάποιες “καταγγελίες” . Όπως αποφάνθηκε ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων FDA τα προϊόντα Plasma Jet, Super Pump 250 και το προϊόν Mitotropin ήταν “προβληματικά”[quote]Novedex XT Βεβαία και στην Ελλάδα οι εδώ προφέσορες τα πουλούσαν με το κιλό.[/quote]

novedex-xt__76193.1468981525.500.750

Αργότερα πρόβλημα δημιουργήθηκε και με το προϊόν Novedex XT,  που είχε ουσίες με πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως: μειωμένο ρυθμό ωρίμανσης των οστών και μειωμένη ανάπτυξη, μειωμένη παραγωγή σπέρματος, στειρότητα, επιθετική συμπεριφορά, επινεφριδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, και ηπατική δυσλειτουργία. Οι καταναλωτές με πρόβλημα στο συκώτι, τα νεφρά, τα επινεφρίδια, ή ανωμαλίες του προστάτη διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο. Βεβαία και στην Ελλάδα οι εδώ προφέσορες τα πουλούσαν με το κιλό.Ένα άλλο συμπλήρωμα ήταν το Spirodex  που ανάγκασε την εταιρεία Gaspari να πληρώσει στα δικαστήρια ποινή $ 131.000 δολαρίων.

Τα όμορφα κορίτσια δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την πτώση των πωλήσεων

0925-280831

Το 2011 οι πωλήσεις των προϊόντων  “Aminolast,” “Super Pump,” και “MyoFusion Advanced” έπεσαν δραματικά.. αρχεία τoυ FDA απέδειξαν  ότι η εταιρεία “χτυπήθηκε” αιφνιδιαστικά με περισσότερες από 20 παραπομπές ελέγχου ποιότητας, Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Σύντομα στο game των πωλήσεων εισέβαλε ένας πρώην bodybuilder, ο Ron Kramer, ο οποίος ίδρυσε εταιρεία και ανταγωνίστηκε την “κουλτούρα” του Gaspari  με το συμπλήρωμα ThermoLife.

Η πώληση

Το τέλος είχε έρθει, το 2014 ο Richard Gaspari πούλησε τη εταιρεία στην θυγατρική εταιρεία Body Temple Ltd με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού πρώτα κήρυξε πτώχευση, στο Δικαστήριο Πτώχευσης των ΗΠΑ, στο Trenton, NJ. Ο λόγος; για να σωθεί, το αντίτιμο πώλησης $ 10,1 εκατομμύρια. Ο Gaspari δεν θα ήταν πλέον ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, αλλά θα  παρέμεινε στο προσωπικό…έτσι είπαν.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα