Αρχική » Καταγγελία στο Γυμναστήριο – Όμως γνωρίζεις γιατί γυμνάζεσαι;

Καταγγελία στο Γυμναστήριο – Όμως γνωρίζεις γιατί γυμνάζεσαι;

by admin

Έχεις δικαιώματα, ο νόμος έχει ένα τρόπο να σε βοηθήσει εάν νιώθεις ότι σε θεωρούν ως Κώστα Χατζηχρήστο  που μόλις ήρθε από το χωριό στην πόλη! Στην νέα εποχή όπου τα γυμναστήρια τείνουν να γίνουν περισσότερα και από τα ψιλικατζίδικα, όπου σε χώρους κατάλληλους και ακατάλληλους δημιουργούνται χώροι εκγύμνασης, έχεις το δικαίωμα να καταγγείλεις την σύμβαση.

εδώ η φόρμα (Kataggelia) καταγγελίας, από την Ε.ΠΟΙ.ΖΩ – Ένωση για την “Ποιότητα της Ζωής”που αφορά κυρίως την οικονομική σύμβαση.

 

Παγίδες για το σώμα σας

Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η προσπάθεια  για εκγύμναση είναι μια σημαντική απόφαση που θα επηρεάσει την φυσιολογία  και την φυσική κατάσταση του οργανισμού τους.
Η σχέση επαγγελματία – καταναλωτή  είναι αμφίδρομη, προσέξτε το παρακάτω που κυρίως αφορά την υγεία σας και δεν εφαρμόζεται από πελάτες και παρόχους υπηρεσιών:

Βάσει του νόμου, τα ιδιωτικά γυμναστήρια μπορούν να παρέχουν στο κοινό υπηρεσίες ομαδικής και ατομικής σωματικής άσκησης, με σκοπό την σωματική ευρωστία, ευεξία και σωματική και ψυχική υγεία, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα μέσα της επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Παρέχουν ακόμα υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής σωματικής άσκησης, ελεύθερης και αεροβικής γυμναστικής, υδρογυμναστικής, αερόβιας προπόνησης με χρήση ηλεκτρονικών μηχανημάτων, προπόνησης με αντιστάσεις, προγραμμάτων ευλυγισίας, μυϊκών διατάσεων, κολύμβησης και συναφών σωματικών κινητικών δραστηριοτήτων, αλλά και υπηρεσίες σάουνας, μασάζ, υδρομασάζ, σολάριουμ, ατμόλουτρων και άλλες συναφείς υπηρεσίες.


Αυτές παρέχονται προς βελτίωση ειδικών ικανοτήτων και συντήρηση της ατομικής φυσιολογίας ή μεγιστοποίηση λειτουργιών ζωτικών οργάνων μετά από παθολογικές καταστάσεις, αλλά σύμφωνα με ιατρικές υποδείξεις και από ειδικό επιστημονικό προσωπικό.


“Όσο αναφορά το παραπάνω το σίγουρο είναι ότι αρκετοί δεν γνωρίζουν τη σημαίνει βελτίωση ειδικών ικανοτήτων και συντήρηση της ατομικής φυσιολογίας ή μεγιστοποίηση λειτουργιών ζωτικών οργάνων μετά από παθολογικές καταστάσεις” ουσιαστικά οι πελάτες αυτόνομα επιλεγούν τον τρόπο βελτίωσης της υγείας τους ή ακολουθούν ένα τυπικό πρόγραμμα. Από την άλλη πλευρά ο παροχέας των υπηρεσιών στηρίζεται σε ένα γενικό  πλάνο ασκήσεων (εφαρμόζεται και στο personal) που αρκετές φορές είναι μη λειτουργικό.

Είναι επιτρεπτό να παρέχονται ακόμα υπηρεσίες αποκατάστασης της σωματικής υγείας από ειδικούς επιστήμονες της αθλητικής επιστήμης, η ειδίκευση των οποίων προκύπτει από ειδικό τίτλο ή βεβαίωση. Η εκτέλεση τέτοιων προγραμμάτων γίνεται μετά από ιατρική γνωμάτευση για την πρόληψη και τη βελτίωση κινητικών δυσλειτουργιών και παθήσεων και ειδικότερα για την αποκατάσταση καρδιαγγειακών, αναπνευστικών, νευρολογικών, μυϊκών- σκελετικών ή άλλων παθολογικών και τραυματικών διαταραχών (ασκησιοθεραπεία, κινητική αγωγή, κινητική αποκατάσταση), αλλά πάντα μετά από διάγνωση ή γνωμάτευση γιατρού και σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Επίσης όπως αναφέρει ο Συνήγορος του καταναλωτή (info-instituta-final): Μία διαδεδομένη εμπορική πρακτική, για την οποία έχουμε δεχθεί πολλές καταγγελίες, είναι η εκ μέρους γυμναστηρίων ή μονάδων αδυνατίσματος χρέωση εκ των προτέρων όλου του ποσού που κοστίζει ένα πρόγραμμα εκγύμνασης ή μια θεραπεία. Αργότερα, όταν οι καταναλωτές αποφασίζουν ή αναγκάζονται να υπαναχωρήσουν από τη σύμβαση, αντιμετωπίζουν την άρνηση επιστροφής του υπολοίπου των χρημάτων, που αντιστοιχούν στις μη παρασχεθείσες υπηρεσίες η στο ανεκτέλεστο τμήμα του προγράμματος εκγύμνασης.

δείτε επίσης εδώ

 Romanian Death Lift για γυναίκες

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα