Αρχική » Vegan δίαιτες η νέα τάση στον αθλητισμό

Vegan δίαιτες η νέα τάση στον αθλητισμό

by admin

Είτε παίκτες  του χόκεϊ, bodybuilders ή μαραθωνοδρόμοι. Όλο και περισσότεροι κορυφαίοι αθλητές ακολουθούν την vegan διατροφή. Στην Ελβετία, υπάρχει πλέον ακόμη και ένα ειδικό γυμναστήριο για vegans. “Τα ισχυρότερα ζώα στον κόσμο είναι φυτοφάγα: γορίλες, βουβάλια, ελέφαντες και εγώ”. Με αυτό το σύνθημα o  Patrik Baboumian διαφημίζει  τη γερμανική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων.

750146b4f3d962947ed247d6fefe47e6

O Peta Baboumian δεν είναι απλά ο καθένας – είναι weightlifter- bodybuilder και επίσημα o ισχυρότερος άνθρωπος σε μυϊκή δύναμη. Διπλώνει τηγάνια  με γυμνά χέρια, σαν να ήταν φτιαγμένα από χαρτί. Τηλεφωνικούς καταλόγους τους κάνει σε κομματάκια. Ο Baboumian είναι vegan – χορτοφάγος. Αυτός δεν τρώει κρέας και ψάρι, ούτε γαλακτοκομικά ούτε αυγά.

O μύθος Mike Tyson καταναλώνει καθαρές φυτικές τροφές.

Vegans-image-vegans-36204574-400-479

 

Είναι στο  προσκήνιο με καλή παρέα

Ο πρώην πρωταθλητής  στο bodybuilding  Alexander Dargatz  ζει όπως ακριβώς ένας vegan στις ΗΠΑ ο Bodybuilder Robert Cheeke, επίσης κάνει το ίδιο, στην πυγμαχία ο μύθος Mike Tyson καταναλώνει καθαρές φυτικές τροφές. Σύμφωνα με έκθεση του περιοδικού  «Surprise» τον Απρίλιο άνοιξε τις  πόρτες του, στο Βερολίνο, το πρώτο vegan γυμναστήριο στην Γερμανία.

Arnold Schwarzenegger: Stop eating meat and save the planet

_87094219_getty

Γυμναστήριο για vegans στην Ελβετία

Η ανάπτυξη  της τάσης δεν σταματά, στην κεντρική Ελβετία στο Γυμναστήριο D&R-Performance μπορεί να κάνει κάποιος μια προπόνηση που είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της η διατροφική προσπάθεια είναι απαλλαγμένη από τα ζωικά προϊόντα, τα θέματα της υγείας και της ζωτικότητας  διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο σε σχέση με την προπόνηση.

DNR3

Γυμναστήριο D&R-Performance μπορεί να κάνει κάποιος μια προπόνηση που είναι προσαρμοσμένη στις vegan  ανάγκες του

Ο Συνιδρυτής Daniel Husser τρέφεται και ο ίδιος για περίπου ένα χρόνο, χωρίς ζωικά προϊόντα. Είναι πεπεισμένος  για την υγιεινή τάση, λέει: “Μια καθαρά χορτοφαγική διατροφή φέρνει στην προπόνηση μόνο οφέλη. Το σώμα γίνεται λιγότερο όξινο αναζωογονείται γρηγορότερα”  To ζήτημα είναι αυτό: “Είναι πως να κινητοποιήσουμε όλο τους  vegans μαζί μας – αλλά και τους ανθρώπους που θέλουν να δώσουν το μέρος της προπόνησης τους για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα χωρίς τα ζωικά προϊόντα”

Χόκεϊ – Senior Hänni είναι  vegan εδώ και 17 χρόνια

Κάποιος που τρώει  προϊόντα vegan για πολλά χρόνια, είναι ο Ελβετός  παίκτης χόκεϊ επί πάγου Andreas Hänn Όταν αποφάσισε στην ηλικία των 18 ετών, για ηθικούς λόγους, να απαλλαγεί από τα ζωικά προϊόντα, αρκετοί το εξέλαβαν ως κάτι “εξωτικό”  λέει ο 35χρονος Andreas, ο οποίος έπαιξε για τελευταία φορά στην EHC Biel.

topelement

Πολλοί είχαν την εικόνα του – σχεδόν 1,90 μέτρα μεγάλου, και δυνατού επαγγελματία αθλητή  να μην ταιριάζει με τη δημοφιλή εικόνα ενός Veganers.


 

image

Η Natascha Badmann,έξι φορές νικήτρια του Ironman  στην Χαβάη. Ζει ως χορτοφάγος, για 20 χρόνια είχε μεγάλα διαλλείματα από το κρέας.
“Έχω παρατηρήσει ότι είμαι πιο ανθεκτική στον τομέα της προπόνησης, όταν παραιτούμαι από το κρέας”


 

H αναζήτηση σε Superfoods

Η Vegan δίαιτα ανθεί όχι μόνο επαγγελματίες αλλά και σε ερασιτέχνες, η Cristina Roduner είναι οπαδός της vegan κοινωνίας στην Ελβετία. Ένα παράδειγμα είναι η ομάδα δρόμων  Vegan Runners την Ελβετία, “Η τάση έχει σαρώσει από την Αμερική στη Γερμανία και έπειτα στην Ελβετία”

800-JakeShieldsVegAd

Rocky’ Punches Like a Vegetarian

Ένα παράδειγμα είναι η διαφημιστική εκστρατεία από τον Samuel Huber και την εταιρεία του Bunaroba που πωλεί για περίπου ένα χρόνο  προϊόντα vegan προϊόντα και συγκριμένα μπάρες  από Hanfprotein  -πρωτεΐνη κάνναβης που προορίζεται για γαλακτοκομικά χωρίς smoothies. “Η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς”, λέει. Μέσα σε ένα χρόνο, οι μηνιαίες πωλήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 απειλεί

H Beatrice Conrad, ειδική FH διατροφολόγος και ακόμα ενεργή αθλήτρια αντοχής, επιβεβαιώνει ότι όλο και περισσότεροι αθλητές μεταβαίνουν σε μια vegan διατροφή. Ωστόσο, είναι η τάση  είναι σε κρίσιμο σημείο: “Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο αυτό μπορεί να είναι ένα βαρύτιμο στοιχείο, διότι θα χάσετε, μεταξύ άλλων, το βάρος  και την μεγάλη φόρμα με την καθαρά χορτοφαγική διατροφή, αλλά  επίσης υπάρχουν και άλλες αδυναμίες  από αυτή” Έτσι, λείπει από τους  vegans, η βιταμίνη Β12, επίσης, είναι δύσκολο να πληρούν τις απαιτήσεις αναπλήρωσης της πρωτεΐνης.

Ο  Samuel Huber, ο οποίος έχει δικό του λογαριασμό με vegan διατροφή και έχασε 20 κιλά, απορρίπτει τις επιφυλάξεις  “η ποιότητα στο αίμα μου ποτέ δεν ήταν τόσο καλή όσο σήμερα”  Ένα ολοκληρωμένο vegan φαγητό είναι σίγουρα πιο υγιεινό από την παραδοσιακή ελβετική κουζίνα. Και θα μπορούσατε  να λάβετε σε μορφή δισκίου τη βιταμίνη Β12 που είναι απαραίτητη.

1609 10questionswithbadmann

Η Αθλήτρια του Iroman Natascha Badmann λέει ότι έχει την καλή τύχη ότι ο σύντροφός της είναι η διατροφολόγος : “Χάρη σε αυτόν έχω πολλά όσπρια και άλλες πηγές πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας  στο μενού”   Ακόμα και  στο χόκεϊ ο Senior Andreas Hänn επιμένει ότι ποτέ δεν αισθάνθηκε λιγότερο δυνατός στα 17 χρόνια του ως vegan όπως οι ομόλογοι  κρεατοφάγοι συναθλητές του:   «Ich war immer einer der Kräftigsten.»

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα