Αρχική » O Schwarzenegger & το ηλεκτροκίνητο G-Wagen

O Schwarzenegger & το ηλεκτροκίνητο G-Wagen

by admin

O Arnold Schwarzenegger λατρεύει τα θηριώδη τζιπ και είχε κατά καιρούς πολλά Hummer και Mercedes-Benz Unimog. Όμως οι καιροί αλλάζουν, και για να ευθυγραμμιστεί με τις σύγχρονες τάσεις, ο 69χρονος “Terminator” έπρεπε να οδηγεί κάτι λιγότερο ή και καθόλου βενζινοβόρο και ρυπογόνο. Έτσι, όταν βρέθηκε στην πατρίδα του την Αυστρία, για τον φημισμένο αγώνα σκι Hahnenkamm του Kitzbuehel, επισκέφθηκε την Kreisel Electric.


[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”1y4evYuPGgk”]


H Kreisel Electric είναι μια startup εταιρεία που ιδρύθηκε από τρεις αδελφούς και κατασκευάζει ηλεκτροκινητήρες, συστοιχίες μπαταριών και πρωτότυπα. Υποστηρίζουν ότι οι μπαταρίες τους έχουν πολύ μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα και αυξάνουν σημαντικά την αυτονομία, οπότε έχουν μετατρέψει κάμποσα ηλεκτρικά μοντέλα για να το αποδείξουν. Τώρα βρίσκονται στη φάση της κατασκευής ενός εργοστασίου μπαταριών των 800 MWh και λέγεται ότι συνεργάζονται με αυτοκινητοβιομηχανίες για την εφαρμογή της τεχνολογίας τους σε μοντέλα παραγωγής.

kreisel-electric-schwarzenegger-copyright-kreisel-electric-gmbh-www-martinproell-com-4

Χρειάζονται λοιπόν διαφήμιση, οπότε τι καλύτερο από το να παρουσιάσει το ηλεκτροκίνητο G-Wagen τους ο γνωστός σούπερσταρ των ταινιών δράσης και πρώην κυβερνήτης της California.

kreisel-electric-schwarzenegger-copyright-kreisel-electric-gmbh-www-martinproell-com-13
Η Kreisel λοιπόν πήρε ένα Mercedes-Benz G350 d και αντικατέστησε τον κινητήρα με έναν ηλεκτρικό των 360 kW (490 PS). Στη θέση του ρεζερβουάρ βενζίνης τοποθέτησε μια δική της μπαταρία των 80 kWh, που ζυγίζει 510 kg, δίνει εκτιμώμενη αυτονομία 300 km και –το κυριότερο– μπορεί να φορτίζεται στα 150 kW, δηλαδή πολύ πιο γρήγορα από τις γνωστές μπαταρίες ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων (Θέλει 25 λεπτά για να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της). Το ηλεκτρικό G-Wagen κάνει το 0-100 km/h σε 5,6” (3” πιο γρήγορα από το βενζινοκίνητο μοντέλο) και φτάνει μια τελική ταχύτητα 183 km/h. Κιβώτιο ταχυτήτων δεν υπάρχει, αλλά ο ηλεκτροκινητήρας συνδέεται με το ενδιάμεσο βοηθητικό κιβώτιο (transfer), οπότε το αυτοκίνητο εξακολουθεί να έχει και κοντή βοηθητική σχέση («αργό») για τις δύσκολες διαδρομές εκτός δρόμου.

 

kreisel-electric-schwarzenegger-copyright-kreisel-electric-gmbh-www-martinproell-com-1

Η ιδέα της μετατροπής λέγεται ότι ήταν του Schwarzenegger, που φάνηκε ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα κι έφυγε οδηγώντας με ένα τεράστιο πούρο στο στόμα. Τιμές η Kreisel δεν έχει δώσει ακόμη, αλλά μην περιμένετε να κάνει τη μετατροπή για πενταροδεκάρες.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα