Αρχική » “Πιάστηκε” Κύκλωμα Αναβολικών στην Αθήνα

“Πιάστηκε” Κύκλωμα Αναβολικών στην Αθήνα

by admin

Ναι! Επιβεβαίωση της χημικής  κουλτούρας, τίποτα καινούριο, απλά “έσκασε” στην δημοσιότητα. Όσοι με διαβάζουν έχουν κατανοήσει εδώ και καιρό ότι άλλο Μυϊκός γαμπρός που “τρυπιέται” από ματαιοδοξία και φιγούρα και άλλο διορατικός, Μυϊκός  biznesman. Απλώς  όπως συνήθως γίνεται το “σήμα” δόθηκε από το εξωτερικό, και σταμάτησαν οι δουλειές.

Δες Εδώ το άρθρο μου πριν λίγες ημέρες
Γίνε μετανάστης και πούλα Ντόπα! μην νευριάζεις !

Παρακάτω η είδηση

Ένας Μαθηματικός κι ένας Μηχανολόγος-Μηχανικός του Πολυτεχνείου φέρονται μεταξύ των ηγετικών μελών του κυκλώματος παρασκευής αναβολικών στην περιοχή της Βάρης και την εν συνεχεία διακίνησή τους στη χώρα, αλλά και μέσω εταιριών ταχυμεταφορών σε χώρες της Ευρώπης, όπως Βρετανία, Ολλανδία και Ουγγαρία. Μέχρι χθες τη νύχτα, στη μεγάλη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, είχαν πραγματοποιηθεί 11 συλλήψεις, ενώ σε ένα εξοχικό σπίτι της Βάρης, το οποίο είχε μετατραπεί σε εργαστήριο παρασκευής των αναβολικών κατασχέθηκαν χιλιάδες σκευάσματα και περίπου 100.000 ευρώ σε μετρητά.[quote]Το κύκλωμα φαίνεται να λειτουργούσε εδώ και έξι χρόνια, ενώ η διάδοση της δραστηριότητας φαίνεται να γινόταν από «στόμα σε στόμα» μέσα σε συγκεκριμένα γυμναστήρια και αθλητικές διοργανώσεις μπόντι μπίλντινγκ[/quote]

(Επίσης μεταξύ των συλληφθέντων, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες βρίσκεται και αστυνομικός που υπηρετούσε έως τώρα σε υπηρεσία της Ασφάλειας και ο οποίος φέρεται να έχει τακτικές συνομιλίες με ηγετικά μέλη του κυκλώματος.)

Ο ετήσιος τζίρος από τη διακίνηση των αναβολικών εκτιμάται από αστυνομικούς στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Το κύκλωμα φαίνεται να λειτουργούσε εδώ και έξι χρόνια, ενώ η διάδοση της δραστηριότητας φαίνεται να γινόταν από «στόμα σε στόμα» μέσα σε συγκεκριμένα γυμναστήρια και αθλητικές διοργανώσεις μπόντι μπίλντινγκ, με τον κύκλο των επαφών να έχει διευρυνθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αφορμή για την αποκάλυψη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η αποστολή μιας παραγγελίας αναβολικών στο εξωτερικό, όπου ένα από τα δέματα… έπεσε, μπροστά στα μάτια των ξένων αστυνομικών, άνοιξε, αποκαλύφθηκε το παράνομο περιεχόμενό του και στη συνέχεια κάποια στοιχεία της αποστολής.

Ακολουθώντας ακριβώς το αντίθετο δρομολόγιο του δέματος των αναβολικών οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στους πρώτους εμπλεκόμενους στην Ελλάδα. Από εκεί και μετά την με την παρακολούθηση ξετυλίχθηκε μπροστά στους ερευνητές ολόκληρο το κύκλωμα και η έδρα του στη Βάρη.

Όπως συμβαίνει σ αυτές τις δραστηριότητες, διαπιστώνεται κι εδώ ότι τα αρχηγικά μέλη είχαν δημιουργήσει και εταιρεία offshore για να κάνουν «αόρατα» τα έσοδά τους.

Έχουν ήδη ζητηθεί δικαστικώς να γίνουν άρσεις τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθούν οι ροές των εσόδων. Εκτός από το εργαστήριο στη Βάρη, εντοπίστηκε και ένα μικρότερο στη Λ. Βουλιαγμένης στον Αγ. Δημήτριο, ενώ μία άλλη αποθήκη βρέθηκε στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι!

Εκτός από τους δύο επιστήμονες, στο κύκλωμα οι πληροφορίες φέρουν άλλα 3-4 άτομα, που ήταν οι μεσάζοντες με τους πελάτες. Οι υπόλοιποι ήταν οι διακινητές των αναβολικών σκευασμάτων, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τον… χημικό της οργάνωσης, που γνώριζε τα της σύνθεσης των αναβολικών.

Επίσημη ενημέρωση για τη σοβαρή υπόθεση αναμένεται στις 12 το μεσημέρι στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

πηγή : http://www.alphafreepress.gr

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα