Αρχική » Oρισμένα Energy Drinks οδηγούν σε αύξηση της ηπατικής βλάβης

Oρισμένα Energy Drinks οδηγούν σε αύξηση της ηπατικής βλάβης

by admin

Νοέμβριος 2016 : Μπάφαλο, Νέα Υόρκη (WKBW) – “Είναι μια προσωπική επιλογή υποθέτω,» δήλωσε ο Nick Paolini,  φοιτητής στο Μπάφαλο, ο οποίος λέει ότι χρησιμοποιεί συμπληρώματα για προπόνηση καθημερινά. “Eτσι, αν μελετήσετε τι αναγραφούν, και πιστεύετε ότι είναι εντάξει για να τα λάβετε, νομίζω ότι είναι εντάξει τότε”

Παρ όλα αυτά αν έχετε <μελετήσει> επάνω στα συμπληρώματα και Energy Drinks, όπως μερικοί σπουδαστές στο Buffalo θα βρείτε στοιχεία  ηπατικής βλάβης από τη χρήση τους που είναι σε άνοδο.

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”nALjxph6qtM”]

“Εγώ συνήθως λάμβανα συμπληρώματα καθημερινά” δήλωσε ο Richard Rinall ένας άλλος φοιτητής, ο οποίος λέει ότι χρησιμοποιεί περίπου τρία συμπληρώματα ανά προπόνηση. “Πριν, παίρνω ένα pro-workout. Κατά τη διάρκεια  αμινοξέα. Μετά, παίρνω πρωτεΐνη”

Είναι αυτά τα συμπληρώματα -bodybuilding και απώλειας βάρους που έχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο; Ορισμένα συμπληρώματα για προπόνηση, είναι παράνομα επειδή έχουν αναβολικά στεροειδή. Ενώ ορισμένα συμπληρώματα απώλειας βάρους έχουν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, μια ουσία που έχει συνδεθεί με οξεία ηπατική βλάβη, ηπατική ανεπάρκεια, ακόμα και θάνατο.

“Ακριβώς επειδή είναι όλα τα φυσικά, δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλή”, δήλωσε η Carol Denysschen, πρόεδρος της Υγείας -Διατροφής και της Διαιτολογίας  στο Buffalo. “Βότανα σε ορισμένες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν  βλάβη του ήπατος και μπορεί να αυξήσουν τις παρενέργειες”.

Η Carol Denysscen πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά συμπληρώματα που οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να αγοράσουν over-the-counter ή σε απευθείας σύνδεση, που επηρεάζουν το ήπαρ, συμπεριλαμβανομένης της Echinacea.

O FDA δεν ρυθμίζει τα συμπληρώματα βοτάνων, όπως κάνουν με τα φάρμακα”, είπε η Denysscen. “Θα αποσύρει ένα συμπλήρωμα από την αγορά, αλλά μόνο αφού έχει υπάρξει παράπονα λόγω των παρενεργειών”

Η μελέτη δείχνει  ότι οι Αμερικανοί ξόδεψαν $ 140 εκατομμύρια σε εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού το 2015. Οι φοιτητές πληρώνουν επίσης ένα καλό ποσό για τα συμπληρώματα προπόνησης. Σε μια δαπάνη το μήνα:

“Θα έλεγα λίγο πάνω από $ 100,” δήλωσε ο Rinallo. “Είναι πολύ δημοφιλή αυτές τις ημέρες” . “Ξέρω ότι υπάρχει έρευνα που λέει κάποια πράγματα, πως  μπορεί να είναι κακό για την υγεία, αυτό και αυτό, αλλά έχω την τάση να επιλέγω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω”.

H Ηπατική νόσος συσχετίζεται, επειδή το ήπαρ σας είναι το πρωταρχικό όργανο που μεταβολίζει όλα αυτά τα συμπληρώματα, όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, και όλα αυτά τα συνταγογραφούμενα φάρμακα”, δήλωσε η Denysscen. “Έτσι, αν πάρετε αυτά, σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να μειώσετε τη λειτουργία του ήπατος”

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα