Αρχική » Όταν η αγωγή τεστοστερόνης για SEX διαλύει την καρδιά!

Όταν η αγωγή τεστοστερόνης για SEX διαλύει την καρδιά!

by admin

Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα να έχεις χαμηλή τεστοστερόνη και να χρησιμοποιείς φαρμακευτική αγωγή. Μόνο που κάποιους δεν τους ενδιαφέρει το πρόβλημα σου αλλά το πορτοφόλι σου!

H θεραπεία τεστοστερόνης, η οποία χρησιμοποιείται  από εκατομμύρια άνδρες, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παρενέργειες που σχετίζονται με την καρδιά, περιλαμβανομένων των καρδιακών προσβολών.

Μήπως πάσχετε από καρδιακά προβλήματα ή θρόμβους στο αίμα μετά τη λήψη τεστοστερόνης;

Για τους άνδρες που πάσχουν από χαμηλή τεστοστερόνη, γνωστή ως χαμηλής Τ, τα φάρμακα θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης μπορεί να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων των ορμονών στο σώμα και να προσφέρουν ανακούφιση από μια σειρά συμπτωμάτων όπως κόπωση, χαμηλή σεξουαλική ορμή και αύξηση του σωματικού βάρους.

testosterone-production

Αυτό που οι περισσότεροι από αυτούς τους άνδρες μπορεί να μην γνωρίζουν, είναι ότι τα φάρμακα όπως το AndroGel μπορεί να δημιουργήσουν κινδύνους για την υγεία. Ένα από τα πιο σοβαρά είναι ο αυξημένος κίνδυνος καρδιακής προσβολής.

Ένας αριθμός μελετών συνδέουν την θεραπεία υποκατάστασης τεστοστερόνης (TRT) με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων. Οι μελέτες αυτές τράβηξαν την προσοχή του FDA, που εξέδωσε μια προειδοποίηση ασφαλείας δηλώνοντας ότι θα ερευνήσει αυτά τα ευρήματα για να καθορίσει αν η νέα σήμανση για τα προϊόντα είναι σε τάξη. Επιπλέον, ο οργανισμός επανέλαβε την επίσημη θέση του σχετικά με τα προϊόντα αυτά, υπενθυμίζοντάς τους καταναλωτές και τους γιατρούς ότι θα πρέπει να συνταγογραφείται αγωγή  μόνο σε αποδεδειγμένες περιπτώσεις χαμηλής τεστοστερόνης και μόνο όταν οι ασθενείς έχουν συμπτώματα.

AndroGel

zykdmadwahticcyu0rw4

Μερικοί γιατροί, συμπεριλαμβανομένου του Dr. Bradley Anawalt του Δικτύου Υγείας – Hormone Health Network , προειδοποιούν τους ασθενείς σχετικά χαμηλής (Τ) και τις  κλινικές, που διαχειρίζονται φάρμακα χωρίς να κάνουν τη σωστή  δοκιμή στους ασθενείς.

“Είναι εργοστάσια ορμόνης του σεξ” είπε ο Dr. Bradley Anawalt . “Τι εννοώ με αυτό, είναι έξω από την πρακτική και είναι μεγάλος μύθος πώς η τεστοστερόνη μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα. Και είναι πραγματικά  εκεί έξω που κάποιος  μπορεί  να συνταγογραφήσει όσο τεστοστερόνη γίνεται που ενδεχομένως, και δεν είναι σαφές, ότι όλες αυτές οι πρακτικές είναι απολύτως ασφαλής”.

Μελέτες – Σύνδεσμος τεστοστερόνης & εμφράγματα

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε για την τεστοστερόνη τον Ιανουάριο του 2014 διαπίστωσε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε άνδρες που χρησιμοποιούνται τεστοστερόνη.
Ο κίνδυνος δεν ισχύει μόνο για τους ηλικιωμένους άνδρες. Αλλά και νέους άνδρες με προϋπάρχουσα καρδιακή νόσο όπου είχαν “μια διττή αύξηση του κινδύνου μη θανατηφόρου εμφράγματος λίγο μετά την έναρξη της θεραπείας με τεστοστερόνη,” σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο συγγραφέας της μελέτης, επιδημιολόγος William Finkle, είπε “ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής θα πρέπει να προστεθεί στη συζήτηση μεταξύ των ασθενών και των γιατρών.”[quote]Ο κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων έχει οδηγήσει τις ομάδες υπεράσπισης των καταναλωτών να ζητούν την προειδοποίηση αναγραφής black-box warning για όλες τις συσκευασίες τεστοστερόνης[/quote]
testosterone-cypionate-injection_0Στη μελέτη εμπλέκονται τα αρχεία 55.000 ανδρών oπου προβλέπονται  μέθοδοι χρήσης τεστοστερόνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι στις πρώτες 90 ημέρες από την έναρξη της ορμονικής θεραπείας
1 στους 167 άνδρες ηλικίας 65 ετών και άνω θα μπορούσαν να υποστούν καρδιακή προσβολή, ενώ
1 στους 100 άνδρες κάτω των 65 ετών με προϋπάρχουσα καρδιακή νόσο μπορεί να έχει ένα επεισόδιο.

Άλλες προηγούμενες μελέτες αποκάλυψαν επίσης αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων. Μια μικρότερη έρευνα του 2010 που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine αποκάλυψε “ο κίνδυνος καρδιαγγειακών ανεπιθύμητων ενεργειών που σχετίζονται  σε κάθε περίπτωση παρέμεινε σημαντικά μεγαλύτερη μεταξύ των ανδρών στην ομάδα της τεστοστερόνης από ό, τι μεταξύ των ανδρών στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.” Μια άλλη μελέτη από το ίδιο έτος ακυρώθηκε λόγω του δυνητικά υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου σε άτομα.

“Έχουμε το 2010 μια μελέτη που ακυρώθηκε λόγω απρόβλεπτων καρδιαγγειακού κινδύνου”   είπε ο William Finkle . “Νομίζω ότι ήταν επαρκή για να δικαιολογήσουν μια προειδοποίηση.”

Μια άλλη μελέτη από το Νοέμβριο του 2013 βρήκε μια αύξηση στο ρυθμό των καρδιακών προσβολών και άλλων καρδιαγγειακών ζητημάτων ανθρώπων που έλαβαν τα φάρμακα ορμονικής υποκατάστασης σε σχέση με εκείνους που δεν το έκαναν.

Ο κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων έχει οδηγήσει τις ομάδες υπεράσπισης των καταναλωτών να ζητούν την προειδοποίηση  αναγραφής black-box warning για όλες τις συσκευασίες τεστοστερόνης. Ο Δρ Sidney Wolfe της Public Citizen, δήλωσε ότι η οργάνωση προσέφυγε στο FDA και απαιτεί  από τους κατασκευαστές να προσθέσουν  προειδοποιήσεις στα πακέτα των διαφόρων προϊόντων αντικατάστασης ορμονών που διατίθενται ήδη στην αγορά.

Heart Disease Risk Rises With Testosterone Levels

heart-disease-risk-men

[Προηγούμενες μελέτες] έδειξαν ότι υπήρχε μια 50 τοις εκατό αύξηση του καρδιαγγειακού κινδύνου… 14 μελέτες που δεν είχαν χρηματοδοτηθεί από τη βιομηχανία φαρμάκων [έδειξαν] διπλασιασμό των κινδύνων που ενθαρρύνουν περισσότερο  την μαζική χρήση και υποστηρίζουν την κατάχρηση των προϊόντων τεστοστερόνης για τους περισσότερους ανθρώπους.

Άνδρες & Αγωγές κατά της τεστοστερόνης

Το θέμα των επιπτώσεων της τεστοστερόνης και των ενεργειών που σχετίζονται με την καρδιά έφερε την υπόθεση στα δικαστήρια. Τέσσερις ημέρες μετά ο FDA εξέδωσε προειδοποίησης ασφαλείας  για την τεστοστερόνη και , πέντε άνδρες στην ηλικία 50-63 κατέθεσαν αγωγές σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σικάγο κατά της Abbott Laboratories στην spin-off εταιρεία Abbvie Inc, και τους ιθύνοντες ενός φαρμάκου αντικατάστασης τεστοστερόνης που ονομάζεται AndroGel.

Η καταγγελία ΑΝΑΦΕΡΕΙ : ότι τρεις από τους άντρες είχαν καρδιακά επεισόδια μετά τη χρήση ανδρογόνων ότι ο ένας είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και ότι ο άλλος είχε υποστεί ένα μίνι-εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται επίσης ότι οι εταιρείες αυτές εξαπάτησαν τους καταναλωτές, που χρησιμοποιούν επιθετικές και παραπλανητικές πρακτικές μάρκετινγκ που τόνισαν τα οφέλη του φαρμάκου και  την υπερβολική ανάγκη για αυτό, ενώ υποτίμησαν  τις γνωστές, σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα