Αρχική » Οι ΙΡΑΝΟΙ το είπαν μην ξεβρακώνεστε γυναίκες! – NO Bodybuilding – Fitness

Οι ΙΡΑΝΟΙ το είπαν μην ξεβρακώνεστε γυναίκες! – NO Bodybuilding – Fitness

by admin

O Επικεφαλής της Ομοσπονδίας Bodybuilding του Ιράν ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες bodybuilders και οι τέσσερις άνδρες προπονητές τους, σταματούν να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς. Η ομοσπονδία προσθέτει ότι θα τηρήσει την απόφαση του δικαστηρίου για το θέμα αυτό.[quote]Αυτά τα δύο άτομα που συμμετείχαν σε ανεπίσημες διοργανώσεις στο εξωτερικό με ακατάλληλα ρούχα θα κατηγορηθούν για τις πράξεις τους![/quote] Η Μιζάν Khabar η επίσημη ιστοσελίδα του ιρανικού δικαστικού σώματος ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι μια ομάδα διαγωνιζομένων που αναφέρεται ως “ημίγυμνη γυναικεία ομάδα ιρανών  ψευδό-αθλητών” έχουν κληθεί στο δικαστήριο.

saveΕν τω μεταξύ εισαγγελέας της Τεχεράνης  Abbas Jafari  Dowlatabadi ανακοίνωσε ότι οι  καταγγελίες είναι εναντίον δύο αθλητριών λέγοντας: “Αυτά τα δύο άτομα που συμμετείχαν σε ανεπίσημες διοργανώσεις στο εξωτερικό με ακατάλληλα ρούχα θα κατηγορηθούν για τις πράξεις τους ”

shiva-bagheri-35

Η bodybuilder Shiva Bagheri ζει και αγωνίζεται στις ΗΠΑ

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι  ο Nasser Pouralifard, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Bodybuilding έχει κληθεί από τη δικαστική εξουσία όσον αφορά τη συμμετοχή  μιας ιρανής γυναίκας bodybuilder σε διεθνή διαγωνισμό και την δημοσίευση φωτογραφιών από την εκδήλωση στα social media. Ο Pouralifard ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδία δεν γνώριζε τη συμμετοχή της ιρανής γυναίκα bodybuilder στον αγώνα και οι τέσσερις προπονητές που συνδέονται με το περιστατικό έχουν ήδη αποσυρθεί.

Πρόσθεσε ότι η ομοσπονδία έχει τονίσει επανειλημμένα ότι δεν θα εμπλακεί στην προπόνηση των γυναικών bodybuilders, διότι η δραστηριότητα είναι σε αντίθεση με τις αξίες της Ισλαμικής Δημοκρατίας και της “αξιοπρέπειας των γυναικών”.

khani

Mercedes Khani ζει και αγωνίζεται στις ΗΠΑ -IFBB FIGURE

Προσθέσει ότι, αν ως εκ τούτου, βλέπουμε αποδείξεις της δραστηριότητας αυτής στα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης , εμείς θα το αναφέρουμε στο δικαστικό σώμα. Η ομοσπονδία φέρεται να έχει  συμμορφωθεί με δικαστικές αποφάσεις και στη συνέχεια έχει επιβάλει τους  δικούς της πειθαρχικούς  κανονισμούς.

Οι γυναίκες που θέλουν να εισέλθουν  σε διαγωνισμούς πρέπει να εγκαταλείψουν το Ιράν!

Παρά την έλλειψη αποδοχής για τις γυναίκες  δραστηριότητες στο  bodybuilding, υπάρχει ένας αριθμός Ιρανών γυναικών που έχουν εμπλακεί στο bodybuilding για πολλά χρόνια. Μετά την είδηση ​​της σύλληψης και της ποινικής δίωξης των γυναικών bodybuilders στο Ιράν και τους προπονητές τους,  στο δίκτυο Sharvand δημοσιεύονται  στοιχεία αυτών των αθλητών.

shiva-bagheri-04

Shiva Bagheri

Σύμφωνα με την αναφορά του δικτύου Shahrvand, η 38 χρονών Samira, η οποία έχει ασχοληθεί με το bodybuilding για πάνω από 18 χρόνια και είναι ένας προπονητής σε ένα γυμναστήριο στο κέντρο της πόλης της Τεχεράνης, είχαν πρόβλημα πριν από πέντε χρόνια, όταν προσπαθούσαν  να συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό..

monaΤο δίκτυο Samira αναφέρει ότι πριν από πέντε χρόνια, ύστερα από σοβαρή προπόνηση και δίαιτα, αυτή και άλλες πέντε αθλήτριες ήταν έτοιμες  να ενταχτούν σε ένα διαγωνισμό φυσικής κατάστασης που λάμβανε χώρα στο Ντουμπάι. Προσθέτει, ωστόσο, ότι τα σχέδιά τους είχαν διαλυθεί όταν οι ισλαμιστές αξιωματούχοι ασφαλείας της  Δημοκρατίας ανακάλυψαν το σχέδιό τους και κατασχέθηκαν τα διαβατήριά τους!  Επίσης, φέρεται να τιμωρήθηκαν  με χρηματικά πρόστιμα.

mo

Mona Poursaleh ζει και αγωνίζεται στις ΗΠΑ

Το δίκτυο  Samira που τώρα επικεντρώνεται μόνο στην προπόνηση προσθέτει ότι ιρανές γυναίκες που έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς δεν μπορούν  πλέον να επιστρέψουν  στη χώρα. Προσθέτει ότι η Ομοσπονδία Bodybuilding του Ιράν πρέπει να οργανώσει  τις εγχώριες διοργανώσεις, έτσι ώστε οι γυναίκες που ενδιαφέρονται για αυτήν την προπόνηση , τουλάχιστον να έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν σε επαρχιακές και εθνικές εκδηλώσεις.

ang

Angylina Maftano Sexy Iranian Bikini Model

Η  Neda μια άλλη γυναίκα bodybuilder που ασχολείται με την έντονη προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για  fitness και bodybuilding διαγωνισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες λέει  στο Shahrvand ότι δεν υπάρχει χώρος για το bodybuilding γυναικών ή ακόμη και  το fitness στο Ιράν. Προσθέτει ότι υπάρχουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις για fitness και bodybuilding, αλλά παρέχονται  ανεσεις μόνο για τους άνδρες.

66

Το πρόβλημα του bodybuilding για τις γυναίκες στο Ιράν συνδέεται με το θέμα του χιτζάμπ και την εκτέλεση του ισλαμικού κώδικα ενδυμασίας των γυναικών σε όλους τους χώρους της ζωής στην Ισλαμική Δημοκρατία. Ως εκ τούτου, οι γυναίκες δεν μπορούν ουσιαστικά να συμμετέχουν σε κάθε είδους αθλητική προσπάθεια που απαιτεί ότι αμφισβητεί το  χιτζάμπ τους.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα