Αρχική » Προπόνηση στη φυλακή! Άσκηση για διαφυγή-No Image

Προπόνηση στη φυλακή! Άσκηση για διαφυγή-No Image

by admin

Αυτό το ανάρτησα για να σκεφτούν κάποιοι την τεμπελιά τους. Την δικαιολογία τους στον “παχυντικό καναπέ” και την ευχαρίστηση που απολαμβάνουν από τα χάδια του γλυκού μωρού τους, καθημερινά, απολαμβάνοντας το “πολύτιμο”.. παρατώντας προπόνηση και προσπάθεια, πίνοντας καφέ και σχολιάζοντας την μπάλα.

Εδώ δεν έχει τρυφερά μωρά αλλά  μόνο παλιοσίδερα και άντρες!

Ντριν! Ντριν!..θυμάμαι πριν χρόνια τον χτύπο στο τηλέφωνο του γραφείου, στην άλλη άκρη της γραμμής μια βαριά, ευγενική, φωνή..

Είμαι από τις φυλακές Γρεβενών..θα ήθελα να συζητήσουμε για κάποια βάρη και μπάρες που θέλουμε εδώ..

Όπως φάνηκε εκείνη τη περίοδο μια ομάδα φυλακισμένων πήρε την άδεια από τις αρχές των φυλακών ώστε να αγοράσει  κάποια βάρη και μπάρες, ένα υποτυπώδη εξοπλισμό, ώστε να γυμνάζονται εκεί. Πράγματι μετά από κάποιες επαφές τους παραδώσαμε τον εξοπλισμό, δυο πάγκους πιέσεων, μπάρες, αλτήρες και περίπου 400kg.

Waikeria Prison, New ZealandÕs largest, which according to the warden has 50% Maori inmates, but according to the Maori guards and inmates, has closer to an 85% Maori population. In New Zealand as a whole the Maori are only 15%.  Please note: The photo rules in prison were that no pictures could be published where an inmate was recognizable.    This photo was taken as part of a story for GEO Magazine on the Maori Independence Movement that is trying to regain rights given to the Maori under the treaty of Waitangi. These rights to land and fishery, among others, have since been usurped during hundreds of years of British and now New Zealand rule.

Σε παγκόσμια κλίμακα οι φυλακές είναι οι τελευταίος τόπος που θα φανταζόσουν την προπόνηση ως ιδανική. Οι συνθήκες στις περισσότερες από αυτές είναι απαράδεκτες  για να ζεις, ανθρώπινα, ενώ κάνεις την ποινή σου. Περισσότερο ακόμη να γυμνάζεσαι!
Η “καναπεδάτη” εξασφαλισμένη κριτική, εύκολα θα σχολιάσει.. πως τα βάρη εκεί, είναι μια διέξοδος, και για αυτό αναγκαστικά γίνεται. Θα έλεγα πολύ εύκολο να το λες, απ΄εξω, δύσκολο να το πράττεις από μέσα. Και αυτό διότι οι ψυχική δύναμη που απαιτείται η ανασύνταξη του εαυτού σου, το κίνητρο, είναι το πιο δύσκολο κομμάτι.

Γυμναστικοί εφευρέτες !

Πίσω από τα σίδερα βρίσκεις τρόπους, όταν το επιζητείς το καταφέρνεις! εδώ δεν πας για αγώνες BODYBUILDING με πρωτεϊνούχα γεύματα και στρωμένα προπονητήρια.
Εφευρίσκεις γυμναστική κουλτούρα.

[pp_gallery gallery_id=”18001″ width=”200″ height=”200″]


rr

Το σίγουρο είναι ότι τα γεύματα στις φυλακές είναι τυποποιημένα, αναγκαστικά συμβιβάζεσαι με μια διατροφή που εμπεριέχει ζάχαρη και αλάτι. Το κόλπο είναι τα κάψεις όσο μπορείς, οι επιλογές σε αυτό είναι αρκετές, δημιουργώντας ένα προπονητικό πρόγραμμα που συνδυάζει:

  • Αερόβια – Αναερόβια Βελτίωση
  • Μυϊκή Ενδυνάμωση
  • Νευρομυϊκή συναρμογή με ποικιλία ασκήσεων που βελτιώνουν το Νευρομυϊκό σύστημα.

Το πιο σημαντικό πριν την ενδυνάμωση είναι να ελέγχεις το σώμα σου!

Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει προπονητικά προγράμματα που εστιάζουν σε αυτό, σε συνδυασμό με προπονητικές ρουτίνες  με αντιστάσεις στη φυλακή , είναι τα prison workout!

[pp_gallery gallery_id=”18020″ width=”100″ height=”100″]

[quote]Στην φυλακή ο πάγκος είναι εικόνα ανδροπρέπειας και ενδυνάμωσης [/quote]

prison-weightlifting

Βάρη και Αλτήρες το επιθυμητό φουσκωτηλίκι

Σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια έχουν μπει και ντόπες στην φυλακή. Ένα φαινόμενο που σε παγκόσμια κλίμακα εισχώρησε και σε αυτή την κλειστή κοινωνία.
Τα βελτιωτικά φάρμακα προϋποθέτουν και συγκριμένο εξοπλισμό, είτε είσαι καθαρός, είτε όχι τα βάρη σε ανεβάζουν. Ο οριζόντιος πάγκος πιέσεων  είναι ο βασιλιάς, ένα παραδοσιακό όργανο που δυστυχώς σήμερα τείνει να γίνει κρεμαστάρι για τα ρούχα!.. σε πολλά γυμναστήρια, όπου φιγουρατζήδες νεαροί δουλεύουν πολύ μπράτσα με winstrol.
Στην φυλακή ο πάγκος είναι εικόνα ανδροπρέπειας και ενδυνάμωσης, σε συνδυασμό με τις πιέσεις μπάρας για ώμους ή τις έλξεις δικεφάλων με μπάρα, είναι το απόλυτο τρίπτυχο.[quote]Του καλομαθημένου που είναι έξω του φταίνε όλα, γεύματα, πρωτεΐνες, κλιματισμός κ.α κάπου κάπου χτυπά και την ντόπα του για να το παίξει σκληρός στα κορίτσια, στην παραλία και την καφετερία.[/quote]

275D779E00000578-3030092-Inmates_of_different_races_play_basketball_together_in_the_Sensi-a-71_1428485350299

Τα βάρη σε κλειστό χώρο προκαλούν νευρομυϊκή πίεση, είτε είσαι στην φυλακή , είτε χτυπιέσαι στο γυμναστήριο της γειτονιάς, ο συνδυασμός τους με αθλοπαιδίες ξεμπλοκάρει το μυαλό! Aντιστρεσάροντας το σώμα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ σε περιόδους αποχής από τα βάρη κολυμπούσε στην πισίνα.

Bane Training

Στην φυλακή είσαι ο personal trainer του εαυτού σου ή εκτιμάς την βοήθεια του συγκρατούμενου, όλοι αυτοσχεδιάζουν σε μια εγκλωβισμένη κατάσταση.
 Εδώ οι επαναλήψεις είναι πιο πολλές και αναγκαστικές, διότι τα φόρτια είναι λιγότερα και τα ελάχιστα όργανα υποτυπώδη , παρ’ όλα αυτά φτιάχνεις σώμα αρκεί να το πιστεύεις!

  • Bench press –> push ups
  • Military press —> wide stance push ups
  • Leg press –> squat
  • Leg curl –> squat
  • Bicep curl –> pull ups
  • Lat pull down –> pull ups
  • Οποιοδήποτε παραμφερή άσκηση ενδυνάμωσης που πιστεύεις

[quote]Οι φτωχοί μοιάζουν με τους φυλακισμένους γυμνάζονται χωρίς κλιματισμό![/quote]

OO

Του  καλομαθημένου του φταίνε όλα, γεύματα, πρωτεΐνες , κλιματισμός κ.α  κάπου κάπου χτυπά και την ντόπα του για να το παίξει σκληρός στα κορίτσια, στην παραλία και την καφετερία.

Η μια πλευρά λέει: Με φταίει το γυμναστήριο θα πάω στο άλλο που έχει καλυτέρα όργανα,  άσε !θα πάω στο άλλο που έχει καλύτερες γυναίκες!
Η άλλη πλευρά: θα πάω στον αγωνιστικό που έχει γνώσεις για να με φτιάξει ή  το παράπονο του ..να πάρει ρε μάνα! δεν μου αρέσει το ρύζι που μου έφτιαξες σήμερα, κάντο καλύτερο!

Στιχομυθίες και λόγια χαμένα μιας βολεμένης κοινωνίας που θεωρεί ότι κάνει βάρη ότι γυμνάζεται και γίνεται σκληρή μόνο που είναι απέξω και βλέπει πολλές ταινίες!

[quote]Για το τέλος βάζω αυτό, αυτοί πληρώνουν, για τα εγκλήματα τους, άλλα γυμνάζονται! για σένα το λέω φιγουρατζή που το παίζεις ωραίος στις γυναίκες και σκληρός στα πιτσιρίκια![/quote]


[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”rKnKA-ppfE8#t=36″]


 

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα