Αρχική » Γίνε το γαϊδούρι της συντρόφου σου! Δυνάμωσε τις Γάμπες

Γίνε το γαϊδούρι της συντρόφου σου! Δυνάμωσε τις Γάμπες

by admin

Όχι πια αδύναμες  γάμπες . Ένα ακόμη μυστικό για την προπόνηση όγκου από τον Larry Scott. Προτείνει donkey (άρσεις γαϊδάρου) αλλά και ανύψωση γάμπας στο leg press.

Ας ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με αυτά τα πεισματάρικα σημεία του σώματος που ονομάζονται γάμπες. Θα  ήθελα να μοιραστούμε ένα μικρό μυστικό, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τις αναπτύξετε περισσότερο. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά  εμένα δεν με καλύπτουν οι παλιές συμβατικές ασκήσεις για τις γάμπες- ξέρετε, ανυψώσεις γάμπας στο leg press, όρθιες ανυψώσεις γαμπών, καθιστές ανυψώσεις γαμπών. Προκαλούν αρκετό πόνο αλλά, με φυσιολογική προπόνηση, δεν αναπτύσσονται.

calves

Μπορεί να ασχολείστε χρόνια με επαναλήψεις σε μηχανήματα και να μη δείτε καμία αλλαγή στις γάμπες- εκτός αν χρησιμοποιήσετε μαγικά κολπάκια. Το μυστικό για να αναπτύξετε τις γάμπες σας είναι να τις πιέσετε, κάτι που συνήθως δεν κάνετε.[quote]οι γάμπες είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να ασκούνται στις πολλές επαναλήψεις [/quote]

Ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο δύσκολο να αναπτύξετε τις γάμπες σας, είναι ότι τις γυμνάζετε σε κάθε βήμα. Όπου και να πάτε, κάνετε ανυψώσεις γάμπας με ένα πόδι.

AYL59[quote] Κανένα άλλο μέρος του σώματος δεν τραβάει την προσοχή μας τόσο πολύ[/quote]
Τι συμβαίνει με τις γάμπες 

Κανένα άλλο μέρος του σώματος δεν τραβάει την προσοχή μας τόσο πολύ. Εάν ασκείτε συνέχεια και για μεγάλο χρονικό διάστημα έναν μυ, σταδιακά θα εξελιχτεί σε κόκκινη μυϊκή Ίνα. Ας δούμε ένα παράδειγμα: το στήθος της γαλοπούλας αποτελείται από μια λευκή μυϊκή ίνα, γιατί αυτό το τμήμα δεν πετάει πια. Απλά περιφέρονται στο κοτέτσι, περιμένοντας τη σειρά τους για την ημέρα των Ευχαριστιών. Το αντίθετο συμβαίνει με το στήθος της πάπιας -αυτό είναι διαφορετικό. Οι πάπιες πετούν από τον Καναδά ως το Μεξικό και αντίστροφα κάθε χρόνο. Αυτή η διαδρομή είναι αρκετά μεγάλη για τα φτερά τους και απαιτεί ίνες μεγάλης αντοχής. Γι’ αυτόν το λόγο και το κρέας της πάπιας είναι σκούρο, κάτι που φυσικά είναι κόκκινη μυϊκή ίνα, όπως ακριβώς και οι γάμπες σας.

donkey (άρσεις γαϊδάρου)

Ομοίως, οι γάμπες είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να ασκούνται στις πολλές επαναλήψεις και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αισθανθούμε πόνο -πίεση για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα προκειμένου να παρατηρήσουμε σημαντική ανάπτυξη. Πρέπει να σκεφτούμε δύο πράγματα: Πρώτον, οι γάμπες γυμνάζονται συνέχεια αλλά μόνο μερικώς. Έτσι, αν θέλετε να τις αναπτύξετε, πρέπει:

  • να τις υποβάλλεται σε πλήρεις επαναλήψεις
  •  δεύτερον είναι κόκκινη μυϊκή ίνα και δεν θα αρχίσουν να αναπτύσσονται εάν δεν αισθανθείτε τον διπλάσιο ή τριπλάσιο πόνο σε σύγκριση με τον πόνο που αισθάνεστε στους άλλους μυς.

BIG50928

Ένας από τους λόγους που κάνουν τις ανυψώσεις γάμπας donkey (άρσεις γαϊδάρου) τόσο αποτελεσματικές είναι ότι, καθώς αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης, μπορείτε να κάνετε το βάρος ελαφρύτερο κλίνοντας προς τα εμπρός!

Βασικά, μπορείτε να επικεντρωθείτε σε συγκεκριμένο σημείο της επανάληψης κάνοντας ευκολότερο μόνο αυτό και όχι ολόκληρη την επανάληψη. Δεν θα θέλατε να κάνετε το τμήμα έκτασης  της άσκησης ευκολότερο, διότι θα χρειαστείτε επιπλέον βάρος για να κάνετε το τέντωμα. Όσο για τη συστολή, ξέρετε, όταν προσπαθείτε να πατήσετε στις μύτες των ποδιών σας, εδώ χρειάζεστε βοήθεια. Δεν πρέπει να σταματήσετε και να αλλάξετε το βάρος το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι, στην κορύφωση της κίνησης, να ρίξετε το βάρος σας προς τα εμπρός και έτσι η κανονική επανάληψη γίνεται αναγκαστική επανάληψη.

Aνύψωση γάμπας στο leg press

Δώστε στις γάμπες σας αρκετή βοήθεια στην κορύφωση της άσκησης για να προχωρήσετε σε περισσότερες ολοκληρωμένες επαναλήψεις. Δεν θα χρειαστείτε βοήθεια στην καθοδική πορεία, γιατί χρειάζεστε το βάρος για την πλήρη έκταση, αλλά στην ανοδική πορεία

maxresdefault

Η ανύψωση γάμπας στο leg press αποτελεί μια αρκετά καλή άσκηση για τις γάμπες, καθώς η θέση των ποδιών και των γοφών είναι σχεδόν η ίδια με την άσκηση donkey. Με άλλα λόγια, οι τένοντες της κνήμης πιέζονται αρκετά.

  • Σημαντική διαφορά είναι ότι οι γοφοί είναι τόσο καλά σταθεροποιημένοι στις ανυψώσεις γάμπας στο leg press, ώστε όταν οι επαναλήψεις αρχίσουν να δυσκολεύουν, δεν μπορείτε να ρίξετε το βάρος προς τα εμπρός ή να κάνετε οτιδήποτε για να διευκολυνθείτε.

Μόλις σας εγκαταλείψουν οι αντοχές σας και, αν δεν σας απαλλάξει κάποιος από το βάρος, δεν μπορείτε να κάνετε άλλες επαναλήψεις – τουλάχιστον όχι ολοκληρωμένες επαναλήψεις. Θυμηθείτε ότι οι μικρές προσπάθειες δεν κάνουν θαύματα. Οι υποδοχείς στις γάμπες σας τις περιγελούν. Ναι, πονάνε υπερβολικά, αλλά οι γάμπες σας έχουν κάνει ήδη χιλιάδες τέτοιες ασκήσεις. Από την άλλη, ας υποθέσουμε ότι κάνετε κάτι έξυπνο. Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι πεπειραμένοι πεζοπόροι έχουν πάντα μαζί τους ένα μπαστούνι; Νόμιζα ότι το έχουν επειδή μεγαλώνουν ή επειδή θέλουν να δείχνουν ωραίοι με τα δερμάτινα σορτς τους, το μπαστούνι και τα υπόλοιπα -σαν βαυαροί ξεναγοί. Βασικά, έχουν το μπαστούνι, επειδή όταν τα πόδια τους κουράζονται, διαθέτουν ακόμη δύο ζωντανά χέρια. Το πιάνετε το νόημα; Ας υποθέσουμε ότι αγοράζετε ένα μπαστούνι μήκους 75 εκατοστών. Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε ότι οι γάμπες σας κουράζονται από τις πιέσεις ποδιού, χρησιμοποιείστε το μπαστούνι ώστε να βοηθήσετε τα πόδια σας να σπρώξουν.

Bl9HPPTCEAA36Jk

Δώστε στις γάμπες σας αρκετή βοήθεια στην κορύφωση της άσκησης για να προχωρήσετε σε περισσότερες ολοκληρωμένες επαναλήψεις. Δεν θα χρειαστείτε βοήθεια στην καθοδική πορεία, γιατί χρειάζεστε το βάρος για την πλήρη έκταση, αλλά στην ανοδική πορεία – ναι, εδώ θα την χρειαστείτε – χρειάζεστε περίπου την ίδια βοήθεια με αυτήν που απαιτείται όταν ρίχνετε το βάρος σας εμπρός στις ασκήσεις donkeys (άρσεις γαϊδάρου).

Όσο περισσότερο κουράζεστε, ασκείτε περισσότερη πίεση με το μπαστούνι. Να Θυμάστε ότι τους μυς δεν τους αναπτύσσουν οι μερικές επαναλήψεις, αλλά οι ολοκληρωμένες, πάρτε λοιπόν ένα μπαστούνι και χρησιμοποιήστε το στις ασκήσεις γαμπών. Θα τις βοηθήσετε να αναπτυχθούν παραπάνω.

Larry Scott

δείτε επίσης εδώ:

Γλυκιά μου βραζιλιάνα.. δεν είμαστε κουτορνίθια!
rafaela-hot

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα