Αρχική » Νέο Περιοδικό fitness για Παχουλές; ΟΚ δεν το κατάλαβα!

Νέο Περιοδικό fitness για Παχουλές; ΟΚ δεν το κατάλαβα!

by admin

Ονομάζεται περιοδικό  FabUplus και απευθύνεται σε μεγάλου μεγέθους γυναίκες. Μόνο που εδώ δεν κυριαρχούν τα fitness μοντέλα, οι εικόνες απεικονίζουν παχουλά μοντέλα που γυμνάζονται! Ντύνονται, κοινωνικοποιούνται και κάνουν προτάσεις σε έναν ιδιαίτερο, διαφορετικό, over size κόσμο που σύμφωνα με την Shannon Svingen-Jones δημιουργό του εγχειρήματος  το περιοδικό είναι γραφτό να γίνει πάνω απ’όλα για τις γυναίκες ένα μέρος της ζωής τους, ένα δικό τους κομμάτι ώστε να αισθάνονται καλά για αυτό που είναι, ανεξάρτητα από το μέγεθος, το σχήμα τους ή οτιδήποτε άλλο.

Διακρίνω εμπορικό τέχνασμα! Λυπάμαι που θα απογοητεύσω

Υπάρχει η πονηρία του αρεστού, αυτός που χαϊδεύει αυτιά και συνειδήσεις, μόνο που εδώ δεν ζήτημα αντικομφορμισμού που χτυπά τα αδύνατα fitness μοντέλα. Επανειλημμένως έχω κρίνει με αιχμηρή γραφή  τα χημικά ντοπαρισμένα μοντέλα που προβάλουν κοιλιακούς και γοητεία, μια νοοτροπία ματαιοδοξίας και υπέρμετρης ιδεατής υγείας.
Εδώ όμως έχουμε το άλλο άκρο, όπου μια κοινωνική αναγκαιότητα ενός συνόλου που βρίσκεται παραγκωνισμένο από την σωματομετρική κριτική εκβιάζεται να προβληθεί ως ένα νέο fitness παχουλό πρότυπο.

Εάν είχαμε να κάνουμε με μια life style fashion πρόταση θα ήταν κάτι βάσιμο όμως εδώ υπέρβαροι άνθρωποι γυμνάζονται, τρέχουν και κάνουν οτιδήποτε άλλο δοκιμάζοντας  αρθρώσεις, συνδέσμους, οστά.

Από την δική μου πλευρά το μεγάλο τους βάρος δεν είναι μια εύκολη ευκαιρία σωματομετρικής κριτικής, αλλά μια προβολή-  επισήμανση κινησιολογικής επικινδυνότητας, διότι όλα δεν είναι για όλους! και κυρίως όταν ο στόχος είναι να χάσουν βάρος, να αλλάξουν και να μην εκπροσωπούν πια το περιοδικό των παχουλών, διότι θα έχουν πλησιάσει το επιδιωκόμενο πρότυπο.. τα αδύνατα μοντέλα!

401952850972aa32b5ac418336f53b90

Περιοδικό  FabUplus

Τα μηνύματα έχουν το δικό του σημασιολογικό και κοινωνικό περιεχόμενο, όπως προβάλλεται παρακάτω:
Το FabUplus στήθηκε ως το πρώτο περιοδικό του είδους του, για την υγεία, την εκγύμναση ως lifestyle περιοδικό δεν επιδεικνύει μόνο τις γυναίκες σε διαφορετικά  μεγέθη σώματος, αλλά δεν ταυτίζει την ομορφιά με την απώλεια του  βάρους. Σε αντίθεση με την δημοσιευμένες ιστορίες για επίπεδους κοιλιακούς ή πώς να γίνετε αδύνατη και σέξι σε 15 λεπτά, οι ιστορίες  του Fab Uplus περιλαμβάνουν  μυστικά για το πώς να αγαπήσετε τον εαυτό σας  και πώς να ζείτε καλύτερα τη ζωή σας τώρα!

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”AwnA5dRFFlU”]

Το μήνυμα της editor Shannon Svingen-Jones

Όλο αυτό ακούγεται καλό, αλλά παράλληλα η εκδότρια δηλώνει ότι οι  γυναίκες χρειάζονται αυτό το περιοδικό, και ο λόγος είναι ότι οι γυναίκες με μεγάλο μέγεθος είναι σχεδόν αόρατες στην αγορά των περιοδικών γυμναστήριου έτσι κι αλλιώς. Η Svingen-Jones κάνει το αυτονόητο να δείχνει σε όλους τους άλλους πώς γίνεται αυτό.[quote]Οι άνθρωποι αρκετές φορές θέλουν να ακούν και αποδέχονται αυτό που τους αρέσει (τεχνική της πολίτικης και του ρομαντισμού)[/quote]

Δυστυχώς όπως προανέφερα εδώ διακρίνω τον διαφημιστικό μανδύα, διότι εάν το μήνυμα είναι η βελτίωση προς το αδύνατο τότε ανατρέπεται η υπάρχουσα κουλτούρα του παχουλού. Εάν παγιώνεται  η εικόνα για το παχουλό μοντέλο  ίσως θα ήταν δόκιμο να επισημάνω πως η υπέρβαρη κατάσταση είναι μια πάθηση που επηρεάζει ορμονικά και μυϊκά -σκελετικά το σώμα, δημιουργώντας μακροχρόνια προβλήματα υγείας , όπως στο αντίθετο άκρο η νευρική ανορεξία.

Ένα άλλο περιοδικό που επένδυσε στο παχουλό!

1437755836-fc-womensrunning-usa-083aa

Αντιλαμβάνομαι ότι η κριτική παρερμήνευση είναι κοντά, δεν αμφισβητώ τα αισιόδοξα μηνύματα , μόνο που το marketing είναι αδυσώπητο, όπως και η βιομηχανία.

gallery-1437757821-screen-shot-2015-07-24-at-10928-pm

Διαβλέποντας ότι το κορεσμένο fitness κοινό δεν αποδίδει οικονομικά, απευθύνεται στο δεκαπλάσιο παχουλό κοινό! που διψά και αυτό για προβολή και κοινωνική αποδοχή, σε ένα αυτοαναιρούμενο ταξίδι όπου δηλώνει ικανοποιημένο από τα over size μεγέθη του αλλά κατά βάθος επιδιώκει την  fitness size εικόνα. Οι άνθρωποι αρκετές φορές θέλουν να ακούν και αποδέχονται αυτό που τους αρέσει (τεχνική της πολίτικης και του ρομαντισμού) στο βάθος του μυαλού τους. Μόνο που εδώ η εικόνα αμφισβητεί την λεκτική πλάνη και κυριότερο δεν δύναται να πλανέψει αρθρώσεις, οστά και εσωτερικά όργανα. Το ίδιο θα έλεγα και σε αυτούς που μανιωδώς έχουν εξελιχτεί σε χημικούς κυνηγούς της μυϊκής αυτοεκπλήρωσης.

δείτε επίσης εδώ:

Νιώθω κούραση & η ειρωνεία είναι πως Γυμνάζομαι!
wonman-article-1-700x400

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα