Αρχική » Βραζιλιάνικο Ολυμπιακό Όνειρο χωρίς φτωχούς !

Βραζιλιάνικο Ολυμπιακό Όνειρο χωρίς φτωχούς !

by admin

Ο κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο κήρυξε σε κατάσταση οικονομικής έκτακτης ανάγκης την πολιτεία του. Αυτό συνέβη διότι η πόλη του Ρίο δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της στις δημόσιες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου, με απλά λόγια τα έδωσε όλα, και στέρεψε η περιοχή από χρήματα!

Μέσα σε όλο αυτό, τα φορολογικά έσοδα υστέρησαν συνολικά, με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί, ουσιαστικά η παιδεία και τα νοσοκομεία, παρ όλα αυτά οι βραζιλιάνοι είναι αισιόδοξοι για το λαμπρό τους μέλλον, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

(Η κυβέρνηση της Βραζιλίας σχεδιάζει να δώσει  849 εκατ. δολάρια στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να καλυφθούν οι ανάγκες).

3500 (1)

Σκηνή κολύμβησης απο αγώνα τριάθλου στην παραλία  Copacabana

Μέσα σε αυτή την απέραντη χαρά, λίγους μήνες νωρίτερα ο υπουργός αθλητισμού της Βραζιλίας George Hilton παραιτήθηκε, σε ένα αξίωμα που κράτησε περίπου για έναν χρόνο.
Πριν από λίγες εβδομάδες παραιτήθηκε και ο υπουργός τουρισμού, Henrique Alves (Ενρίκε Άλβες).
Ο υπουργός κατηγορήθηκε για παράνομες χρηματοδοτήσεις, που έλαβε από την εταιρεία πετρελαίου Petrobras. Φυσικά η Ιστορία δεν είναι νέα (Ο Άλβες, κατηγορείται ότι έλαβε το ποσό των 450.000 δολαρίων για προεκλογικούς σκοπούς από το κύκλωμα διαφθοράς στην Petrobras) αλλά ήταν και μια ευκαιρία, διότι κάποια πράγματα πάνε στραβά! στο Ρίο, λίγο πριν τους Αγώνες.

Στην θέση του τοποθέτησαν έναν άλλο υπέροχο κύριο, τον Αλεσάντρο Τειχέιρα, που θα σώσει και αυτός από τον δικό του τομέα τους βραζιλιάνους, διότι έχει γυναίκα μια εντυπωσιακή βραζιλιάνα!
ng6599108

Ο Νέος Υπουργός και η θελκτική  βραζιλιάνα του

Εκτός από την παραίτηση Άλβες, είχαν προηγηθεί άλλες δύο παραιτήσεις υπουργών: του Φαμπιάνο Σιλβέιρα, υπουργού για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του υπουργού Προϋπολογισμού, Ρομέρο Γιούκα. Τελικά όπως φαίνεται πριν από τους Ολυμπιακούς, όλοι παραιτούνται στην Βραζιλία, και παραχωρούν την θέση τους σε άλλους, πριν από την τελετή έναρξης!

Μαζέψτε τους φτωχούς κάνουν κακό στη εικόνα!

Στα βόρεια του Ρίο στις απομακρυσμένες παρυφές της πόλης, 385 οικογένειες απομακρύνθηκαν από την περιοχή, διότι έπρεπε να κατασκευαστεί δρόμος ταχείας κυκλοφορίας για λεωφορεία, που θα συνδέει το αεροδρόμιο με μια περιοχή στο Ρίο, που ονομάζεται Barra da Tijuca και θα φιλοξενήσει μέρος των εγκαταστάσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

5184

έστω και  προσωρινά τα μολυσμένα λύματα θα εξαφανιστούν!

Ανάμεσα  σε αυτούς που πήραν πόδι! ήταν και η ηλικιωμένη Arlette Rosa José με την κόρη της. Στάλθηκαν σε μια περιοχή 30 χιλιόμετρα πιο πέρα, χωρίς χρήματα, περιμένοντας ίσως κάποια αποζημίωση, μια νέα ζωή, για την ηλικιωμένη γυναίκα μετά από 88 χρόνια στην φαβέλα.
Συνολικά 22.059 οικογένειες μετεγκαταστάθηκαν από το 2009, διότι εμπόδιζαν τα έργα για τους αγώνες και ταυτόχρονα αποτελούσαν ” κίνδυνο ” για τις μεταφορές και τα έργα υποδομής.

Τελικά  εδώ δεν μετακινούνται μόνο οι υπουργοί !

Το πρόγραμμα ονομάστηκε Minha Casa Minha Vida, έως σήμερα έχουν μεταφερθεί 8.600 οικογένειες στη Δυτική Ζώνη της πόλης, σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 60 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης! Αυτό όπως αναφέρει η κοινωνιολόγος Dr Melissa Fernández Arrigoitia, θα έχει μεγάλες επιπτώσεις, στις ευκαιρίες απασχόλησης των ανθρώπων, όπως και στην ψυχική τους υγεία. Ο Ocimar da Silva Μιράντα ένας κάτοικος δηλώνει :
«Έχουμε το δικαίωμα να ζούμε εδώ, αλλά θέλουν να μας  πάρουν με την βία. Δεν είναι σωστό!
Ο δήμαρχος χρησιμοποιεί τις ζωές μας, τα σπίτια μας, ως έναν τρόπο για να αποπληρώσει τα δάνεια από τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που χρηματοδοτούν την εκστρατεία του.
Αλλά είναι η ζωή μας, τα σπίτια μας!»

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”RXEChs36LE0″]

Βραζιλιάνικη Κατεδαφιστική Κουλτούρα

(Οι κάτοικοι έχουν και σελίδα στο Facebook όπου διαμαρτύρονται περιμένοντας αποζημίωση  δείτε εδώ: https://www.facebook.com/vivaavilaautodromo/?fref=ts )

13321714_983195998453949_5902830465533290504_n

Το Ρίο είναι μια ακραία πόλη, όπου οι ανισότητες είναι εμφανείς, τα ναρκωτικά η φτώχεια η πορνεία, οι αποφασισμένες συμμορίες, κοντράρονται, με τις παραλίες, τα Hotels και τις πλαστικές εγχειρήσεις. Τώρα παρουσιάζεται η προσπάθεια για μια νέα πόλη, το κέντρο των Ολυμπιακών αγώνων, όπου στο γήπεδο Μαρακανά, θα φιλοξενηθεί η τελετή έναρξης στις 5 Αυγούστου.
Σε μια πόλη που θα κρύψει, έστω και προσωρινά, τα μολυσμένα λύματα, θα κρύψει τις ανισότητες, προσπαθώντας να αποτινάξει το παλιό στερεότυπο των Cariocas που ζουν μια ζωή με ήλιο, θάλασσα, samba και Alegria.

3400

Παραγκούπολη Favela

Τώρα ο μετασχηματισμός της πόλης είναι μια προτεραιότητα, η μεγαλύτερη ανησυχία όμως είναι για τους 500.000 επισκέπτες, που αναμένονται για τους Αγώνες, αλλά και η περικοπή στον προϋπολογισμό της δημόσιας ασφάλειας, η οποία έχει προστεθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα φαβέλα ή “pacification” ή  αλλιώς η ειρήνευση, με τους φτωχούς κατοίκους και τις περιθωριακές ομάδες που δρουν στις φαβέλες.

Ο δήμαρχος του Ρίο δηλώνει ότι η πόλη του Ρίο είναι σε καλή κατάσταση οικονομικά και θα κάνει τους καλύτερους Αγώνες! Το ίδιο δηλώνει και ο Βραζιλιάνος μεγιστάνας  Carlos Carvalho.

3500

Το Νέο Ολυμπιακό Ρίο έρχεται οι Μπουλντόζες επί το έργον

Ο 91 ετών Carvalho είναι, κατασκευαστής, είναι αυτός που δημιούργησε τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που όπως δηλώνει θα αξιοποιηθούν μετά τους Αγώνες  ως πολυτελή διαμερίσματα και ξενοδοχεία 5 αστέρων, μια νέα πόλη! η οποία θα κάνει την Νέα Υόρκη να την φθονεί .. “will be the envy of New York”

Ένα νέο όραμα όπου μια “ευγενή” ελίτ θα εγκατασταθεί μετά την εκκαθάριση των φτωχών κοινοτήτων, ένα όμορφο νέο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε Πλινθόκτιστη παράγκα θα έχει Τηλεόραση, ώστε.. να βλέπει Ολυμπιακούς Αγώνες!


Δείτε επίσης εδώ: Ο Μυϊκός βασιλιάς .. δεν το εύχομαι σε κανέναν αυτό το τέλος!
king-726x400

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα