Αρχική » Επιχείρηση Pangea IX .. INTERPOL – FDA- εισέβαλαν στις Drugs αποθήκες!

Επιχείρηση Pangea IX .. INTERPOL – FDA- εισέβαλαν στις Drugs αποθήκες!

by admin

Εδώ δεν έχει παίρνω φάρμακα και γνωρίζω  δήθεν από Ντόπα ενώ ταυτόχρονα δίνω συμβουλές από τον καναπέ του σπιτιού μου για φάρμακα και βιταμίνες στους υπόλοιπους χρήστες στο διαδίκτυο, εδώ έχει FBI, INTERPOL, FDA  και ανώτερα!
Εδώ πιάνονται οι προσμίξεις αλλά και και οι χημικοί πειραματισμοί σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Είναι μια old story , εδώ και χρόνια Διεθνείς υπηρεσίες ασχολούνται με τα κυκλώματα διακίνησης Αναβολικών –Στεροειδών φαρμάκων. Πριν από λίγες ημέρες στα πλαίσια στης επιχείρησης Pangea IX.Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, σε συνεργασία με διεθνείς φορείς ρύθμισης και επιβολής του νόμου, ανακοίνωσε ότι ανέλαβε δράση αυτή την εβδομάδα κατά 4.402 ιστοσελίδων που πωλούσαν παράνομα δυνητικά επικίνδυνα, μη εγκεκριμένα φάρμακα χωρίς συνταγή ιατρού σε αμερικανούς καταναλωτές.

Pangea-IX-5_sqligallerysliderImage

Φωτογραφία από την ΙΝΤΕRΡΟL

http://www.interpol.int/News-and-media/News/2016/N2016-076ίρησης Pangea IX

Ο στόχος της Επιχείρησης ήταν να εντοπιστούν οι κατασκευαστές και οι διανομείς των παράνομων προϊόντων μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και την άρση αυτών των προϊόντων από την αλυσίδα εφοδιασμού.
Σε αυτή την επιχείρηση που διήρκησε από 31 Μαΐου μέχρι τις 7 Ιουνίου 2016 χτυπήθηκε η διακίνηση της επικίνδυνης ουσίας chemical 2,4-Dinitrophenol (DNP) που χρησιμοποιείτε ως προϊόν απώλειας βάρους. (110 ιστοσελίδες την πουλούσαν)
(Η DNP χρησιμοποιείται ως χρωστική ουσία, ως συντηρητής ξύλου, και ζιζανιοκτόνο και δεν έχει ποτέ εγκριθεί από το FDA για χρήση ως φάρμακο).
Παράλληλα κατασχέθηκαν 797 δέματα που μπήκαν στην χώρα και περιείχαν ουσίες επικίνδυνες για τους καταναλωτές στις ΗΠΑ.
Λυών, Γαλλία –Εδώ η Διακίνηση ήταν πολυδιάστατη περιείχε Πλαστά φάρμακα για τον καρκίνο!, υποβαθμισμένα φάρμακα για τον  HIV και τον έλεγχο του διαβήτη, πλαστό οδοντιατρικό εξοπλισμό και παράνομο χειρουργικό εξοπλισμό.
Σε ανακοίνωση της INTERPOL αναφέρθηκε: H Στόχευση ήταν κατά της παράνομης απευθείας πώλησης φαρμάκων και ιατρικών συσκευών με τη συμμετοχή περίπου 193 αστυνομικών, τελωνειακών και  ρυθμιστικών αρχών υγείας από 103 χώρες. Η δράση της επιχείρησης Pangea είχε ως αποτέλεσμα 393 συλλήψεις! σε όλο τον κόσμο και την κατάσχεση περισσότερων  από 53 εκατομμύριων δολαρίων δυνητικά επικίνδυνων φαρμάκων.

Pangea-IX-7_sqligallerysliderImage

Φωτογραφία από την ΙΝΤΕRΡΟL

Έγιναν επιδρομές σε διευθύνσεις που συνδέονται με τις παράνομες φαρμακευτικές ιστοσελίδες, 334.000 πακέτα επιθεωρήθηκαν και 170.340 κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές και τις ρυθμιστικές αρχές κατά τη διάρκεια της διεθνούς εβδομάδας δράσης 30 Μαΐου – 7 Ιούνιου.
Μεταξύ των 12,2 εκατομμυρίων ψεύτικων και παράνομων φαρμάκων που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ήταν χάπια αδυνατίσματος,  φάρμακα κατά της ελονοσίας και της χοληστερόλης φάρμακα, χάπια στυτικής δυσλειτουργίας, τριχόπτωση ,και προϊόντα διατροφής.
Η αστυνομία στην Ουγγαρία κατέσχεσε 65.000 δισκία φαρμάκου άγχους κρυμμένα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και στο εσωτερικό της ρεζέρβας ενός υπόπτου, με τον ίδιο τρόπο  διακίνησης που χρησιμοποιούνται συχνά για την παράνομη εμπορία ναρκωτικών, επίσης ανακαλύφθηκε και ένα υπόγειο εργαστήριο παραγωγής πλαστών φαρμάκων και στεροειδών στην Αυστρία.

Pangea-IX-6_sqligallerysliderImage

Φωτογραφία από την ΙΝΤΕRΡΟL

Τον Μάιο του 2015,ειχε εκδοθεί  από την INTERPOL  Ανακοίνωση (Πορτοκαλί προειδοποίηση) για τους κινδύνους του DNP όταν μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένας Γάλλος έμεινε σοβαρά άρρωστος μετά τη λήψη της ουσίας που αγόρασαν μέσω του Διαδικτύου με στόχο την μείωση βάρους.

Όπως ανέφερα η Pangea IX ηταν μια πρόσφατη επιχείρηση στο παρελθόν είχαμε την «PANGEA VI» είχα γράψει για αυτή στις 13/9/2013 στο παλαιότερο bodyandstyle

Το old άρθρο

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ είσαι άνεργος , φοιτητής ,πρώην κατάδικος, bodybuilder, γυμναστής, απατεώνας… δημιουργείς ένα εικονικό κατάστημα συμπληρωμάτων διατροφής ή και ένα κατάστημα με βιτρίνα τα συμπληρώματα διατροφής και προωθείς στεροειδή αναβολικά. Το πελατολόγιο σου τεράστιο σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα διότι η ασχετοσύνη και η αφέλεια δεν λείπει από τους ανθρώπους.

Πουλάς γνήσια και απομημητικά φάρμακα σε διψασμένους για Μυϊκή ανάπτυξη πελάτες, στο κάτω – κάτω τι σε ενδιαφέρει εάν έχουν βεβαρημένο ιστορικό υγείας η και εάν είναι υγιείς. Αυτοί το ψάχνουν, εσύ τους καλύπτεις !

Το πρόβλημα είναι τι θα κάνεις με την Interpol.

Παρακάτω η είδηση

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμμετείχε στη Διεθνή Επιχείρηση «PANGEA VI» για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων μέσω του διαδικτύου. Την επιχείρηση διοργάνωσε και συντόνισε η Interpol.

Στην επιχείρηση μετείχαν από 99 χώρες συνολικά, τελωνειακές και ρυθμιστικές Αρχές για την υγεία, καθώς και άλλοι συναρμόδιοι φορείς και Υπηρεσίες από όλο τον κόσμο. Η επιχείρηση PANGEA διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το 2008 και πρωταρχικός στόχος είναι η καταπολέμηση της διαδικτυακής πώλησης απομιμητικών και απαγορευμένων φαρμάκων και σκευασμάτων, καθώς και η επισήμανση-ευαισθητοποίηση του κοινού, αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αγορά τέτοιων προϊόντων μέσω του διαδικτύου.

Ενδεικτικά σε διεθνές επίπεδο:

  • Κατασχέθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια παράνομα και απομιμητικά χάπια.
  • Το κόστος των διαφυγόντων κερδών εκτιμάται στα 36 εκατομμύρια δολάρια.
  • Απενεργοποιήθηκαν περισσότεροι από 13.700 ιστότοποι.
  • Ελέγχθηκαν περίπου 534.000 ύποπτα πακέτα από ρυθμιστικές Αρχές και τελωνεία, από τα οποία κατασχέθηκαν 41.000.
  • 213 άτομα είναι υπό έρευνα ή έχουν συλληφθεί για σειρά αδικημάτων, όπως παράνομη δραστηριότητα μέσω διαδικτύου, παράνομη πώληση φαρμάκων και προμήθεια φαρμάκων άνευ αδείας.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης PANGEA στόχευαν στα τρία κυρία συστατικά, που χρησιμοποιούνται από τις παράνομες ιστοσελίδες για τη διεξαγωγή του παράνομου εμπορίου τους, δηλαδή τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, τον τρόπο πληρωμής και τον τρόπο διανομής τους.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη διεθνή αυτή επιχείρηση και μετά από διαδικτυακές έρευνες, εντοπίστηκε ιστοσελίδα, μέσω της οποίας πωλούνται παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα και φάρμακα (αναβολικά, διεγερτικά και στεροειδή) στη χώρα μας.

Η αξία των φαρμάκων που κατασχέθηκαν υπολογίζεται σε σχεδόν 2,6 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε Γαλλίδα αξιωματούχος Αλίν Πλανσόν, επικεφαλής της υπηρεσίας « Λαθρεμπόριο ιατρικών προϊόντων» σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την έδρα της Ιντερπόλ στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία. Συνολικά 290 ιστότοποι πώλησης πλαστών φαρμάκων έκλεισαν μετά την επιχείρηση αυτή από τις 5 ως τις 12 Οκτωβρίου που ονομάστηκε Pangea 3 και γίνεται ετησίως εδώ και τρία χρόνια. Η Πλανσόν εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον αυξανόμενο αριθμό των χωρών που μετέχουν, ο οποίος ανέβηκε από τις 8 το 2008 σε 45 φέτος. Μεταξύ αυτών βρίσκονται η Γαλλία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Ελβετία, η Κούβα, η Ρωσία και η Ταϊλάνδη. «Δεν υπάρχει νομοθεσία που να ποινικοποιεί την παρασκευή πλαστών φαρμάκων», σημείωσε η Πλανσόν, προσθέτοντας ότι το λαθρεμπόριο αυτό επωφελείται από το νομικό αυτό κενό στο διεθνές δίκαιο.[quote]Υπάρχουν τοπικές παραγωγές παράνομων φαρμάκων στη Λατινική Αμερική, στην κεντρική Ευρώπη[/quote]

«Οι πιο σοκαριστικές κατηγορίες που έχουμε δει» στα φάρμακα που κατάσχονται, δεν είναι αυτών που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των στυτικών προβλημάτων», σημειώνει η υπεύθυνη της Ιντερπόλ, απαριθμώντας μια σειρά από άλλες κατηγορίες φαρμάκων που βρήκαν, όπως αντικαταθλιπτικά, φάρμακα κατά της χοληστερίνης, ακόμη και προϊόντα χημειοθεραπείας, τα οποία αγοράζονται από ασθενείς που δεν έχουν βιβλιάριο ασθενείας, ακόμη και στις ανεπτυγμένες χώρες.

Η ίδια κατέρριψε επίσης το μύθο ότι η Ασία είναι η κύρια ζώνη παρασκευής των φαρμάκων αυτών: «Όλος ο κόσμος θεωρεί την Ασία, όμως δεν είναι μόνο οι ασιατικές χώρες που τα παρασκευάζουν. Υπάρχουν τοπικές παραγωγές στη Λατινική Αμερική, στην κεντρική Ευρώπη».

Επίσης και αυτή η προγενέστερη είδηση – Διεθνή Επιχείρηση «PANGEA VI»

Body & Style 13/9/2013 – Σε συναγερμό οι κύπριοι μετά την επιχείρηση PANGEA VI

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου, μετά τη διεθνή επιχείρηση PANGEA VI, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό εκατομμυρίων θανατηφόρων φαρμάκων παγκοσμίως, που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο. Σε εξονυχιστικούς ελέγχους, που έγιναν σε ταχυδρομεία όλων των επαρχιών της Κύπρου, εντοπίστηκαν εκατοντάδες επικίνδυνα σκευάσματα. Πρόκειται για φαρμακευτικά προϊόντα, η χρήση των οποίων προϋποθέτει συνταγογράφιση από γιατρό. Ανάμεσά τους αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, ορμόνες με αναβολική δράση, προϊόντα για στυτική δυσλειτουργία ακόμη και αυστηρά συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα για διακοπή κύησης. Το εμπόριο φαρμακευτικών σκευασμάτων διεξάγεται κατά κύριο λόγο μέσω διαδικτύου. Στην επιχείρηση, στην Κύπρο, συμμετείχαν οι φαρμακευτικές υπηρεσίες, το τμήμα τελωνείων, το τμήμα ταχυδρομείων, το υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, οι υγειονομικές υπηρεσίες και η αστυνομία, η οποία είχε και την ευθύνη συντονισμού. Κατά την επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στο Κέντρο Διαλογής Αλληλογραφίας, στα ταχυδρομεία δεμάτων Λευκωσίας, Λάρνακας Λεμεσού και Πάφου, καθώς και στις αποστολές δεμάτων, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Από τα 302 πακέτα, που επιλέχθηκαν για έλεγχο, κατασχέθηκαν ή κατακρατήθηκαν 7, τα οποία περιείχαν 1.447 τεμάχια φάρμακων, συμπληρωμάτων διατροφής όπως επίσης και καλλυντικά συνολικού βάρους 10 κιλών.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα