Αρχική » Bob Paris τον κυνήγησαν Η αιτία; ήταν Gay Bodybuilder!

Bob Paris τον κυνήγησαν Η αιτία; ήταν Gay Bodybuilder!

by admin

Στη δεκαετία του 1980, ο Bob Paris θεωρήθηκε ένας από τους καλύτερους bodybuilders στον κόσμο. Ήταν το 1983, η νίκη του στο IFBB Mr. Universe η κορυφαία ώθηση για τον κρυφό γκέι αθλητή, στον επαγγελματικό κόσμο του bodybuilding. Αφ’ εξής κάθε χρόνο, θα συνέχιζε να αυξάνεται η δημοτικότητα του, αλλά κάτω από όλα αυτά, ένιωθε ότι έκρυβε ποιος πραγματικά ήταν.
O Paris την εποχή εκείνη, είχε μια τέτοια εντυπωσιακή σωματική διάπλαση και σκηνική παρουσία, ώστε κανείς δεν θεωρούσε τον Bob Paris γκέι! Το 2006, χρόνια μετά, το Bodybuilding περιοδικό Flex τον αποκάλεσε τον αθλητή με την καλύτερη αισθητική παρουσία στην ιστορία του bodybuilding.

Η Ιστορία

Ο Bob Paris ένας ομοφυλόφιλος πρώην Mr. Universe βγήκε από την αφάνεια στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού  Ironman το 1989, όπου παραδέχτηκε ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Εκείνη την εποχή ήταν ο πρώτος  ενεργός αθλητής στον κόσμο, σε οποιοδήποτε άθλημα που βγήκε στα μέσα ενημέρωσης για να δηλώσει.. πως ήταν ομοφυλόφιλος!  Όπως παραδέχθηκε πρόσφατα ο Bob Paris, υπέστη απειλές θανάτου μετά την ανακοίνωση του.

bobparis8
Αργότερα εκείνο το έτος, ο Bob Paris θα παντρευτεί  τον Bodybuilder  φίλο του, Rod Jackson, την ανακοίνωσή του σχετικά με το γάμο την έκανε και στην εκπομπή της Oprah Winfrey. Στο παρακάτω βίντεο ο Paris αποκαλύπτει την σχέση του στην Oprah, αλλά και πόσο του κόστισε η gay σχέση του.

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”IHkKK6hEVhc”]

[quote]O Bob Paris βγαίνει ανοιχτά ως ομοφυλόφιλος o Mr. Universe συγκλόνισε τον αθλητισμό![/quote]
Κάπως έτσι τα mainstream μέσα ενημέρωσης στα τέλη της δεκαετίας του 1980 συγκλονιστήκαν από την είδηση. Ο Bob Paris ήταν ο κράχτης ως ο επόμενος διάδοχος του Steve Reeves, που απεικόνιζε μια μυϊκή εμφάνιση χωρίς να προβάλλεται αφύσικη στα μάτια του κοινού.

Ένας  ομοφυλόφιλος δεν χωρούσε εδώ!

Σε μια εποχή όπου οι συζητήσεις σχετικά με το AIDS και την ομοφυλοφιλία προκαλούσαν φόβο στους περισσότερους Αμερικανούς, ο Paris έκανε ένα άγνωστο τολμηρό βήμα. Πολύ λίγοι αθλητές θα θεωρούσαν ποτέ, ότι ήταν δυνατό ένα τέτοιο βήμα να γίνει από αυτούς, εκείνα κυρίως τα χρόνια, χωρίς αρνητικό αντίκτυπο. Ακόμα και σήμερα, ο πρώην αθλητής του NBA Jason Collins και ο παίκτης του NFL Michael Sam, θεωρούνται ανώμαλοι! από μερίδα του κοινού, για την απόφασή τους να βγουν και να το δημοσιοποιήσουν.

tumblr_nt8iglCGf81syn5eio1_1280

Αλλά τότε ο Bob Paris δεν ήταν πλήρως προετοιμασμένος, για το τι θα συμβεί στη συνέχεια.
Ο πρώην Mr. Universe αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το bodybuilding, το 1991, επειδή είχε πρόβλημα να βρει δουλειά στην Βιομηχανία του Fitness.
Η εργασία του όμως δεν ήταν το μόνο μέλημά του. Η ανεξέλεγκτη ομοφοβία της εποχής του κόστισε σχεδόν την ζωή του.

Θυμάται: Είχα χάσει περίπου το 80% της επιχείρησής μου. Κυριολεκτικά είχαν κλειστές τις πόρτες στο πρόσωπό μου.. Υπήρχαν αρκετές φορές όπου απειλήθηκε η ζωή μου. Μερικές απειλές κατά της ζωής  μου έγιναν από το τηλέφωνο, ή μέσω ταχυδρομείου.

Μετά από επτά χρόνια σχέσης, ο Paris και ο Rod Jackson χωρίζουν. Ο πρώην Bodybuilder και Mr. Universe ήταν κατεστραμμένος. Η προσπάθεια του για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ήταν ένα καίριο πλήγμα στην προσωπικότητα του από μέρος του κοινωνικού συνόλου, που δεν του το ανεγνώρισε. Αφού πέρασε χρόνια στο διεθνές προσκήνιο ως  συγγραφέας, ακτιβιστής, ομιλητής, και ηθοποιός, ο Paris αποτραβήχτηκε σε μια πιο ιδιωτική ζωή. Ήταν εκεί όπου συνάντησε έναν νέο σύντροφο και μελλοντικό σύζυγό, τον  Brian Le Furgery .

Αναφέρει: Το να είσαι σε θέση να κάνει επιτέλους το γάμο με νομικές  ρήτρες το 2003 ήταν σαν επουλώθηκε η ψυχή μου, που είχε τραυματιστεί από την εποχή που ήμουν 14 χρονών, και για  πρώτη φορά συνειδητοποίησα ότι ήμουν ένας ομοφυλόφιλος άνδρας.

51HTWZX25AL

Το Βιβλίο του Gorilla Suit: My Adventures in Bodybuilding Hardcover

(Εδώ έχουμε  τα απομνημονεύματα του την άνοδό του στην κορυφή του κόσμου, την καταξίωση στο επαγγελματικό bodybuilding, μια ματιά πίσω από τα παρασκήνια
Το αντίτιμο που οι επαγγελματιες bodybuilders  καλούνται να πληρώσουν για αυτήν την τελειότητα.
Η χρήση των επικίνδυνων φαρμάκων ανάπτυξης. Οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από την επιχείρηση -βιομηχανία  του bodybuilding, συμπεριλαμβανομένης και της ιστορίας των αδελφών Weider).

Αργότερα ο  Bob Paris δήλωσε ότι ποτέ δεν ήθελε να είναι ένας bodybuilder  με το συγκεκριμένο ακραίο life style, με την πειθαρχία που το διακρίνει στην καθημερινότητα. Έβλεπε τον εαυτό του ως καλλιτέχνη, πάρα όλα αυτά το άθλημα του Bodybuilding του επέτρεψε να ασκήσει την φυσική παρουσία του στον κόσμο, με έναν τρόπο που απέδειξε ότι ήταν ένας άνδρας.

New Year's Eve 2015 Bob Paris photo by Brian LeFurgey (c)

Σήμερα ο ίδιος συνεχίζει πιο ήπια, να προπονείται στο γυμναστήριο, και πιστεύει ότι η άσκηση είναι μέρος του να έχεις μια πιο γεμάτη ζωή. Ο Bob Paris είδε τον εαυτό του περισσότερο ως συγγραφέα και ακτιβιστή, πάνω από οτιδήποτε άλλο. Παρά όλα αυτά πιστεύει ότι το bodybuilding του έσωσε τη ζωή, κτίζοντας τον άνθρωπο που είναι σήμερα.

How shall I live?
Am I to be the seaward cliff upon which each wave shall constantly pound?
I say yes.
I will stand firm inside my life and live eyes open, no matter the seas or the tides or the winds or the gods.
I am here in this moment and I matter.
If I live but a second, I matter.

(c) Bob Paris 4.26.2016

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα