Αρχική » Θεσσαλονίκη -Δυτική Πλευρά: Μυϊκό Μαϊάμι ή Μυϊκό Γκέτο!

Θεσσαλονίκη -Δυτική Πλευρά: Μυϊκό Μαϊάμι ή Μυϊκό Γκέτο!

by admin

West Side η Δυτική Φτωχοποιημένη Πλευρά, εδώ δεν θα δεις καμία Ερωτική Πόλη! ούτε κατά διάνοια την ρομαντική συμπρωτεύουσα!  Σε κάποιες περιπτώσεις έντονα διακρίνεις  χτυπητά κομμάτια ρετρό συνοικιακών συγκροτημάτων..με σύγχρονες οάσεις εργολαβικών παρανομιών. Απλήρωτοι γυμναστές, Φιγούρα, Ντόπα και Φτώχεια.

Ένα φυλετικό μωσαϊκό Ελλήνων, Γεωργιανών, Ελλήνων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ, Αθίγγανων και Αλβανών. Εδώ το Fitness style είναι ακραίο, Ντόπα! Φιγούρα! Φτώχεια! Παρεμβατικότητα, αναμειγνύονται σε ένα σύγχρονο μοντέλο  κοινωνικού κοκτέιλ, που μόνο η West Side προσφέρει.

 

west-side-gyms

Γυμναστήρια: δεν είναι το L.A. δεν είναι το Μαϊάμι είναι η Δυτική Πλευρά

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί αρκετά γυμναστήρια, μια νέα προσπάθεια γυμναστικής εμπειρίας. Διασχίζοντας την οδό Λαγκαδά στην κάτω πλευρά της Νεάπολης, απογοητεύεσαι από την εμπορική παρακμή! Κτίρια εγκαταλελειμμένα, κτίρια βουβά, με μόνιμο  το ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

west-side-2

Μέσα στο απαξιωμένο τοπίο προβάλλεται η γυμναστική κουλτούρα,  το Benefit και το νεότερο MAD Gym σε μια Fitness σουρεαλιστική εκδοχή, χαρούμενων αγοριών και κοριτσιών, που ομοιάζουν να ζουν σε μια exercise κουλτούρα ενός ιδεατού Μυϊκού Los Angeles ή.. ενός φαντασιακού  Μαϊάμι.
Όλα εδώ είναι υπέροχα, όλα εδώ είναι χαρούμενα, και ιδεατά, μια πεισματική αντιπαραβολή στο κοινωνικό status των φτωχοποιημένων περιοχών της  Μενεμένης, Πολίχνης, Σταυρούπολης, Νεάπολης, Συκεών, εδώ όπου η ανεργία χτυπά κόκκινο στα 40%

gyms

Όλα εδώ είναι υπέροχα ο πεσιμισμός είναι άγνωστος εδώ!

Είναι λογικό ως μια αντανακλαστική αντίδραση οι γονείς στηρίζουν και το fitness style. Ουτοπικό; σε περιοχές με ανεργία 35% και 40%, τι μπορούν άλλο να κάνουν; ίσως το γυμναστήριο είναι μια τελευταία διαφυγή, όπως και πιο πάνω, στις καφετέριες της Πολίχνης, όπου συχνάζει η νεολαία..
Λίγο πιο κάτω οι χρήστες ναρκωτικών σαν ημερήσια φαντάσματα σέρνονται περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Σταυρουπόλεως. Δίπλα τους περνά με ταχύ βήμα μια νεαρή fitness woman, δεν δίνουν σημασία η πρέζα τους είναι πιο θελκτική!

west-side-1

Εδώ στον Δρόμο βρίσκεται ο ρεαλισμός! Φτώχεια και Λουκέτο


 

Απόψεις ιδιοκτήτων γυμναστηρίων

Πρώτη Άποψη
Εύοσμος 2016 μια εργατική περιοχή. Κάθομαι στην  καρέκλα του επισκέπτη, απέναντι στο γραφείο, ο ιδιοκτήτης του Λάμπρος  Αστροπαλιώτης (Master Gym) μου περιγράφει την νοοτροπία της West Side:[quote]έχω και πελάτη που ήρθε μετά την δουλειά, έκανε μόνο μπάνιο.. και έφυγε! [/quote]

master-2

MASTER GYM – περιοχή Εύοσμος  ένα γυμναστήριο στην Καρδιά! της Δυτικής πλευράς 

  • Ποιο είναι το κοινό σου;

Τα νέα παιδιά! τα ενδιαφέρει η εμφάνιση τους.. ένα 30% από το πελατολόγιο είναι έφηβοι που έχουν fitness πρότυπα. Οι γυναίκες που γυμνάζονται είναι λιγότερες. Το ιντερνέτ και η τηλεόραση επηρεάζουν την γνώμη των παιδιών που τα τελευταία χρόνια δίνουν έμφαση στην εμφάνιση τους.

  • Τον ρωτώ για την γυμναστική νοοτροπία, χαμογελά ..

Οι περισσότεροι γυμνάζονται για την εμφάνιση και λιγότερο για την υγεία τους!

  • Τον ρωτώ για την ντόπα σε αυτή την εργατική περιοχή.. είναι απόλυτος.

-Δυστυχώς έχει μπει η ντόπα στην ζωή των εφήβων. Όπως παλιά, φύγανε από το Μαύρο και πήγανε στην πρέζα! Η Μόδα είναι τα αναβολικά.. η πρέζα της εποχής!

  • Παρατηρώ το διώροφο γυμναστήριο, ένα αυτόνομο κτίριο, νόμιμο πολεοδομικά με σύγχρονα μηχανήματα, μια ακριβή επένδυση  τον ρωτώ για την κρίση ..

-Έχω πελάτες άνεργους, εδώ δεν είναι  μόνο ένα γυμναστήριο είναι και ένας χώρος κοινωνικών συναναστροφών, ένα φιλικό περιβάλλον, εδώ και πολλά χρόνια..μια φθηνή ψυχαγωγία! που συνδυάζεται με την γυμναστικήΔεν έχουμε απόμακρο στυλ, τα προβλήματα είναι κοινά, προσπαθούμε να έχουμε μια ζεστασιά στην επικοινωνία μας με τον κόσμο.
Αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση .. για παράδειγμα έχω και πελάτη που ήρθε μετά την δουλειά, έκανε μόνο μπάνιο και έφυγε! Εντάξει συμβαίνει και αυτό!

Δεύτερη Άποψη
Σταυρούπολη 2016 ακόμη ένα εργατικό λαϊκό χωνευτήρι με διαμοιρασμένες Neighborhood, εδώ οι δρόμοι είναι πολύπλοκοι, διασταυρώνονται, παραλληλίζονται σε ένα δαιδαλώδες οικιστικό σύμπλεγμα.
Νάρκισσος Gym ένα ισόγειο διάπλατο γυμναστήριο, περιβάλλον φωτεινό και αεράτο, το ίδιο είναι και ο ιδιοκτήτης του ο Χρήστοςάνετος και χαλαρός με υποδέχεται …τον ρωτώ εάν θέλει να μου πει κάποια πράγματα για την Δυτική Πλευρά.[quote]Κάποια Γυμναστήρια που είναι χλιδάτα ρίχνουν τις τιμές και όλοι συνωστίζονται.. αλλά δεν γυμνάζονται, με αποτέλεσμα να έρχονται σε εμάς![/quote]

work-gym-narkissosNarkissos Gym – Σταυρούπολη 

Ασχολούμαι εδώ και δεκαετίες με τα βάρη, είμαι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στα βάρη , αποφάσισα να δημιουργήσω εδώ στην Σταυρούπολη ένα Νόμιμο Γυμναστήριο με τις απαραίτητες πολεοδομικές και υγειονομικές συνθήκες.
Εδώ κυριαρχεί η εργατική τάξη, οι άνθρωποι δουλεύουν για το μεροκάματο. Τα παιδιά τους γυμνάζονται σε εμάς ..έχω ηλικίες 18 -19 αλλά και 29-30, οι περισσότεροι επιδιώκουν fitness σώμα.[quote]πάντα πληρώνω τους γυμναστές μου, πίστεψε με! κάποιοι πουλούν εικόνα και αφήνουν απλήρωτο το προσωπικό![/quote]

  • Οι γυναίκες ποια είναι η νοοτροπία τους;

Οι γυναίκες δεν κάνουν βάρη, περισσότερο χρησιμοποιούν τους διάδρομους και τα ελλειπτικά μηχανήματα, χρησιμοποιούν παράλληλα κυρίως μηχανήματα για τα πόδια και τον γλουτό.

  • Ποια είναι η δική σου κουλτούρα;

Ασχολούμαι με τον κόσμο, οι περισσότεροι ασχολούνται μόνο στη αρχή, εμείς το πράττουμε όσο καιρό ο πελάτης είναι εδώ ..δεν τον αγνοούμε. Αρχή μου είναι ..Δεν με ενοχλείς ρώτησε με ότι θέλεις. Παράλληλα πάντα πληρώνω τους γυμναστές μου, πίστεψε με κάποιοι πουλούν εικόνα και αφήνουν απλήρωτο το προσωπικό!

  • Την Ντόπα πως την αντιμετωπίζεις;

Πολλοί μου ζητούν αναβολικά, προσπαθώ να τους ενημερώσω να μην χρησιμοποιήσουν, αλλά αρκετοί από αυτούς τα βρίσκουν σε όμορα γυμναστήρια ή από το ιντερνέτ.
Κοίτα δεν γουστάρω να πουλώ ντόπα, δεν θέλω να κάνω κακό στο παιδί κανενός!
Έχω αρκετούς τακτικούς πελάτες και με εμπιστεύονται, αλλά και αυτοί θέλουν να γυμναστούν. Κάποια Γυμναστήρια που είναι χλιδάτα ρίχνουν τις τιμές και όλοι συνωστίζονται.. αλλά δεν γυμνάζονται, με αποτέλεσμα να έρχονται σε εμάς!

  • Πως αντιμετωπίζεις την κρίση;

Είμαι χρόνια στα γυμναστήρια, τα πράγματα έχουν αλλάξει, πολλοί προσπαθούν να ακολουθήσουν ένα αθλητικό τρόπο ζωής το λάθος τους είναι ότι χρησιμοποιούν κακής ποιότητας και φθηνά συμπληρώματα διατροφής, στο παρελθόν δεν ήταν έτσι..
Όσο αναφορά το γυμναστήριο έχω και άτομα που κάθονται 2-3 ώρες, γυμνάζονται πίνουν ένα ρόφημα στο Bar, κάνουν το μπάνιο τους ..είναι και παράλληλα μια σύγχρονη φθηνή διασκέδαση.

Επίλογος

Ήταν μια καλή εμπειρία την γνωρίζω και εγώ καλά την West Side δούλεψα και στο παρελθόν εδώ … ο ήλιος άρχισε να δύει η γυμναστική εμπειρία σε λίγο θα αλλάξει μορφή η sub culture θα αρχίσει να διαφαίνεται, στα γνωστά σημεία, οι αρπαχτές όμως γίνονται μέρα μεσημέρι!
Εδώ οι Teenagers πείθονται πιο εύκολα και υποκύπτουν στην φιγούρα, στόχος οι κοντινές παραλίες, τα ψευτο -μεροκάματα στα clubs και τα στριπτιζάδικα. Ένας πολυποίκιλος fitness κοινωνικός συνωστισμός, που αργά η γρήγορα θα συνειδητοποιήσει ότι η φιγούρα δεν φέρνει χρήμα.

Τι λες είναι το φιγουράτο..  Μυϊκό Μαϊάμι  ή ένα.. τενεκεδένιο περιτύλιγμα, που σπάει πολύ εύκολα;

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα