Αρχική » Τα Γυμναστήρια της Βραζιλίας μια Σύγχρονη Βιομηχανία

Τα Γυμναστήρια της Βραζιλίας μια Σύγχρονη Βιομηχανία

by admin

Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής σε έκταση και πληθυσμό. O τομέας της φυσικής κατάστασης στην Βραζιλία περιλαμβάνει υπηρεσίες γυμναστικής και τομείς εξοπλισμού. Η Βραζιλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των κέντρων φυσικής κατάστασης και η δέκατη μεγαλύτερη χώρα από άποψη εσόδων σε αυτό τον τομέα.

Ο Frank McGrath στο Rio de Janeiro στο 3:18 λεπτό προπόνηση στην παραλία με τους φτωχούς


[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”1MpVNdAYkZI”]


 

Ορισμένα ιστορικά fitness στοιχεία.. για την Βραζιλία

  • Περίπου το 30% των ανθρώπων που πηγαίνουν σε γυμναστήρια στη Βραζιλία είναι άνω των 60 ετών.
  • Mόνο το 2011, ο αριθμός των κέντρων φυσικής κατάστασης αυξήθηκε κατά 30% τα κέρδη στον τομέα της φυσικής κατάστασης και της ευεξίας αυξήθηκαν 10%, φθάνοντας τα 2,45 δις σε τοπικό νόμισμα.
  • Η Βραζιλία, στην Αμερικανική Ήπειρο είναι στην τρίτη θέση της κατάταξης, σε κέρδη, στην βιομηχανία των  γυμναστηρίων, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
  • Για τρίτη συνεχόμενη φορά, η Βραζιλία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στον κατάλογο των χωρών με το μεγαλύτερο αριθμό κέντρων φυσικής κατάστασης στον κόσμο.
  • Πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι γυμνάστηκαν  σε γυμναστήρια το 2013 στην Βραζιλία. Το ποσοστό αντιστοιχεί στο 3% του πληθυσμού της χώρας με τάση να φτάσει το 15% ήδη διαφαίνεται το 2016.
  • 23,6 χιλιάδες εγκαταστάσεις εκγύμνασης άνοιξαν στη χώρα, και είναι πίσω μόνο από τα 30.000 γυμναστήρια που κατασκευάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.[quote]ισχυρή κουλτούρα για το γυμναστήριο και τα Clubs[/quote]

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”mtSS1XKUfGk”]

Η χώρα έχει αναπτύξει μια  ισχυρή κουλτούρα για το γυμναστήριο και τα Clubs, με τους πολίτες να καθίστανται εξαιρετικά ευσυνείδητοι σχετικά με την αναγκαιότητα χρήσης τους. Αυτό ήταν ο κύριος παράγοντας πίσω από την τεράστια αύξηση στον τομέα της φυσικής κατάστασης στη Βραζιλία κατά την περίοδο 2009-2014. Επιπλέον, η άνοδος στις διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στη Βραζιλία και η ευκαιρία να επωφεληθεί ως χώρα από αυτό έχει ωθήσει την ανάπτυξη του τομέα της φυσικής κατάστασης.

img_3800

Γυμναστική και στην παραλία 

Η βιομηχανία του fitness στην Βραζιλία έχει διαχωριστεί σε δύο μέρη και συγκεκριμένα στις υπηρεσίες γυμναστικής και στην αγορά εξοπλισμού γυμναστικής. Ο κλάδος των υπηρεσιών γυμναστικής έχει καταλάβει ένα σημαντικό μερίδιο του συνόλου του τομέα της φυσικής κατάστασης, από πλευράς εσόδων. Τα γυμναστήρια παρέχουν στους συνδρομητές μια ποικιλία από παροχές για να φιλοξενήσουν συνδρομητές υψηλού και μέσου εισοδήματος.

Η αγορά των υπηρεσιών γυμναστικής στη Βραζιλία μπορεί να χαρακτηριστεί από τη συγκέντρωσή της στις δημοφιλέστερες πόλεις. Οι υπηρεσίες της γυμναστικής έχουν δυναμική να συγκεντρώνονται στο Αστικό περιβάλλον και τις ημιαστικές περιοχές της χώρας. Έχει υπολογιστεί ότι κατά τη διάρκεια του 2014, το 96,6% των κέντρων φυσικής κατάστασης στη χώρα βρίσκονταν σε 8 γνωστές πόλεις της χώρας.

BT_JB_05-Copy

Μία τάση στον κλάδο είναι η αλλαγή στα δημογραφικά στοιχεία των ατόμων που χρησιμοποιούν τα γυμναστήρια ως μέλη αυτών. Τα γυμναστήρια που προτιμήθηκαν για να γυμναστούν οι άνθρωποι κατά ένα μεγάλο ποσοστό περιλαμβάνουν ηλικίες 18 έως 34 ετών, αλλά τώρα η δημοτικότητα του fitness έχει εξαπλωθεί σε όλες τις ηλικίες, όπου παρατηρείται αύξηση, ιδίως μεταξύ των Βραζιλιανών πάνω από τα 50! αλλά και στα παιδιά και τους εφήβους.
Ο Ankur Gupta, επικεφαλής Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας  αναφέρει ότι οι χώροι εκγύμνασης μπορούν να προσφέρουν μια ελκυστική πρόταση για την κάλυψη της δημογραφικής γήρανσης, όπου οι μεγαλύτεροι Βραζιλιάνοι συνδρομητές θα είναι σημαντικό να έχουν τον χώρο τους, σωστά κατανεμημένο, στα σύγχρονα γυμναστήρια.
Ο Ankur Gupta αναφέρει: Ένας τρόπος για να απευθύνεστε σε αυτό το κοινό είναι να προσθέσετε ανέσεις, όπως η διατήρηση της υγείας με την κατάλληλη εκγύμναση και την παρακολούθηση της πορείας τους, όπως οι έλεγχοι υγείας, για το σάκχαρο το αίμα, την αρτηριακή πίεση και την πυκνότητα των οστών.

Arnold Schwarzenegger no Brasil

Ο Arnold Schwarzenegger με ΒRAZIL φανέλα προωθεί την Βιομηχανία του Fitness

Οι μεγάλοι παίκτες στην αγορά εξοπλισμού γυμναστικής στη Βραζιλία περιλαμβάνει τόσο τους εγχώριους κατασκευαστές αλλά και τους  εισαγωγείς εξοπλισμού. Τα εισαγόμενα σύγχρονα μηχανήματα διατίθενται στην αγορά και οι μάρκες είναι: η Life Fitness, η Technogym και η Matrix. Μερικά άλλα εισαγόμενα εμπορικά σήματα είναι η Precor, η Supertech, επίσης παρόντες στην αγορά είναι  φίρμες ευεξίας, ωστόσο, η παρουσία τους είναι περιορισμένη. Γενικά οι superior μάρκες, όπως η Life Fitness και Technogym χρησιμοποιήθηκαν στις πολυτελείς εγκαταστάσεις των  γυμναστηρίων. Οι δε εγχώριες μάρκες κατέλαβαν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς εξοπλισμού γυμναστικής από τις ξένες μάρκες.

gym-1

Κάποιος θα αναρωτηθεί αυτή είναι η μοναδική εικόνα; Ασφαλώς και δεν είναι! οι φτωχοί όμως εμβάθυναν στην γυμναστική και στην νέα κουλτούρα, δημιούργησαν τα δικά τους υπαίθρια γυμναστήρια! ως μια αντιπαραβολή στα σύγχρονα γυμναστήρια, τα τσιμεντένια βάρη και οι μεταλλικές δοκοί στηρίζουν την γυμναστική τους προσπάθεια, στον ήλιο. Υπαίθρια γυμναστήρια λοιπόν..που απευθύνονται σε όλους, μακριά από την αναπτυσσόμενη βιομηχανία του εμπορικού fitness.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα