Αρχική » To fitness δράμα μιας γυναίκας

To fitness δράμα μιας γυναίκας

by admin

Εδώ και χρόνια ενημερώνω τους ανθρώπους ότι το fitness life style είναι μια κουλτούρα. Δεν είναι ένας πειραματισμός ή ένα προσωπικό στοίχημα, που προκαλεί το ορμονικό ρίσκο.
Εταιρείες, Personal Trainers, Fitness Shows, Περιοδικά, είναι ένα Fitness ΤΣΙΡΚΟ που σε προκαλεί για λίγο, να αλλάξεις σωματότυπο, είναι το καμουφλάζ της βιομηχανίας του fitness.

To The Biggest Loser είναι ένα τηλεοπτικό σόου που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2004. Εκεί υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα διαγωνίζονται, προσπαθώντας να χάσουν το περισσότερο βάρος που μπορούν, και να αγωνιστούν για ένα χρηματικό έπαθλο.

Πρόσφατα η πρώτη νικήτρια του Biggest Loser παραδέχθηκε ότι έχει αποκτήσει μεγάλο μέρος του βάρους που είχε χάσει.

two-celebrities-join-new-season-of-the-biggest-loser

Ali Vincent Γυναίκα Ακορντεόν

Η Ali Vincent είναι μια γυναίκα που έχασε πολλά κιλά στο show, σε 6 μήνες συγκεκριμένα από 234 pounds (106 κιλά) έφτασε στα 125 pounds ( 56 κιλά).
Πριν λίγες εβδομάδες σε συνέντευξη που έδωσε στην Oprah Winfrey δήλωσε πως αυτή την περίοδο έβαλε ξανά κιλά, έχοντας ένα βάρος που πλησιάζει τα 91 kg!
Στο παρακάτω video η Ali Vincent, νικήτρια και παράδειγμα αδυνατίσματος στο 0:40 δευτερόλεπτο του video, αλλά και παράλληλα  σήμερα ξανά παχουλή στο 1:44 λεπτό όπου εξιστορεί την ιστορία της.

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”lc0PqfLFjYk”]

Αδυνατίζουν μόνο υπό καθεστώς πίεσης

Σε έρευνα στις ΗΠΑ απεδείχθη πως οι πιθανότητες να διατηρήσει κάποιος το βάρος που έχασε, για μακρά περίοδο είναι περίπου το ίδιο με τις αποδόσεις των επιζώντων από μεταστατικό καρκίνο του πνεύμονα, πόσο είναι; Mονο 5%! των ανθρώπων.

Ερευνητές στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ  με τη βοήθεια και άλλων συμμετεχόντων στο Biggest Loser μελέτησαν έως και την ογδόη Season διαγωνιζόμενους, για έξι χρόνια, και βρήκαν ότι ο μεταβολισμός τους στην δίαιτα επιβραδύνθηκε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας απώλειας βάρους, και ποτέ δεν ανέκτησε την δυναμική του.

Αυτό σήμαινε ότι ακόμη και μετά που είχαν χάσει βάρος, ή θα έπρεπε να συνεχίσουν να τρώνε λιγότερο από τους συνομηλίκους τους ή θα άρχιζαν πάλι να αποκτούν  βάρος! Ήταν λες και τα σώματά τους ήθελαν να επιστρέψουν στο υψηλότερο  ποσοστό βάρος τους και κάτι πάλευε να τους φέρει στην προγενέστερη υπέρβαρη κατάσταση.

Κοροϊδεύουν κόσμο τελικά;

Σε ένα ρεπορτάζ, οι New York Times προέβαλαν τον Danny Cahill, ο οποίος κέρδισε το διαγωνισμό το 2009, και έχει ανακτήσει πάνω από 45 κιλά, ακριβώς όπως η Ali Vincent.
Και 12 από τους 13 άλλους διαγωνιζόμενους στην ογδόη Season είχαν ανακτήσει το βάρος τους! τέσσερις από αυτούς τώρα, 4 είναι βαρύτεροι από ό,τι πριν το show!

Got-milk-11

Εδώ η Ali Vincent σε διαφήμιση όταν ήταν σε φόρμα …να πίνετε γάλα για να είστε υγιής 

Όταν άρχισε το σόου, οι διαγωνιζόμενοι, αν και εξαιρετικά υπέρβαροι, είχαν φυσιολογικό μεταβολισμό για το μέγεθός τους, που σημαίνει ότι έκαιγαν ένα κανονικό αριθμό θερμίδων, ως άνθρωποι με το συγκεκριμένο βάρος. Όταν τελείωσε το show, ο μεταβολισμός τους είχε επιβραδυνθεί ριζικά, και τα σώματά τους δεν έκαιγαν αρκετές θερμίδες για να διατηρήσoυν την λεπτότερη σιλουέτα τους,  αυτό αναφέρει η ιατρική συγγραφέας των  New York Times, Τζίνα Kολάτα .

Τρελή fitness ιστορία

Ο Dr. Kevin Hall εμπειρογνώμονας του μεταβολισμού στο Εθνικό Ινστιτούτο  για τον Διαβήτη ανέφερε πως τα άτομα που έχουν χάσει βάρος, δεν μπορούν να τρώνε κανονικά όπως οι άλλοι  άνθρωποι διότι ξαναβάζουν βάρος!
Στην περίπτωση του Danny Cahill και παρόμοιων περιπτώσεων, οι ερευνητές καθόρισαν ότι ο μεταβολισμός τους είχε επιβραδυνθεί, σε σημείο όπου έπρεπε να τρώνε 800 θερμίδες λιγότερες !από ό,τι άλλα άτομα με παρόμοια προφίλ, για να μην κερδίσουν ξανά το βάρος τους!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα