Αρχική » Αναβολικά – Στεροειδή : Ακμή και Κεραυνοβόλος ακμή

Αναβολικά – Στεροειδή : Ακμή και Κεραυνοβόλος ακμή

by admin

Η  εμφάνιση ακμής  αποτέλεσμα της χρήσης στεροειδών είναι μια λοίμωξη που αναπτύσσεται στο δέρμα, το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι μια παρενέργεια που εμφανίζεται στους νέους χρήστες  αναβολικών – στεροειδών και σε κάποιες περιπτώσεις στους μεγαλύτερους άντρες.

H ακμή προκαλείται από βακτήρια που αναπτύσσονται στο δέρμα, προκαλώντας με την εμφάνιση της (σπυράκια) στην επιδερμίδα, διότι το ποσοστό των ανδρογόνων ορμονών είναι σε υψηλό επίπεδο.

Όταν το δέρμα δεν αντέχει τα φάρμακα

Το δέρμα έχει την φυσική ικανότητα να αντιμετωπίσει τις ανδρογόνες ορμόνες, αρκεί τα ποσοστά των ορμονών να είναι σε φυσιολογικά ανθρώπινα επίπεδα.
Σε περιπτώσεις εξωγενούς χρήσης αναβολικών – στεροειδών φαρμάκων η συγκέντρωση των ανδρογόνων ξεπερνά το όριο, αυτή η κατάσταση  αναγκάζει το δέρμα να χάνει την ικανότητα να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, επιτρέποντας στα βακτήρια να αναπτυχθούν ταχύτατα.

 

Bodybuilder_1_original

 

Κάτω από την επιδερμίδα

Οι ανδρογόνες ορμόνες εισβάλουν στο σώμα και ωθούν τους υποδερμικούς αδένες να παράγουν μεγάλη ποσότητα σμήγματος (ελαιώδες υγρό που εκκρίνεται από τους σμηγματογόνους αδένες).

Κεραυνοβόλος ακμή

Στην περίπτωση της Κεραυνοβόλου ακμής ως αποτέλεσμα της  χρήσης αναβολικών – στεροειδών φαρμάκων το φαινόμενο παρουσιάζεται ως μια συστημική ασθένεια, που είναι αντιαισθητική (εικόνα δέρματος) και παράλληλα επικίνδυνη (οργανικά).
Συγκεκριμένα η Λοίμωξη που σε διαφορετική περίπτωση περιορίζονταν στην επιφάνεια του δέρματος ταχύτατα διαπερνά τα χαμηλότερα επίπεδα του δέρματος. Η μόλυνση διασπά τον μυϊκό ιστό, προκαλώντας πόνο, και το χειρότερο, επιβαρύνοντας  τα νεφρά!

Η επιπτώσεις στην εικόνα του σώματος είναι δραματικές.

  • Φλεγμονώδη και οζώδης ακμή με πληγές στο στήθος και την πλάτη.
  • Σοβαρές ουλές ακμής.
  • Πόνος στις αρθρώσεις, στις ιερολαγόνιες αρθρώσεις στο 20% των περιπτώσεων, στους αστραγάλους, στους ώμους και στις αρθρώσεις του γόνατος.
  • Διόγκωση του ήπατος και της σπλήνας.
  • Απώλεια της όρεξης και απώλεια βάρους.

wini-one

Κεραυνοβόλος ακμή και εφιάλτης SAPHO

Η ονομασία  της επικίνδυνης ασθένειας είναι: Synovitis-acne-pustulosis-hyperostosis-osteitis (SAPHO).
Εδώ η εκδήλωση της ακμής είναι εφιάλτης, που προκαλεί κατάσταση ελκώδους ακμής, προβλήματα  στους μυς και τις αρθρώσεις.

Εάν κάποιος είναι τυχερός υποχωρεί από μόνη της σε 25 με 50 ημέρες. Μερικές φορές η κατάσταση αυτή δύναται να  προκαλέσει επαναλαμβανόμενες φλεγμονές και στις αρθρώσεις. Η Κεραυνοβόλος ακμή είναι μια πάθηση που εμφανίζεται μόνο σε άνδρες. Οι γυναίκες δεν παράγουν αρκετή τεστοστερόνη για να προκαλέσουν τα συμπτώματα της συγκεκριμένης ακμής. (Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες δεν εμφανίζουν σε άλλες περιπτώσεις  ακμή, μετά από χρήση φαρμάκων, π.χ σημάδια στο πρόσωπό)

Ακμή και Έφηβοι  χρήστες αναβολικών – στεροειδών φαρμάκων

Στους εφήβους η ορμονική δραστηριότητα διαφέρει, εδώ παρατηρείται υψηλή παραγωγή τεστοστερόνης*, αυτό συμβαίνει φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Όμως το αποτέλεσμα της σοβαρής βακτηριακής μόλυνσης που τα αναβολικά –στεροειδή προκαλούν είναι, πως  αναγκάζει το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει μαζικές ποσότητες της φλεγμονής, επηρεάζοντας:

  • Ιστούς και τα όργανα όπου το βακτηρίδιο δεν είναι παρών
  • Τα χαμηλότερα επίπεδα του δέρματος
  • Μύες και αρθρώσεις.

*Πριν από την αλλαγή αυτή στο ανοσοποιητικό σύστημα, υπάρχει συνήθως και μια διακύμανση των επιπέδων της τεστοστερόνης.

Ακμή – στεροειδή και  βρώμικος οργανισμός

Οι υπέρμετρες ποσότητες ουσιών που έχουν επιβλαβείς ιδιότητες επιβαρύνουν τον οργανισμό, αναγκάζοντας σε συμφόρηση το λεμφικό σύστημα, εμποδίζοντας την λεμφική παροχέτευση από τις ζωντανές στοιβάδες του δέρματος. Επίσης, όταν οι κυτταρικές μεμβράνες είναι φραγμένες από χημικές ουσίες το πρόβλημα είναι σοβαρό. Είναι όπως στην περίπτωση όπου οι περισσότερες τοξίνες από την κακή λειτουργία του ήπατος να συσσωρεύονται στο εξω -κυτταρικό υγρό.

Ακμή άνδρες & γυναίκες – αντιμετώπιση με άλλα φάρμακα

Αθλητές αλλά και χομπίστες της γυμναστικής με βάρη θα επηρεαστούν από την χρήση αναβολικών – στεροειδών φαρμάκων (ενέσεις τεστοστερόνης) με αποτέλεσμα η ακμή να είναι εμφανής. Πλάτη, θώρακας, δελτοειδής, βραχίονες είναι τα σημεία όπου το σμήγμα της μόλυνσης εκδηλώνεται αντιαισθητικά.

The InfoVisual.info site uses images to explain objects.

Στις μολύνσεις του δέρματος αρκετοί χρησιμοποιούν φαρμακευτικές ουσίες που εμπεριέχουν: τετρακυλίνη, αμοξυκιλίνη και ερυθρομυκίνη, που προκαλούν διαταραχή του παχέος εντέρου, άλλος ένας φαύλος κύκλος αντιμετώπισης, από την χρήση αναβολικών – στεροειδών φαρμάκων.
Κάποιοι γιατροί προτείνουν σκευάσματα Υδροκινόνης και Τρετινοΐνης. Aυτός ο συνδυασμός των φαρμάκων για τους άνδρες και τις γυναίκες έχει το πλεονέκτημα ότι δεν προκαλεί ερεθισμό.
Επίσης συνίσταται η τακτική των συχνών ντους, κυρίως μετά την προπόνηση, αλλά και μια συνεχή προσπάθεια το δέρμα να κρατείται στεγνό, ώστε να εμποδίζεται η ανάπτυξη βακτηριδίων στο σώμα, με παράλληλη χρήση αντισηπτικών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

 

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα